כמה שאלות

demoloc

New member
כמה שאלות

1) למה אי אפשר ללכוד אור או קול ? כלומר אם אני משיג כדור אטום לחלוטין חוץ מפתח אחד , אני דואג שייכנס פנימה אור (שמש,פנס). ואז נועל את הצוהר, חייבים להשאר שם חלקיקי אור כי אמנם הוא בורחים במהירות אך גם נכנסים באותה מהירות, ככה שכשאני נועל את הכדור חייב להיות שם חלקיקים , למה אם אני נגיד יכול לראות לתוך הכדור עם מצלמה בתוכו (בתוך הכדור) , איך זה שאני לא אלכוד את האור, ולאן הוא נעלם אם הכדור אטום? 2) שמתי לב שכשאני מדליק נורה בחדר שלי החדר מואר מיידית (מהירות האור) אבל כשאני מכבה את הנורה הוא בהדרגתיות (גם מאוד מהיר, אבל לא מיידי) מתעמעם עד שזה מגיע למצב חושך , השאלה שלי היא האם זה בגלל שזה באמת ככה או שהעין גורמת לי לחשוב שזה מה שקורה? ואם זה מה שבאמת קורה, למה? 3) זה לא בדיוק שאלה, מישהו יכול לתת לי הסבר (עדיף עיברית , אבל לא חובה) על אופן הפעולה של שלטי אינפרא אדום , עכברים אלחוטיים וכו' תודה.

arifell

New member
ניחוש שלי, האור יבלע בתוך החומר

כדי לבלוע אור, אתה צריך משהו שהאור לא יבלע בו, נניח אם החלק הפנימי היה מורכב מחומר דמוי מראה, היית מסוגל (תיאורתית) ללכוד את האור. אני אומר תיאורתי, אבל זה כבר נעשה... בשביל ללכוד קול, אני מניח ששוב, צריך להכניס את גל הקול לתוך מבנה שיוכל לגרום לקול להדהד...

Master Boo

New member
homer simpson rox

בקשר ל2, אני חושב שזאת רק אשליה של העין. אולי האין "אוגרת" אור? אולי "זוכרת"? אולי בכלל כל הדברים שמקרינים לעין את האור "אוגרים" את הקרני אור? ואולי מישהו שבאמת מבין בכל זה יבוא ויענה לך

bhmi100

New member
תשובות ל1 ול2

1- חומר שלוכד אור יבלע את האור . בליעת האור פירושה מעבר של אלקטרונים בחומר לאנרגיות יותר גבוהות. כך שאין שם חלקיקי אור אלא ה"אור" נלכד בחומר , לאחר הבליעה החומר יפלוט אור (ראה נורה פלוארסנטית) או שהאלקטרונים שקלטו את האנרגיה יעבירו את האנרגיה לשאר מולקולות החומר שזה בעצם חימום החומר. חומר שחם מסביבתו יקרון קרינה (על פי חוקי קרינת גוף שחור). ואז יפלט שוב אור (לאו דווקא אור נראה). 2- איזה נורה אתה מתכוון לנורת להט או נורה פלואורסנטית.

mandark

New member
2

אני חושב שזה כך בגלל שלוקח למנורה זמן להתקרר.. לחוט הלהט הכוונה..

elfsong

New member
אוקיי בקצרה

1)לא יודע למה אי אפשר אבל אפשר למשל בנוגע לאור ליצור כדור מוצק שחללו הפנימי מצופה בחומר בעל 100% ושנותן לאור להיכנס ולא לצאת ובתווך שורר ואקום מוחלט אוקי? אז במצב תיאורטי כזה החומר המחזיר ימנע מהאור לברוח עד שכמות האור שתקלע בפנים תאגר ולא תמלט לעולם אבל זה בילתי אפשרי כיוון שהחומר יתחממם עד שהוא ינתך וימס או יתעדה בנוגע לקול יש חומרים שבזוויות מסוימות שוברים קול ומונעים מעבר שלו 2)הסיבה לכך היא כפולה א.בנורות להט הסיבה לתאורה היא שהחשמל הזורם בחוט בלהט א=עובר ממוליך טוב(נחושת)למוליך פחות טוב(טונגסטן בדרך כלל) וההבדל הזה בהתנגדות לזרם הוא שגורם לחוט להט תהליך של עירעור וגורם לשחרור וקבלת אלקטרוים בקצב גדול מהרגיל. עכשיו כשאלקטרונים יוצאים או חוזרים לאטום זה תהליך שמחייב קבלה שחרור אנרגיה אז כאשר האלקטרונים חוזרים לאטום הם פולטים את האנהעודפת בצורת אור בתדר X נגיד כאשר אתה מכבה נורה עדיין יש אלקטרונים שצריכים לחזור במס' מאיות שניה ולכן אתה רואה את האור דואך לאט ב. כעמור בגלל העין שדורשת זמן להסתגל לשינוי הקיצוני הזה בכמות האור הנקלט 3) העיקרון פשוט יש לך בשלט מקרן לייזר אינפרא אדום וקולטן לתדר של השלט הטלווזיה או במחשב. איפרא אדום(או תת אדום) הוא תדר מתחת לטווח הראיה האנושי לכן לא רואים את הקרן מקווה שעזרתי לך להבין

demoloc

New member
אינפרא אדום

זה לא חום (heat ) ? ואם כן , אז איך זה ששלטים עדיין פועלים גם בימי שרב? הטמפרטורה בחוץ היתה צריכה להעביר ערוצים בטלויוזיה לא?

mandela22

New member
אי אפשר ללכוד קול

קול הוא שינויים מקומיים בלחץ האוויר. גל קול הוא לא משהו חומרי (פעם חשבו גם שגל אור אינו חומרי, אבל לפי תורת הקוונטים אור מתנהג לעיתים כמו חלקיק=פוטון). אי אפשר לשים בקופסה משהו שאינו חומרי. (תנסה לדמיין לכידה של גל בים בתוך קופסה).

mandela22

New member
זה לא חלקיק

המושג פונון מתייחס לקוונטיזציה של אנרגיית גלים אלסטיים בחומר. זה מתקבל מפתרון משוואות התנועה ע"י מעבר לקואורדינטות חדשות ע"י טרנספורמציה לינארית (כמו לעבור מהקואורדינטות x1,x2 לקואורדינטות X=x1+x2 ו Y=x1-x2 שבמונחיהן יתכן ומשואות התנועה פשוטות יותר). לכן זה לא "חלקיק" במובן של כדור ביליארד, ולכן גם אי אפשר "לכלוא" אותו בקופסה.

arifell

New member
זה לא חלקיק כמו כדור ביליארד

אבל זה גם פוטון הוא לא חלקיק במובן של כדור ביליארד, גם אלקטרון לא, לצורך העניין. לעומת זאת, פונון הוא כן חלקיק כמו פוטון, רק שהוא מקיים קשרי תנע-אנרגיה קצת מסובכים יותר...

ailag

New member
אפשר:

כשגל פוגע במכשול (מכשול = שינוי של החומר שהוא עובר בו. למשל נקודת המעבר בין אוויר למים) הוא מתפצל לשני גלים: גל מוחזר וגל מועבר. האחוז שהופך למוחזר או מועבר תלוי ביחס בין מאפיינים מסויימים של החומרים. אז אם תמציא חומרים אידיאליים שבינם הגל המוחזר הוא בדיוק 100% , בנה קופסה מאחד ומלא את תוכה בשני. מים ואוויר הם דוגמה לחומרים שביניהם רוב גל הקול מוחזר.

ailag

New member
-=-=-

1) אתה יכול ללכוד אור בתוך קופסה אטומה שקירותיה הם מראות אידיאליות (אין דבר כזה, אבל נגיד). אבל לא תוכל לוודא שהוא שם, כי ברגע שתראה אותו הוא יבלע לך בעין. אלא אם כן תמציא שיטה לגלות פוטון בלי להפריע לו.. 2) אתה רואה את החדר שלך מואר בחצי ממהירות האור, וגם מוחשך בחצי ממהירות האור. חצי כי האור צריך גם לפגוע בחפצים בחדר שלך וגם אחר כך לחזור לעין שלך. זה לא משנה - גם במהירות האור וגם בחצי ממנה זה ייראה לך מיידי. כשאני מכבה את האור בחדר שלי הוא נכבה מיידית. אצלך אולי לנורת הלהט לוקח זמן להתקרר (כשכיבית רק אמרת לה להפסיק להתחמם), וכל עוד היא לא התקררה לגמרי היא פולטת פוטונים -> אור. פחות ופחות. 3) מזתומרת? הם שולחים אות באורך גל קטן מאורך גל אדום. באותה מידה הם יכלו לשלוח אותות בגוונים שונים של ירוק.

demoloc

New member
בקשר ל1

אז אני יכול ללכוד אותו , ואחרי שלוש עות (או מאה שנה לא משנה) לפתוח את הכדור ואני אראה את האור , הרי האור רק עכשיו בורח

elfsong

New member
לא ירוק לא ניתן לביצוע

כיוון שליזר ירוק נורא קשה ליצירה לעומת אדום הדורש פחות אנרגיה להשקעה ההבדל דרך אגב שבגללו ביום שרב אין השפעה לחום הסביבה אם אני לא טועה היא בגלל שחום מגופים הוא בטווח התת אדום ואור של השלט הוא בתחום המיקרו

כמה תשובות

1. אפשר ללכוד אור. 2. ההתחממות של חוט הלהט בנורה היא תהליך אקטיבי הנגרם עקב מעבר הזרם החשמלי ולפיכך מהיר למדי. לעומת זאת, כאשר מפסיקים את הזרם יש תהליך פאסיבי ואיטי הרבה יותר של התקררות. ההבדל בקצב שינוי ההארה נובע מההבדל בקצבי ההתחממות/התקררות.

2_be

New member
3. אינפרא אדום

קרינת אינפרא אדום היא קרינה אלקטרומגנטית שהעין שלנו אינה מסוגלת לראות אבל מצלמות טלוויזיה וחישני אור מסוימים מצלחים לקלוט אותה בדיוק כפי שקולטים את האור הנראה. כיוון שקרינה זו דומה לקרני האור, כלומר מתקדמת בקו ישר, נעה בקלות דרך האויר אך לא עוברת סוגי תווך אחרים (בדיוק כמו אור שלא עובר דרך קירות) אפשר להשתמש בה לדוגמא לשם שליטה על הטלויזיה. בגלל תכונתיה הדומות לאור הנראה הפעלת השלט על הטלויזיה בחדר אחד לא תפריע ותשפיע על הטלויזיה או המזגן שמעבר לקיר בחדר השני, בנוסף החישן בטלויזיה עצמה מסוגל לקלוט רק קרינת אינפרא אדום ולכן לא יושפע מגלים בעלי אורך שונה (אור נראה, אינפא סגול או כל גל אחר בספקטרום). <ועכשיו אני שמה לב ששכחתי לשלוח על שלח בחלון הזה
>

למעלה