כמה שאלות...

כמה שאלות...

שלום לכולם
אה... אז ככה: 1. מה גילה/המציא אופנהיימר? 2. מהי מכניקת הקוואנטים? מה זה תורת המשחקים? 3. מה זה פרדורקס, ומה זה פרדוקס התאומים? 4. האם זה נכון, תיאורטית, שאם נצליח לעבור את מהירות האור נחזור אחורה בזמן? זהו בינתיים, תודה לכולכם

Ekrembo

New member
נתקדם קדימה בזמן...

ככל שמתקרבים למהירות האור הזמן היחסי קטן, ובמהירות האם הוא נעצר לגמרי. כך, שאם ננוע במהירות האור במשך כשעה(זמן רגיל), נקפוץ כביכול בזמן שעה.

2_be

New member
קצת תשובות

1.רוברט אופנהיימר, פיסיקאי יהודי אמריקני, אבי פצצת האטום. 2. מכניקת הקווונטים- שאלה גדולה
אם אפשר לנסח את זה בקיצור אז תורת הקוונטים טוענת שהחלקיקים באים לא רק במנות רציפות אל כמנות בדידות שאינן ניתנות לחלוקה- קוונטים וכל חלקיק קיימת פונקצית הסתברות מסוימת שמתארת את המצבים שלו. אם אתה רוצה להרחיב על הנושא אני ממליצה לעיין בשירשורים קודמים שמרוכזים במאמר הזה או לקרוא קצת פה, אם אתה רוצה לקרוא תמצות, אני מניחה שתמצא כזה באנציקלופדיה של Yנט או של ויקיפדיה. 3.תורת המשחקים- "הומצאה" ע"י המתמטיקאי ג'ון פול ניומן וע"י כלכלן בשם מורגנשטרן. התורה עוסקת במשחקים בהם יש 2 צדדים יריבים ורק אחד מהם יכול לנצח ולקבל את מה שהשני מפסיד. אחת הדוגמאות לזה היא דילמת האסיר. סיכום מתומצת יש כאן. 4.פרדוקס-בפרדוקס ניתנת הוכחה הסותרת ידע קודם שלנו, יתכן ובהוכחה עצמה תיהיה סתירה. מצורף למטה קישור למאמר של אסא כשר על פארדוקסים. על פארדוקס התאומים תוכל לקרוא בשרשורים קודמים שרוכזו במאמר הזה. 5. אני צריכה להשאיר משהו לשאר חברי הפורום
אם יש לך שאלות נוספות, דברים לא ברורים וכו, כמובן שאתה מוזמן לשאול

2_be

New member
לכל נושא מגיע כבוד של סעיף נפרד../images/Emo3.gif

UrbanDK

New member
תיקון קטן:

"3. תורת המשחקים- "הומצאה" ע"י המתמטיקאי ג'ון פול ניומן וע"י כלכלן בשם מורגנשטרן. התורה עוסקת במשחקים בהם יש 2 צדדים יריבים ורק אחד מהם יכול לנצח ולקבל את מה שהשני מפסיד. אחת הדוגמאות לזה היא דילמת האסיר. סיכום מתומצת יש כאן." לא מדוייק - הדוגמא שנתת (למשל דילמת האסיר) היא של "משחק סכום אפס". בתורת המשחקים יש סוגים שונים של "משחקים" (למשל "השפן" ו"האייל") ולכל אחד יש סט שונה של תוצאות אפשריות, שיווי-משקל שונה והשלכות שונות על העולם האמיתי.

ailag

New member
בקשר ל-4

לא ברור בכלל מה קורה מעל למהירות האור. מבחינת ההגיון, אי אפשר להגיע אל מהירות האור ומעליה. מבחינת חישובים, יוצאים לך דברים מרוכבים. אז יכול להיות, אבל קודם צריך להבין איך (לפחות כיוון כלשהו..) עוברים את המהירות ואז לראות מה עושים עם זה. (יכול להיות שאז המשוואות שונות לגמרי, אבל אין לנו איך לבדוק)

למעלה