כמה שאלות

amirmatalon

New member
כמה שאלות

דבר ראשון הייתי רוצה שיסבירו לי מה זה מנסה בדיוק? דבר שני עשיתי עכשיו מבחן איי קיו באינטרנט וקיבלתי 122 לפי קטגוריה 16...זה טוב?איפה אפשר למצוא עוד מבחנים כאלה כי זה מאתגר אותי ואת החשיבה שלי

MelodicTruth

New member
מנסה

הינו ארגון אליו ניתן להצטרף ע"י הוכחה שהIQ שלך נמצא ב2% העליונים של החברה(IQ=132 בסולם 16, IQ=148 בסולם 24, IQ=130 בסולם 15). מטרת הארגון היא בעצם לספק את הצרכים החברתים והאינטלקטואלים של חבריו, ולנסות להועיל לחברה ע"י ניצול הפוטנציאל של החברים. התוצאה שקיבלת במבחן אומרת שהIQ שלך נמצא ב8.5% העליונים. מה שאומר שרק אחד מ12 אנשים יקבל תוצאה כזאת.

MelodicTruth

New member
עוד מבחנים תמצא ב

תלחץ בראש העמוד על "ראשי"--->הודעות נבחרות--->מבחני IQ אונליין

BanjoKazooie

New member
לגבי מבחני איקיו באינטרנט

אני חושב שזה שטויות, איזה דבר כזה מבחן איקיו "עשה זאת בעצמך" מבחן איקיו עושים אצל פסיכולוג

MelodicTruth

New member
אין ספק

שמבחני הIQ שנערכים אצל פסיכולוגים הם יותר מדויקים. אך מבחן כזה עולה מאות שקלים ואינו נגיש לכולם. המבחנים ברשת הם תחליף טוב, רמת הדיוק שלהם גבוה(לפעמים עם קורלציה של 9. ויותר) ורמת הקושי הגבוהה של השאלות(שהן גם הרבה יותר מגוונות ויצירתיות) מספקת אתגר שלא נמצא במבחן שתמצא אצל פסיכולוג. חוץ מזה, היום יש יותר ויותר ממצאים שמעידים על העובדה שאותם מבחנים שנערכים אצל פסיכולוגים נותנים תוצאה גבוהה מדי, כנראה בגלל רמת הקושי הנמוכה של השאלות ובגלל התלות המוגזמת בזמן.

BanjoKazooie

New member
אני מתערב שעשית מבחן איקיו באינטרנט

ובגלל זה אתה מגן על המבחנים באינטרנט וחוץ מזה רוב המבחנים באינטרנט דורשים ידע רב באנגלית מה שבכלל לא קשור לאיקיו. מבחנים באינטרנט, לך תדע מאיפה הביאו אותם. וזה שהם קשים לא קשור בכלל מה אם אני אביא למישהו עם איקיו של 140 מבחן סופר סופר קשה והוא יוציא בו 120 זה אומר שיש לו איקיו 120? ואם אני אביא לו מבחן קל הוא יוציא 160? אתה רואה שהמבחנים באינטרנט זה שטויות? היית אצל פסיכולוג ובדקת איקיו שאתה אומר שהמבחן כל כך קל? אם כן - אין בפי מילים אם לא - אז אל תגיד כלום על ממצאים חסרי שחר (מאיפה הבאת אותם?)

MelodicTruth

New member
תשובה

קודם כל, מהודעות אחרות שלך בפורום אני מתרשם שאתה כאן אך ורק כדי לתקוף ולדרוך על אנשים. רוצה לנהל דיון הוגן ולהביע את דעותיך? בשמחה! "אני מתערב שעשית מבחן איקיו באינטרנט...ובגלל זה אתה מגן על המבחנים באינטרנט" יכולתי לענות לך על אותו מטבע, ולומר שאתה קוטל את המבחנים כי אף פעם לא ניסית אותם, או שניסית אותם ולא קיבלת ציון גבוה. אך בכל זאת, אי אנסה לענות על זה...הניקוד לכל מבחן IQ(מבחנים רשמיים בהשגחת פסיכולוגים+מבחנים באינטרנט) נעשה ע"י השוואה למבחנים אחרים. הניקוד הסופי הוא בעצם קורלציה של ציוני הנבחנים במבחנים אחרים. ככל שהדגימה גדולה יותר, כך הדיוק גבוה יותר. הקורלציה המקסימלית היא 1(100%), דבר זה בלתי אפשרי ולא קיים באף אחד מהמבחנים, כמובן. למעשה, יש שני הבדלים בין המבחנים באינטרנט לאלה שעושים אצל פסיכולוגים: 1. הגבלת הזמן: דבר זה מתאזן ע"י שאלות ברמת קושי יוצאת דופן שלא מאפשרות להתקדם מעבר לרמה האמיתית שלך, גם אם יהיה לך את כל הזמן שבעולם 2. גודל הדגימה עליה מבוססת הקורלציה: מבחנים שנעשים דרך פסיכולוגים קיימים עשרות שנים, ועד לא מזמן היו נגישים יותר מהמבחנים שברשת. כך נאספו יותר נתונים שעזרו לדייק את התוצאות. לא נראה לי ששמת לב, אבל המבחנים היחידים שאני מצדד בהם הם אותם מבחנים שנמצאים ברשימה של "מבחני IQ אונליין" בדף הפתיחה של הפורום. לאותם מבחנים יש קורלציה של 7. ומעלה עם מבחנים ידועים אחרים, הם נבדקו על מאות אנשים, ורמת הקושי של השאלות גבוהה מספיק כדי להוות אינדיקציה לאינטליגנציה של הנבחן. נכון, המבחן היחיד הרשימה שתקף מדעית לכל הדעות הוא הN-VCPE-R שנבדק על קבוצת אוכלוסיה גדולה מאוד במשך שנים ע"י אנשי מקצוע שמתמחים בנושא. אך שאר המבחנים עדיין מספקים הערכה מדויקת מאוד(של לפחות 80%), ויעידו על זה כל הנבחנים שהשוו את התוצאות שלהם עם מבחנים "רשמיים". "וזה שהם קשים לא קשור בכלל מה אם אני אביא למישהו עם איקיו של 140 מבחן סופר סופר קשה והוא יוציא בו 120 זה אומר שיש לו איקיו 120? ואם אני אביא לו מבחן קל הוא יוציא 160?" זה רק מראה שפתחת את הפה הרבה לפני שבדקת את הנושא לעומק. בד"כ, ככל שרמת הקושי של המבחן גבוהה, כך תצטרך מספר נמוך של תשובות כדי להגיע לX IQ. " אם כן - אין בפי מילים אם לא - אז אל תגיד כלום על ממצאים חסרי שחר (מאיפה הבאת אותם?)" אני רק יודע שהשקעתי שעות בקריאה של אותם "ממצאים חסרי שחר", ומה איתך?

BanjoKazooie

New member
עדיין לא ענית

עשית בדיקת איקיו אצל פסיכולוג או לא? 2 חברים שלי שעשו מבחן איקיו אצל פסיכולוג אמרו לי שכל המבחנים האלו באינטרנט זה ממש לא משקף את האיקיו שלהם. למשל חבר שלי עם איקיו 132(מאבחון אצל פסיכולוג), הוציא במבחן הזה עם האותיות (ראה את ההודעה שלי למטה - הוא הוציא 24 מתוך 33) ובמבחן בwww.iqtest.dk הוא הוציא 119... אני אתן לו לעשות כמה מבחנים מהאתרים שאמרת וניראה עד כמה זה יהיה מדויק

MelodicTruth

New member
!!!

ציינתי יותר מפעם אחת שאני מדבר אך ורק(ואני אומר "אך ורק") על המבחנים שהזכרתי באשכול "מבחני IQ אונליין"(שנמצא בעמוד הראשי של הפורום)! הם שונים לגמרי מהמבחנים שהזכרת, וכדאי שתבדוק על מה אני מדבר לפני שאתה אומר דברים חסרי כל שחר. אני לא עשיתי מבחן אצל פסיכולוג, מבחן כזה אמור לעלות מאות שקלים!

BanjoKazooie

New member
ולגבי הציונים שקיבלתי

עשיתי בשני אתרים www.iqtest.dk שמה קיבלתי 122 ובעוד אתר www.tinybrain.tk שמה קיבלתי 136 כמובן שהתוצאות בהפרש עצום וזה רק מראה שהמבחנים האלו ממש לא מדויקים. יש לי חבר שלמשל באתר www.tinybrain.tk קיבל 158 ובאתר www.iqtest.dk קיבל 133...

MelodicTruth

New member
כמו שאמרתי

המבחנים האלה לא שווים כלום. ולא עליהם דיברתי כל הזמן, אני מפקפק בהם בדיוק כמוך.

s u p e r mind

New member
עשיתי כעת את המבחן שBanjoKazooie

המליץ עליו וקיבלתי 139, ואני חייב להתוודות כי היו שאלות שלא הייתי בטוח לגבי תשובתם ובחרתי את התשובה ע"פ ההגיון המהוסס, ולכן המבחן הזה כלל לא תקף לגבי האינטלגנציה האותנית שלי, מסכים עם BanjoKazooie שרוב המבחנים באינטרנט אינם מדוייקים, ולכן אבדוק את אשכול מבחני האונליין ש MelodicTruth המליץ עליהם. רוב מבחני האינטרנט מהווים מקור אתגרי שכלי נחמד ותו לא.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo15.gif ברור ש- ../images/Emo59.gif

מבחנים באינטרנט זה לא מדד עושים אותם בשביל הכיף
ולא בשביל באמת למדוד אייקיו. וחוץ מזה- התוצאות הן לא תמיד באותו סולם- ככה שלפעמים ההבדל יכול לנבוע גם מזה...

MelodicTruth

New member
עוד הערה!

"וחוץ מזה רוב המבחנים באינטרנט דורשים ידע רב באנגלית מה שבכלל לא קשור לאיקיו." אתה צודק באופן חלקי. שאלות מילוליות משקפות IQ אך ורק אם הנבחן מחזיק בידע בו השתמשו מחברי השאלות. הרוב הגדול של המבחנים שהזכרתי באותו אשכול מדובר לא דורשים ידע באנגלית(חוץ מהמבחנים שהזכרתי בהודעה האחרונה שהיתה מיועדת לכך!). בקשר לשאלת הלגיטימציה של חשיבה מילולית כאינדיקציה לאינטליגנציה, אני מציע לך לעשות חיפוש באינטרנט על נושאים כמו תיאורית האינטליגנציות המרובות של גרדנר, וGeneral intelligence factor. מדובר בנושאים די מורכבים, ולא נראה לי שאני אצליח לענות יותר טוב מאותם אתרים שתמצא.

The Green Ape

New member
לעניות דעתי

מנסה זה אגודה לאנשים שמאוד אוהבים את עצמם, ויחסים חברתיים זה לא הצד החזק שלהם.

MelodicTruth

New member
והיית צריך להגיע עד לכאן

רק כדי לומר את זה? *אני דוקא מסכים עם החצי השני של המשפט.

The Green Ape

New member
לפעמים

בכדי להביע מחאה, יש להתעמת, אני מביע מחאה על דרך החשיבה של האגודה שלכם, ולכן באתי הנה.

MelodicTruth

New member
אם היית קורא

את חמשת העמודים שבפורום, היית רואה שאתה לא הראשון שבא לכאן עם הטענה הזאת. לכן אני אפנה אותך אל אותם דיונים כדי שתוכל לבחון את כל האספקטים, ואולי אפילו לגלות שיש דבר או שניים שלא חשבת עליהם.

למעלה