תשובה
קודם כל, מהודעות אחרות שלך בפורום אני מתרשם שאתה כאן אך ורק כדי לתקוף ולדרוך על אנשים. רוצה לנהל דיון הוגן ולהביע את דעותיך? בשמחה! "אני מתערב שעשית מבחן איקיו באינטרנט...ובגלל זה אתה מגן על המבחנים באינטרנט" יכולתי לענות לך על אותו מטבע, ולומר שאתה קוטל את המבחנים כי אף פעם לא ניסית אותם, או שניסית אותם ולא קיבלת ציון גבוה. אך בכל זאת, אי אנסה לענות על זה...הניקוד לכל מבחן IQ(מבחנים רשמיים בהשגחת פסיכולוגים+מבחנים באינטרנט) נעשה ע"י השוואה למבחנים אחרים. הניקוד הסופי הוא בעצם קורלציה של ציוני הנבחנים במבחנים אחרים. ככל שהדגימה גדולה יותר, כך הדיוק גבוה יותר. הקורלציה המקסימלית היא 1(100%), דבר זה בלתי אפשרי ולא קיים באף אחד מהמבחנים, כמובן. למעשה, יש שני הבדלים בין המבחנים באינטרנט לאלה שעושים אצל פסיכולוגים: 1. הגבלת הזמן: דבר זה מתאזן ע"י שאלות ברמת קושי יוצאת דופן שלא מאפשרות להתקדם מעבר לרמה האמיתית שלך, גם אם יהיה לך את כל הזמן שבעולם 2. גודל הדגימה עליה מבוססת הקורלציה: מבחנים שנעשים דרך פסיכולוגים קיימים עשרות שנים, ועד לא מזמן היו נגישים יותר מהמבחנים שברשת. כך נאספו יותר נתונים שעזרו לדייק את התוצאות. לא נראה לי ששמת לב, אבל המבחנים היחידים שאני מצדד בהם הם אותם מבחנים שנמצאים ברשימה של "מבחני IQ אונליין" בדף הפתיחה של הפורום. לאותם מבחנים יש קורלציה של 7. ומעלה עם מבחנים ידועים אחרים, הם נבדקו על מאות אנשים, ורמת הקושי של השאלות גבוהה מספיק כדי להוות אינדיקציה לאינטליגנציה של הנבחן. נכון, המבחן היחיד הרשימה שתקף מדעית לכל הדעות הוא הN-VCPE-R שנבדק על קבוצת אוכלוסיה גדולה מאוד במשך שנים ע"י אנשי מקצוע שמתמחים בנושא. אך שאר המבחנים עדיין מספקים הערכה מדויקת מאוד(של לפחות 80%), ויעידו על זה כל הנבחנים שהשוו את התוצאות שלהם עם מבחנים "רשמיים". "וזה שהם קשים לא קשור בכלל מה אם אני אביא למישהו עם איקיו של 140 מבחן סופר סופר קשה והוא יוציא בו 120 זה אומר שיש לו איקיו 120? ואם אני אביא לו מבחן קל הוא יוציא 160?" זה רק מראה שפתחת את הפה הרבה לפני שבדקת את הנושא לעומק. בד"כ, ככל שרמת הקושי של המבחן גבוהה, כך תצטרך מספר נמוך של תשובות כדי להגיע לX IQ. " אם כן - אין בפי מילים אם לא - אז אל תגיד כלום על ממצאים חסרי שחר (מאיפה הבאת אותם?)" אני רק יודע שהשקעתי שעות בקריאה של אותם "ממצאים חסרי שחר", ומה איתך?