כמה שאלות

Mike A

New member
כמה שאלות

אני רוצה לעשות פסיכומטרי עכשיו. במידה ואתחיל ללמוד בלמידה עצמית בשבוע הקרוב - זה מספיק זמן ללמידה עד המבחן הקרוב (פברואר? נכון?)? איזה ספרים מומלצים ללמידה עצמית? משהו שכדאי להתרחק ממנו? ועוד שאלה (שלא ממש קשורה אבל אם כבר אני פה) - ממוצע בגרויות של 108 זה טוב? מצויין?

לגבי הלמידה העצמית:

אין לי נסיון בתחום אך אני מעריך שאם יש לך משמעת לימודית-עצמית גבוהה ותשקיע כל יום בזה-זה בהחלט מספיק זמן.לגבי הספרים - לא יודע, שוב מאותה סיבה
ולגבי הממוצע-השאלה היא למה זה טוב.....למשל לביולוגיה באת"א אני זוכר שהיית מתקבל עם ממוצע זה אוטומטית ל-ל-א פסיכומטרי השנה, ולעומת זאת לרפואה עם ממוצע כזה ופסיכו' 700 לא היית מתקבל. לכן כדאי לך לברר קודם כל מה הכיוון שלך באוניברסיטה, ומה הציונים שאתה צריך בשבילו...

oferp

New member
108 ממוצע מכובד

חודשיים איטנסיביים יספיקו רק אם אתה שולט פחות או יותר בנושאים שדורש הפסיכומטרי(אנגלית,עברית,מתמתיקה ברמה של 3 יח"ל) מה שישאר לך זה רק לתרגל את הנושאים האלה ולעבור לעבוד בשיטה "פסיכומטרית" שמשמעותה פתירה מהירה יותר של שאלות לפי שיטות מסוימות. ללימוד השיטות וצורת העבוה מומלץ הספר של קידום.

Mike A

New member
אממ

אנגלית 5 יח', 98. מתמטיקה 5 יח', 92. עברית גם היה לי מלא
זה בסדר? אז אפשר ללמוד את זה בחודשיים?

oferp

New member
נקודת הפתיחה שלך טובה

אבל תצטרך לתרגל טכניקות עבודה קצת שונות שבהם עובדים בפתירת המבחן הפסיכומטרי. שוב אני אומר תקנה איזה ספר אני ממליץ של קידום ותתחיל לחרוש אותו אם תלמד אינטנסיבי בנתונים שלך אתה יכול להגיע לציון פסיכומטרי בין 650-700 תלוי כמה תשקיע..

000שירה000

New member
זה יפה שלפי 3 ציוני בגרות שלו

עשית לו ישר על המקום "דיאגנוסטי אינסטנט" והחלטת שהוא יכול להגיע ל-650-700.... מאיפה הנתונים האלה? עשית מחקר? (הכל נאמר ברוח טובה, אבל תחשוב על זה.... הוא יכול להוציא הרבה מעל 700 בדיוק כמו שהוא יכול להוציא הרבה מתחת ל-650....מאיפה אתה יודע?)

qet1

New member
לדעתי מי שקיבל 98 באנגלית 5 יח"ל

יכול לקבל 150 באנגלית בפסיכו מתוך שינה... אבל זו רק דעתי, אין לי מחקר מדעי שיתמוך בה

אהמממ....

בלי להתרברב/לא להתרברב, אבל לי יש סופי ב 5 יח' אנגלית 95...זנ לא כזה רחוק מ 98... אבל בפסיכו' רק 126....למה?חוסר אוצר מילים-פשוט מאד.....אין קשר, במילים אחרות..

SHTRUDIDI

New member
זה בהחלט עוזר

מבחינת ידע מילים אבל זה לא פותר הרבה ענייני אנסינים. מה שכן,אני בטוחה שזה אותו הדבר למי שיודע מתמטיקה וקיבל ציון כזה ב5 או אפילו ב4,זה עוזר מבחינת ידע.

john doe 122

New member
לא מסכים!

בעוד הפסיכו' בודק יכולת קריאה והבנה של קטע, ובעיקר אוצר מילים, בבגרות באנגלית אפשר להצליח מאוד גם הבנה נמוכה (יחסית) של קטעי הקריאה (בטוח שלא כמו הרמה הדרושה בפסיכו) ועם אוצר מילים דליל ביותר (יש מילון).

qet1

New member
אני נאלץ לחלוק עליך

בתור תלמיד 5 יח"ל שלא מתקרב ל 98 (יותר באזור ה 80) קטעי הבנת הנקרא באנגלית בפסיכו היו בשבילי הרבה הרבה יותר קלים מהקטעים במבחני אנגלית בבית ספר(בגרות עוד לא עשיתי אז אני לא יודע) מה שנכון הוא שהחלק של האוצר מילים יותר משמעותי בפסיכו אבל אני חושב שאנשים שמקבלים 98 ב5 יח"ל אנגלית אמורים להיות עם אוצר מילים לא רע, גם אם זה לא מה שעליו הם נבחנו וקיבלו 98 (כי הרי אם רמת האנגלית שלהם כל כך גבוהה אז כנראה שהם קראו/שמעו הרבה אנגלית וכו')

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo15.gif ציוני בגרויות ../images/Emo59.gif

לא משקפים לדעתי הצלחה בפסיכו'... תתחיל ללמוד, ואז תראה איך אתה מסתדר עם סוגי השאלות, עם המהירות שבה אתה צריך לפתור אותן וכו'... מזה תוכל להבין כמה בערך אתה הולך לקבל, ומה מצבך...

../images/Emo45.gif מסכים עם הדברים לעיל.

יותר מזה, המדריך שלנו אמר(לפני שנה, ב"זמני") שהרבה תיכוניסטים שעושים פסיכו' לא מצליחים בו מי יודע מה בגלל שיש להם מעין "דחף" לפתור הכל ובמדוייק כמו בבגרות במתמטיקה למשל וזאת במקום ליישם יותר עקרונות "פסיכומטריים", קרי תחמונים שונים שמלמדים בקורסים/ספרים שונים שמכינים למבחן זה...

פלחהן

New member
כדי לנסות לבד ...

אם אתה חושב שתוכל להושיב את עצמך וללמוד ברצינות. בחודשיים (של למידה אבל לא בטירוף) אתה יכול להוציא ציון טוב עם נתונים כאלה. אני לא מסכים עם מי שאמרה שאי אפשר לבחון מישהו ע"פ ממוצע בגרויות. אני ניגשתי בתיכון (בניגוד למדריך שאמר שזה פלות טוב בעיני זה דווקא יכול להיות יתרון- למשל אני אחרי 5 שנים שכללו 3 שנים צבא התנוון לי המוח) עם נתונים דומים ולמידה של חודשיים והוצאתי 750. באמת כדאי לך לנסות ומקסימום בעתיד לעשות עם קורס

פלחהן

New member
כדאי לנסות לבד ...

אם אתה חושב שתוכל להושיב את עצמך וללמוד ברצינות. בחודשיים (של למידה אבל לא בטירוף) אתה יכול להוציא ציון טוב עם נתונים כאלה. אני לא מסכים עם מי שאמרה שאי אפשר לבחון מישהו ע"פ ממוצע בגרויות. אני ניגשתי בתיכון (בניגוד למדריך שאמר שזה פלות טוב בעיני זה דווקא יכול להיות יתרון- למשל אני אחרי 5 שנים שכללו 3 שנים צבא התנוון לי המוח) עם נתונים דומים ולמידה של חודשיים והוצאתי 750. באמת כדאי לך לנסות ומקסימום בעתיד לעשות עם קורס

תראה, הנ"ל מדברת על רובם...

היא לא אמרה שזה בלתי אפשרי להוציא ציון גבוה אך יותר קשה בתיכון....ואם זה הציון שלך אז יפה לך....באמת(הלוואי עליי
)

אליחי

New member
../images/Emo127.gif כמה שזה נכון...

הפסיכומטרי שונה בהרבה מהבגרויות... הנה הציונים שלי בבגרויות לעומת הפסיכו': אנגלית 5- 91 פסיכו- 117 מתמטיקה5- 100 פסיכו- 107 עברית - 94 פסיכו- 117

למעלה