כמה שאלות

טל ר

New member
קור

ל-Heat Sink תהיה טמפרטורה T אם הוא מסוגל לקבל חום מכל מקור בעל טמפרטורה גדולה מ-T, אך לא ממקור בעל טמפרטורה נמוכה מ-T. כשאני אומר "קור" כוונתי ל-Heat Sink בעל טמפרטורה נמוכה. מה זה נמוכה? בהקשר זה הכוונה ב"נמוכה" לטמפרטורה הטיפוסית בשעות הלילה.

Palindrom

New member
בסדר, הרגעת אותי

1234aaa

New member
בקשר ל-1

הנפח של הקרח יותר גדול מהנפח של המיים ממנו הוא "עשוי". מהסיבה הפשוטה שחומר לא הולך לאיבוד. יש לך מסה M. מסה שווה למכפלת הצפיפות בנפח. עכשיו זה ידוע שהצפיפות של המיים זה אחד ושל הקרח פחות מאחד (נדמה לי 0.8) כדי שהמסה של הקרח תהיה שווה למסה של המיים הקרח צריך לפצות בנפח על העדר צפיפות.. כלומר הנפח של הקרח יהיה גדול יותר פי 1\0.8 (אחד חלקי 0.8 - בהנחה שזאת הצפיפות של הקרח)..

Ekrembo

New member
זה לא הולך הפוך?...

קודם בא גדילה בנפח, ואז הקטנה בצפיפות...לא?

IceMaster

New member
בקשר להליום

אם הוא יהיה מוצק הוא עדין יהיה קל מהאויר? ועוד שאלה: מהוא האפס המוחלט?

יניב ריז

New member
אם אתה מוריד את הטמפ'

אז הוא יהיה יותר כבד מאוויר בטמ' החדר. כדי להשוות תצטרך לקרר את האוויר לאותה הטמפ' שבה החנקן נהפך למוצק,ואז עדיין משקלו יהיה קל מן האוויר ליחידת נפח. נוסחת הצפיפות היא: p=m/v כאשר v פרופורציוני ל- p^-1.

יניב ריז

New member
ולגבי ה-0 המוחלט של קלווין

האפס המוחלט היא הטמפ' בה האנרגיה הקינטית של המולקולות=0. טרם הצליחו עד היום להגיע לטמפ' זו,אבל התקרבו אליה במעבדות משוכללות. טמפ' זו= מינוס 273 מעלות צלזיוס,והתאוריה גורסת כי בטמפ' זו החומר חדל מלהתקיים.

ehudt

New member
הסבר בבקשה

מה זאת אומרת "חדל להתקיים"? האם זה מצב שניתן להגיע אליו (באופן עקרוני)? זה לא מפר את חוק שימור החומר?

1234aaa

New member
אם זכרוני איננו מטעני

ב-0 המוחלט של קלוין הנפח של כל גז הופך להיות 0 וזה לא הגיוני.. כלומר לא ניתן להגיע לכזאת טמפ'.

amittido

New member
חומרים לא פשוט מפסיקים להתקיים

א. הנפח של גז אידאלי לא צריך להיות אפס, מהסיבה הפשוטה שבגז כזה אין כוחות משיכה בין-מולקולריים. (אני מרשה לעצמי לדבר על גזים אידאליים בגלל שהמצב כולו תיאורטי גרידא). ב. גם אם נפחו של גז יהיה אפס, מסתו אינה משתנה בקירור, כלומר: הוא עוד קיים. ג. חלקיקי היסוד של החומר ממשיכים להתקיים, כמו גם החוקים הנוגעים לפרמיונים (אלקטרונים וכו'), כלומר: לא תתכן קריסה של החומר לנפח אפס כל עוד החומר אינו בוזון. ד. לסיכום כל הוויכוח הזה: החוק השלישי של התרמודינמיקה קובע: לא יתכן קיומו של חומר כלשהו בטמפרטורת האפס המוחלט. התרמודינמיקה הקלאסית הסבירה את החוק בעזרת חישובים אנטרופיים, אני חושב שעקרון אי-הוודאות של הייזנברג יעיל יותר. כאשר לחומר יש טמפ' אפס, הוא עומד קבוע במקומו, ואינו זז. כאשר עצם אינו זז, התנע שלו הוא אפס. כלומר: חומר בטמפרטורת האפס המוחלט מקיים ודאות מלאה בערכי המיקום והתנע שלו, ומצב כזה אינו אפשרי. ה. אני שמח להצטרף לפורום שלכם. עדו

atheist22

New member
כמה דברים

קודם כל, אני לא רואה שום סיבה לכך שחומר יחדל להתקיים. זו אמירה יותר מדי בומבסטית. עכשיו לגבי האנרגיה הקינטית, זה תלוי איך מגדירים אותה. גם באפס המוחלט האטומים ממשיכים לנוע, רק שקצב התנועה שלהם הוא הנמוך ביותר שעקרון אי הוודאות מאפשר.

SpiceMan

New member
לפני שמגיעים לאפס המוחלט מגיעים

להיתעבות בוז-אינשטין שבה כל האטומים בעלי אותה פונקצית גל ולכן תופשים אותו מקום במרחב.

למעלה