כמה שאלות.............

SHARON 103

New member
כמה שאלות.............

1. מה הם חוקי ניוטון? לשם מה משתמשים בהם? 2. אמרו לפני איזה חודש בחדשות שמדען ישראלי גילה שאם יש לאדם מולקולות גדולות של כולסטרול (כולסטרול טוב נראה לי) אז תהליך ההזדקנות שלו יותר איטי..... איך הוא הגיע לזה והאם זה נכון בכלל??????? 3. לאחרונה ריאיתי באיזור שלי נמלים כאלה עם כנפיים שעפות... מה הן? יכול להיות שאלו הנקבות של הנמלים???? (כמו אצל הדבורים? שמעתי שהחברה אצל הנמלים דומה לחברה של הדבורים מבחינת תפקידי המינים, זה נכון?) 4. היום הייתה לי בבית ספר סדנא / הרצאה להימנעות מאיידס וכזה, קיצור אמרו לנו איך זה קורה אבל מה שאני לא מבין זה למה הדבר הזה (ההידבקות) קרה רק לפי 22 שנים (1981) ? הרי היו כל הזמן הומואיםסקסואליים וכמובן שגם מגע מיני בין נשים לגברים אז איך זה קרה רק לפני 22 שנים? יכול להיות שהוירוס הזה HIV נוצר באותה שנה/תקופה ומאז התפשטה מגיפת האיידס? מקווה שתענו לי על השאלות........... תודה............

qet1

New member
2 תשובות

1. החוק הראשון: גוף שסכום הכוחות הפועלים עליו שווה לאפס ימצא בתנועה במהירות קבועה. החוק השני: F=ma (כוח = מסה*תאוצה) החוק השלישי: לכל פעולה יש תגובה שווה בגודלה והפוכה בכיוונה. 4. היה איידס עוד הרבה קודם באפריקה אבל רק באזור 1980 הוא הגיע למערב...

1234aaa

New member
תיקון קטן:

לגבי החוק הראשון, הוא ימצא בתנועה שוות מהירות או במנוחה..

qet1

New member
מנוחה זו תנועה במהירות קבועה!

או "תנועה שוות מהירות"(זה אותו דבר)

1234aaa

New member
לא מסכים!

כשאומרים מנוחה הכוונה היא שאין מהירות.. ותנועה = יש מהירות. הניסוח המדויק מהספר של יורם אשל (אחד שאמור לדעת) :" גוף ששקול הכוחות הפועלים עליו הוא אפס - ימשיך במצבו הקודם : מנוחה או תנועה בהירות קבועה בקו ישר" (אגב שנינו שכחנו את זה שזה יהיה בקו ישר -מאד חשוב). עכשיו אם מנוחה ותנועה שוות מהירות היו אותו דבר הוא היה מנסח את זה ככה? (ספר מכניקה צהוב ,ע"מ 77 למטה אם יש לך ספקות).

qet1

New member
אין לי את הספר הזה....או ספר מכניקה

כלשהו כרגע(סיימתי ללמוד את זה כבר) ד"א - הספר הצהוב זה לא של 3 יח"ל ? (לי היה אפור) בכל מקרה, ממה שאני זוכר משנה שעברה מנוחה זה בסך הכל מקרה פרטי של תנועה במהירות קבועה. למען האמת זה חסר משמעות כי אתה לעולם לא יכול לקבוע שגוף אחד בתנועה והשני במנוחה (הכל יחסי...).

1234aaa

New member
זה ספר של 5 יח"ל (מכניקה)

(אני גם לא למדתי דרכו פשוט זה מה שלא הצלחתי למכור). נגיד ככה: ראית פעם בעיה שבה כתובה : "גוף A נע בתנועה שוות מהירות השווה ל-0 קמ"ש" ? אני לא .. כותבים שהוא נמצא במנוחה..

Palindrom

New member
כמובן שמנוחה זה מקרה פרטי של

מהירות קבועה. אגב, כיוון שהמהירות הוא וקטור, מספיק לציין "ימשיך במהירות קבועה", ולא צריך להגיד קו ישר. כמובן שזה יותר יפה עם קו ישר.

1234aaa

New member
אנחנו טוחנים מיים

באותו אופן אפשר להגיד שתנועה במהירות קבועה זה מקרה פרטי של תנועה שוות תאוצה וזה נכון .. זה עניין של ניסוח. עד כמה שאני יודע בספרים רושמים תמיד "במהירות קבועה או במנוחה".

Palindrom

New member
תנועה במהירות קבועה היא אכן מקרה

פרטי של תנועה שוות תאוצה
. הסיבה שאני כל כך מתעקש על זה, היא בגלל שכאן חלק מההבנה הבסיסית בפיסיקה. כמובן שאתה צודק, ואפשר להגיד שאנחנו טוחנים מים, ואני מבין איך ד"ר אשל כותב בספרים שלו... אבל עם כל הכבוד, אלו ספרים לתלמידים בתיכון שרק רואים איך להפטר כבר מהבגרות.

TheFinalCut

New member
כמה תשובות

בנוגע לנמלים: הנמלים המכונפות שראית הם זכרים. בתקופות מתוזמנות היטב, זכרי הנמלים מעופפים מהקן יחד עם מלכות צעירות, הזכרים מפרים את המלכות בעודם באוויר, ואז לרוב הם פשוט מתים - והמלכות המופרות משירות את כנפיהן ויוצאות להקים קינים חדשים. הדמיון בין התפקידים של כל מין אצל דבורים ונמלים הוא אכן גדול למדי. גם אצל דבורים, הזכרים חיים למשך זמן קצר למדי ותפקידם להפרות את המלכה ותו לא. בנוגע לאיידס: כפי שכבר נאמר כאן, הוירוס ככל הנראה התקיים הרבה לפני שהוא החל להדביק אנשים במערב בצורה המונית. אין וודאות בנוגע לאיך בדיוק זה קרה, אבל התאוריה המקובלת הנוכחית היא כזו: מקור וירוס ה- HIV (הוירוס שגורם לאיידס) ככל הנראה בוירוס של קופים, שעבר לבני-אדם לאחר שאי שם באפריקה נאכל בשר של קוף נגוע, או שבטקס כלשהו קוימו יחסי מין עם קוף\קופה נגוע\ה. הוירוס עבר מוטציות רבות והצליח להדביק בני-אדם (וירוסים דומים של קופים אינם יכולים להדביק בני אדם, כמו ש- HIV אינו מסוגל להדביק קופים או אף בעל חיים אחר מלבד בני-אדם). האדם שנדבק העביר אותו למקורביו, שהעבירו אותו הלאה (HIV מסוגל גם לעבור מאם לתינוק שברחמה). בדרך לא ברורה (אפשר לחשוב על אינספור אפשרויות, אך אין יותר מדי דרכים להוכיח אותן) הגיע הוירוס למערב.

ALON DORI

New member
לא חייב קיום יחסי מין עם קופים

קחו בחשבון נשיכה של קוף...

TheFinalCut

New member
זה לא מחייב, אבל...

אנו יודעים ש- HIV לא עובר ברוק, מאחר והוא לא נמצא ברוק. HIV הוא תוקף בעיקר תאי דם לבנים (סוג ספציפי של תאי T), ולפיכך הוא נמצא בדם - ומאיזושהי סיבה (שאינה ידועה לי) הוא גם עובר בזמן קיום יחסי מין. אם קוף שדימם מהחניכיים נשך מישהו, ייתכן בהחלט שהוא העביר את הוירוס הלאה. מצד שני, יש לציין שככל הנראה זה לא HIV שעבר מהקוף, אלא וירוס אחר שהתנהג אחרת. כך שייתכן ואותו הוירוס התפשט לראשונה בצורה אחרת (למשל - דרך הרוק).

SHARON 103

New member
אז זהו ש- HIV נמצא ברוק אבל קיים

אנזים שמבטל לגמרי או את רוב ההשפעה של אותו וירוס כך שההדבקה כתוצאה ממגע עם וירוס שמקורו מהרוק היא כמעט ובלתי אפשרית........

SHARON 103

New member
ויש הדבקה כתוצאה מקיום יחסי מין

כי קיימת אפשרות לפציעה במהלך האקט המיני ולכן יש דימום ואז הוירוס עובר ממקום למקום כשהוא מתקיים רק בסביבה אנושית.......

זכיר

New member
הדבקה בזמן יחסי מין

(למיטב ידיעתי כמובן) בזמן קיום יחסי מין עשויים להתרחש דימומים מינורים ברקמות המעורבות. מכאן האפשרות להעברת הנגיף. הסבירות לדימומים גבוהה יותר באקטים אנאליים מאשר וגינלים מסיבות שאמנע מלפרט אותן כאן (יש כאן ילדים?). קיימת סבירות מסוימת לדימומים הדדיים גם באקטים אוראלים. כובעונים מצמצמים את הסיכוי להדבקה לאפס. אני מתנצל על התאור הכמעט ציורי.

zacki

New member
חשוב! ../images/Emo18.gif

בנוסף לסיכוי לדימומים המינורים, הנגיף עובר גם בנוזל הזרע!

גם אני ראיתי הרבה את הנמלים האלה

משום מה העונה יש המון שחזרתי לחניה כל האוטו שלי היה מלא זכרים מעופפים (אולי ניסו לזווג את הרכב ?) וגם רואים אותם הרבה העונה. כל עונה משום מה יש חרק שולט אחר. פעם זה היה חומייני , אח"כ החרק הירוק הקשה הזה ועכשו נמלים עם כנפיים. אני אחכה בשקט לעונה שאורי כדורי ישתלטו על הארץ

למעלה