כמה שאלות.............

2_be

New member
אתמול עמדתי בפקקים

היו אצלי שניים על השמשה. הנקודה היא שהיה נראה כאילו הם מנסים להזדווג בינהם אבל שניהם היו עם כנפיים... מעניין

helva

New member
אז ככה

HIV יכול לעבור מאם לתינוק אבל זו הדבקה חיצונית - זה לא עובר דרך הביצית. הוירוס הדומה בקופים (או שרקבשימפנזים - אני לא בטוחה) הוא HIV1 .SIV (הוירוס הנפוץ בבני אדם) כן מדביק שימפנזים אבל לא גורם למחלה.

TheFinalCut

New member
ובכן...

תודה על ההערה בנוגע להדבקה מאם לתינוק - בהחלט חשוב להזכיר את זה. לפי מיטב ידיעתי, HIV1 לא מדביק שימפנזים באופן טבעי, אלא אם לפני כן הרסו להם את המערכת החיסונית דרך כימותרפיה והזריקו להם את הוירוס בכמויות מסחריות. SIV הוא סוג של וירוס שגורם לסימפטומים של כשל חיסוני בקופים, ויש זנים שתוקפים מגוון גדול למדי של מיני קופים, כולל כאמור קופי אדם.

helva

New member
לכן הזכרתי את זה

אני לא יודעת איך HIV1 מדביק שימפנזים, רק אמרו לנו שהוא יכול. בקשר ל-SIV באמת לא זכרתי אם זה רק שימפנזים, אז תודה.

Rel8t

New member
עוד שאלה על איידס

אממ אני לא זוכר את המינוחים... הייתי בכיתה ז' שלמדתי את זה אבל האיידס נכנס לתאים (T-Helper) בעזרת משהו שנקרא CD4 מהו אותו CD4? ואיך קוראים לחלק המתאים בתא?

helva

New member
אוקיי, הנה עוד קצת

על הממברנה של נגיף ה-HIV) HIV הוא נגיף שעטוף בממברנה ולכן זה ימצא על הממברנה שלו ולא על המעטפת) נמצא חלבון שנקרא gp120 (הוא קשר לממברנה דרך חלבון אחר שנקרא gp41). החלבון הזה מגיב עם CD4, שהוא רצפטור שנמצא על גבי תאי T helper, מקרופאגים ותאים דנדריטיים (שלושה סוגים של תאים ששייכים למע' החיסון). זה לא מספיק לנגיף כדי להכנס לתא - אותו gp120 צריך להקשר גם לרצפטור נוסף בשם CCR5.

למעלה