כמה שאלות

  • פותח הנושא xc
  • פורסם בתאריך

xc

New member
כמה שאלות

בעודי מתכונן למבחן בביולוגיה עלו בפני כמה שאלות: א. נשימה תאית (הפקת אנרגיה בתא החי) - מהו ההבדל בין חמצון אירובי, תסיסה לקטית , תסיסה כוהלית ונשימה אנאירובית? ב. 1) מערכת העיכול- מהו תפקידו של התרסריון? מהם תפקדיו העיקרים של המעיים דקים+גסים? 2) מהו עיכול תוך תאי? (פאגוצטוזה) 3) מהם חומצות שומן ומהם תפקידים? ג. חלבונים- מבנה: הבנתי את המבנה הראשוני והשניוני , אך מהו המבנה השלישוני?,הרביוני? ד. מטאבוליזים- 1)כאשר תא שריר מתפרק, מתי הוא יתפרק, ולאיזה אב מזון? 2) מהם גופי קאטו (איות?)? ה. גלגולח אנרגיה- מהם התוצרים המתקבלים בתהליך הנשימה התאית? תודה מראש לכול העונים! בהמשך בטח עוד יהיו שאלות.:)
 

xc

New member
לשאלה ה מצאתי תשובה במאמרים.

כמה חבל שרק עכשיו שמתי לב אליהם.:)
 
כמה תשובות קצרות:

א) נתחיל בנשימה אנאירובית - גלוקוז עובר גליקוליזה, נוצר פירובט (pyruvat). הפירובט עובר תהליך נוסף שהוא בעצם תהליך תסיסה (תסיסה לקטית או כוהלית, תלוי באורגניזם) - ומקבלים ח. לקטית או אלכוהול כתוצר סופי + אנרגיה. בחמצון אירובי - יש חמצן, ובאורגניזמים בעלי מיטוכונדריה (או כלורופלסטים), הגלוקוז עובר גליקוליזה כרגיל, הופך לפירובט (כל מול' גלוקוז, בכל תהליך גליקוליזה מייצר שתי מול' פירובט), הופך בתהליך נוסף לאצטיל קוA (קואנזים A) שנכנס למעגל קרבס (מעגל החומ' הציטרית) ומייצר יותר אנרגיה, בסופו של דבר. ב)1) עד כמה שאני זוכר, משחרר בסיס שסותר את החומצה הבאה מהקיבה וכן מספק "סביבת עבודה" בסיסית לאנזימי עיכול שונים. דק - ספיגה של המזון שעוכל (+ מקור להרבה צרות ומחלות) גס - ספיגה של המים חזרה לגוף (כך שהפסולת יוצאת יבשה, +\-). אבל זה ממש בגדול. כרגע אין לי זמן לענות על הכל, מאוחר יותר אמשיך (אלא אם כן מישהו יקדים אותי).
 

zappon

New member
איני אחראי למה שאני רושם

-פאגוציטוזה זה עיכול של דבר מה ע"י התא (פינוציטוזה זה של נוזל) למשל זה מתרחש ע"י פאגוציטים(תאים של מערכת החיסון) כאשר הם מגיעים לגוף הזר שצריכים לסלקו אפשר לומר שהגוף הזר נדחק לתוך הממברנה שלהם ונכנס לתא שהוא עטוף ממברנה וברגע שזה בצורת עיגול שלם זה מתנתק והממברנה חוזרת לשלמותה ונוצרת וזיקולה שבתוכו הגוף הזר שנבלע-זה פשוט כדור של הממברנה החיצונית שבתוכו נוזל חוץ תאי(מעט) והגוף הזר. ומשם זה מכוון לתהליכי "עיכול" או/ו הרס תוך תאי. -חומצות שומן הם חומצות שבנויות לרוב משרשרת ארוכה של CH2 ה ובקצה יש חומצה.חומצות השומן בין השאר מעורבות באגירת אנרגיה בבנית ממברנות ובבניית סטרואידים(דרך כולסטרול) ועוד ועוד. -קשה להסביר בלי ציור מה זה מבנה שלישוני-זה שהשרשת של הפפטידים יוצרת מבנה תלת מימדי-אפשר לומר שהיא מתקפלת על עצמה אבל לא שומרת על מישור אחד.מבנה ריבעוני מורכב מיותר משרשת פפטידים אחת כלומר שתי שרשראות נפרדות שיוצרות איזה מבנה ,למשל. -גופי קטו נוצרים שיש ייצור מוגבר של אצטיל כו איי זה למשל קורה בקצב מהיר של חימצון חומצות שומן(שנוער לתת אנרגיה) או בפירוק פחממות אז עקב כך שיש יותר מידי אצטיל כו איי שמצטבר הוא הופך לגופי קטו-יש 3 סוגים וכך הגוך יכול להיפטר מהעודף בלי לגרום נזק,לפעמים ריח רע מהפה :).
 
למעלה