כמה שאלות

הכל חלק מהדינמיקה המשפחתית

המופלאה.. ואת ההארי פוטרים אני עוד עשויה לקרוא, סום דיי, אם כי אני לא מוצאת אותם מושכים בצורה המאתגרת את לוח הזמנים הקריאתי שלי (וואו, יצא מתנשא לגמרי...)

siv30

New member
את חייבת ../images/Emo99.gif בכלל איך אפשר

להשוות בין ספר לספר ולהגיד שאם הוא לא קרא את 1984 את לא תקראי את הארי
ד"א רק ההפסד שלך, כי לדעתי הראי חביבי עולה עשרות מונים על 1984 והאח הגדול.

דוסטו

New member
על פי ההגיון הזה לספרי מופת

רם אורן -סופר מופת מיכל שלו -סופרת מופת דניאל סטיל -סופרת מופת. דני סנדרסון -גם לא משורר. היא פיזמונאי ופיליטוניסט. אפילו טוב. אף ספר לא הרג עוד אף אחד, מה שלא הופך את הארי פוטר ליותר מאשר ספר קליל שהצליח לקלוע למכנה משותף רחב. 'חמסין' - אם נהנית מה -30 עמודים הראשונים סיכוי סביר שתמשיכי להנות. ה 30 -50 עמודים הראשונים הם אלה שרוב מי שהתקשה להתחבר לספר היה צריך לצלוח אותם. ולבסוף - לא יזיק לך וצורם לי את האוזן: "אני אצליח " ולא "אני יציח"

Boojie

New member
אני מוכנה להתערבת אתך שהארי פוטר

יהפוך לקלאסיקה. אני לא יודעת למה את אומרת שהוא מועתק. שיש בו תמות שכבר הופיעו בספרי ילדים אחרים? כמובן שיש בו. באחוז גבוה מהספרים המצליחים יש תמות שנוגעות בארכיטיפים משומשים עד מאד (נו, בשביל זה הם ארכיטיפים). כבר כתבתי פה בעבר שלדעתי רולינג עשתה מהפכה בכתיבה לילדים בכך שהיא כותבת לילדים מתוך כבוד לאינטליגנציה שלהם. הספרים שלה כוללים את כל מה שכוללים ספרי מבוגרים - דמויות אמביוולנטיות, רגשות מסובכים, פוליטיקה מורכבת - כל הדברים שלא ממש נטו עד היום לבלבל אתם את מוחם הקטן והענוג של ילדים. והנה, ילדים קוראים את זה. ילדים קוראים 700 עמודים של החומר המסובך הזה (אנשים שהם גם רעים וגם טובים בו זמנית? אנשים שהם לא רעים ולא טובים, אבל במעשים שלהם גורמים נזק או תועלת? ילדים קוראים את זה?) ובאים לבקש עוד. רולינג זכתה בהצלחה שלה ביושר מלא. הכבוד שהיא נותנת לאינטליגנציה של הקוראים הצעירים כבר מספיק כדי לזכות אותה בה. אם נוסיף לזה כתיבה מצוינת, קצבית וסוחפת, ורעיונות מעניינים (עלילת ספרי הארי פוטר הייתה בכיף יכולה לשמש ספרי פנטזיה אפלה למבוגרים אילו היתה נכתבת מנקודת ראות של מבוגר) נקבל סופרת שזכתה בכל ההצלחה שזכתה בה בצדק מוחלט. כמובן, מה שאנחנו נוטים לשכוח זה שאלה ספרים לילדים. אנחנו פשוט לא יכולים לצפות לאותו עומק פילוסופי מספר ילדים שאנחנו יכולים לצפות לו מספר מבוגרים, פשוט כי ילדים עדיין לא בנו את אותה מורכבות פילוסופית שמבוגר מסוגל לה. אבל במסגרת הזו, יש בספרים האלה משום יופי של הכנה לרעיונות מורכבים יותר.

מסכימה איתך

גם אני מאמינה שספרי הארי פוטר יהפכו לקלאסיקה. ואני נהנית לקרוא אותם בתור מבוגרת. אני בכלל לא זוכרת שהם ספרי ילדים כשאני קוראת אותם. אני פשוט רוצה לדעת מה הולך לקרות הלאה. ואבא שלי בן ה-69 קורא אותם באותה רמה של התלהבות, והרבה יותר קשה לרצות אותו ממני. הוא מהאנשים שסולדים מספרים שמציגים רעיונות פשטניים. וגם הוא וגם אני נהנים מאד מהשימוש מלא הדמיון והתעוזה של רולינג בחומרים מוכרים - מיתולוגיה יוונית, מילים בלטינית וכו'. אגב יש לי הרבה תיאוריות למה הספר מצליח בכל כך הרבה ארצות, בקרב שני המינים ובקרב אנשים משכבות גיל שונות.

../images/Emo6.gif

סבא שלי (בן 75) מפציר בי לתת לו להשאיל את הספר החמישי^_^ (הוא קרא את הרביעי פעמיים
) והוא איש מאוד משכיל ומכובד- וקרא המון ספרים. אחותי, שסלדה מספרים כל ימי חייה, ישבה דבוקה לספרים של ה.פ יום וליל וקראה כמו שחייה תלויים בזה. אני חושבת שזה די מוכיח שיש בהארי פוטר קצת "קסם" משלו.

siv30

New member
יקירתי הרוהרית, אולי במטוטא תפרטי

אני מתה מסקרנות, תרגישי חופשי לספיילר. פפפפללליססססססס

Rivendell

New member
כמו שאמרתי כבר, הארי פוטר הוא

כמו עשייה מחדש של "המכשפה הכי גרועה", רק לטעמי פחות טוב. ברור שזו לא גניבה אלא יותר בכיוון של שימוש באותו רעיון, וברור שרוב הספרים דומים לספרים אחרים בדרך זו או אחרת. מה לעשות, אנחנו רק בני אדם. אבל - מבחינתי, לי אישית, הארי פוטר לא חידש כלום על "המכשפה הכי גרועה", שהיה בעיני הרבה יותר מתוק וחינני, ומסיבות אלו ואחרות לא זכה לרבע מהפרסום של הארי פוטר. אם זו תהיה קלאסיקה או לא - אני לא יודעת. נפלאות הן דרכיו של עולם הספרות
לפעמים מספיק שאיזה מבקר יזרוק שם של ספר עלום, וזה הדבר הבא. קשה לחזות את הדברים האלה. גם "קורליין", שכידוע מאוד אהבתי אותו, אני לא מוכנה להתערב שיהפוך לקלאסיקה (אפילו שלטעמי יש לו כל מה שצריך בשביל זה).

Rivendell

New member
אז ככה

מי כתב אני לא זוכרת, אבל יכולה לבדוק. תרגום - אין לי מושג. אני קראתי כילדה את כל הסדרה באנגלית, ומעולם לא טרחתי לברר. לדעתי זה לא תורגם, אבל לך תדע (איזה הפסד!!) מה שכן - היה סרט מ-ק-ס-י-ם שעשו לפי הספר הראשון בסדרה, שנקרא, כמובן "המכשפה הכי גרועה"
וקצת על הספר - זו ילדה, מילדרד האבל, שנשלחת לבית ספר למכשפות. למילדרד אין הרבה מזל. כשכולן מקבלות את החתולים השחורים, היא נתקעת עם האפור. היא לא מצליחה ללמוד לעוף על המטאטא, והמורות (שכל אחת מהן היא טיפוס מרתק) לא ממש מתות עליה. זה ספר מתוק, מלא חן והומור.

אוף!

אני כמעט בטוחה שראיתי את הספר הזה בהוצאת מרגנית, בכריכה קשה (כמו כל הספרים שלהם, לא?), אבל לא מצאתי שום עדות לקיומו בשום מקום. אפילו לא באתר של דיונון, ושם (בחנות שלהם בת"א) לדעתי ראיתי את הספר מלכתחילה.

אני זוכרת את הסדרה

אגב מגיע לי מזל טוב. במסגרת ניסיונותי לתחזק את התדמית המכשפתית שלי אימצתי חתולה שחורה

Rivendell

New member
מזל טוב! ../images/Emo99.gif../images/Emo54.gif../images/Emo99.gif../images/Emo54.gif

ILet

New member
מזל טוב + אזהרה

זאת ממש מצווה לאמץ בע"ח, וכל הכבוד לך. יש לי הצעה: אם החתולה תטייל גם בחוץ באופן חופשי, אני מציעה לך לצבוע חלק מהפרווה שלה בצבע אחר. מסתובבים פסיכופטים שמתנכלים לחתולים שחורים.

Rivendell

New member
איזה פחד ../images/Emo10.gif מזל ששלי שחורה-לבנה!

ושמישהו רק ינסה לגעת במלאכית שלי....... אני לא סלחנית בכל הקשור אליה.

למעלה