כמה שאלות...

miaka

New member
*טל בהופעת אורח החודשית שלה*

קנג'י זה כיף ^___^ כן, זה מסובך, אבל את יודעת מה אומרים.. benkyou benkyou benkyou או בצ'יי-ית hideki! fighto~~
אה כן, פואנטה. אז בכל מקרה, נכון שקנג'י זה לא הדבר הכי פשוט בעולם, אבל בכל זאת שווה ללמוד אותו ^^ אני אישית הכי נהנית מזה

אלונה X

New member
אמיצה שכמוך...

אני עם הירגנה לא מיסתדרת! שלא לדבר על אוצר מילים... קנג'י זה לסוף... הדובדבן שבקצפת =^-^=

star_female

New member
קנג'י זה באמת כיף ^^

הירגנה וקאנה זה קל... לקנג'י יש משמעות ^^ אם את יודעת מספיק קנג'י את יכולה להבין המון אפילו בלי לדעת לקרוא ^^ אם היה לי זמן הייתי לומדת עוד קנג'י (זה לא כיף לקרוא דוג'ינשים לא מתורגמים כשלא מבינים כלום ^^;; ). אוצר מילים זאת באמת בעייה, אז או שרואים המון אנימה עם פאנסאב או שלומדים בצורה מסודרת (שזה קשה להשיג.. לי היה מזל ^^) או שחורשים מילונים (און-ליין) ^^;; גם מילים של שירים יכולות לעזור..

miaka

New member
צודקת ../images/Emo13.gif

אני אישית לומדת המון ממילים של שירים ^_^ ומהמורה שלי ליפנית *מתחבאת* ^^;

Kenny Girl

New member
מממ... מזה קנג'י?

ולי יש את השיר של מאט, עם תרגום-וזה לא תרגום נכון

star_female

New member
*מתחילה עוד הסבר על יפנית*

יש 3 סוגי כתבים ביפנית: הירגנה, קאטאקאנה (בקיצור קאנה) וקנג'י. קאנה זה למילים שהן לא מקוריות מיפנית (למשל, מילים שהמקור שלהן באנגלית, כמו דיג'ימון- קיצור של 2 מילים באנגלית). הירגנה זה למילים יפניות, ואת רוב המילים כותבים בהירגנה. קנג'י זה לא בדיוק אותיות. המקור של הקנג'י הוא בסין, ובגלל זה הם נראים כמו סינית. אלה אותיות מסובכות יותר ויש מעל 1000 כאלה (רוב היפנים לא יודעים את כל הקנג'י שיש). כמעט לכל קנג'י יש משמעות - בניגוד להירגנה וקאנה שזה רק דרך להגות מילים. לדוגמא, אם מוסיפים לקנג'י סיומת אחת, קוראים אותו בצורה מסויימת, ואם מוסיפים סיומת אחרת (או בלי סיומת) קוראים בצורה אחרת, אבל המשמעות נשארת. את זה אפשר לראות בקובץ שצירפת עם המספרים (ה-10 קנג'י הראשונים) - 1 זה איצ'י, אבל 'לבד' זה היטורי (שילוב של איש[היטו]+1). בד"כ משפט ביפנית יהיה עם קנג'י והירגנה בשביל מילים ביפנית ואם יש - קאנה למילים באנגלית. הכמות של הקנג'י במשפט תלוייה במי המשפט נכתב עבורו, לדוגמא, בעיתון יש הרבה קנג'י אבל בספר ילדים יש מעט קנג'י שהם לא קשים. אני מקווה שהבנת משהו ^^;

miaka

New member
או שיהיה עם אותיות היראגנה קטנות

מעל הקנג'י ^_^ גם זה בעיקר לילדים (למרות ששמתי לב שיש את זה גם במלא מנגות, כמו גראווי או אנג'ל סנקטוארי שהן לא ממש לילדים.. מקסימום נוער o.o;)

star_female

New member
לגבי השיר של מאט

השיר המקורי ביפנית אפילו לא נשמע כמו השיר באנגלית. בכלל, ביפנית יש לו 2 שירים (ועוד 2 של הלהקה שלו). התרגום שמצאת הוא כנראה כן התרגום של המילים של השיר, אבל אין לו שום קשר לשיר האמריקאי (אפילו המוזיקה לא דומה..).

miaka

New member
צ'יל people ../images/Emo3.gif

זה באיזור רמת גן ככה.. סורי אלונה ^^; היא לוקחת ממני 120 שקל לשיעור ואני בכלל לא בטוחה שהיא מקבלת תלמידים חדשים אבל מה שאתם כן יכולים לעשות זה להתקשר לשגרירות יפן, אני בטוחה שהם יוכלו להפנות אתכם ^^;

Kenny Girl

New member
פשוט חכה כמה דקות, זה יעלה

גם אצלי זה לקח כמה דקות בפעם הראשונה

Kenny Girl

New member
פשוט חכה כמה דקות, זה יעלה

גם אצלי זה לקח כמה דקות בפעם הראשונה

star_female

New member
צריך בשביל זה Acrobat Reader

להעביר את זה לוורד זאת בעייה כי אי אפשר לשמור את זה בתור סוג קובץ אחר
הכי טוב שתוריד אקרובאט רידר, בטח תצטרך את זה מתישהו...

למעלה