כמה שאלות...

כמה שאלות...

1. מי מבינכם כבר עשה לונג'? שיכתוב קצת טיפים ללונג' מועיל וטוב. 2. נגיד הייתם פוגשים אדם שפוחד להתחרות, אבל רוצה, מה הייתם מציעים לו לעשות לפני תחרות, או איך להתגבר על הפחד שיש לו? 3. נגיד הייתם פוגשים מישהו שפוחד לקפוץ את המכשולים הקטנים והגדולים, מה הייתם אומרים לו, אם הייתם מדריכים אותו באותו הרגע? 4. לבת מצווה שלי עושים לי קליפ שכזה, יכול להיות, מה כדאי לי לעשות בקליפ, קפיצות או דראסז'? לדעתי דראסז' כי יש לי פחות סיכויים ליפול, וזה נחמד, מה דעתכם? 5. לכל הרוכבים, לאיזה אליפות אתם הולכים, באיזה סגנון, מקצה, וכמה אתם מדורגים? 6. איך היה בתחרות דירוג לאליפות צפון שהייתה בניר דוד?

Sweet SuGaR

New member
פפפ אני

1. קיי עשיתי לונג'... אבל אין לי ממש טיפים... יש מאמר של פיצי שהיא רשמה. הוא נמצא בטאג ליין. 2. לשמוע מוזיקה לנשום עמוק, בחימום לנשום עמוק לפני הכניסה למגרש... לא לקחת כדורי הרגעה כי זה מטשטש!!! 3. שאם הוא רוצה להתקדם אז הוא חייב לקפוץ. שאם הייתי חושבת שהוא לא מסוגל לא הייתי שמה בכלל את המכשול. 4. קפיצות... הרבה יותר מרשים 5. לא משתתפת.... 6.גם אני רוצה לדעת!!!!!

zohark

New member
כמה תשובות...

1. עשיתי לונג', אם את רוצה טיפים תבקשי מהמדריך שלך כי זה לא טוב ללמוד מהאינטרנט, בכל זאת. 2. פשוט להתנהג כרגיל..לא יודע אני לא פסיכולוג. 3. שייתגבר על הפחד, ושלא הייתי שם לו מכשול שלא הייתי בטוח שהוא יעבור אותו. 4. קפיצות.....תמיד אפשר לערוך ולא להראות את הנפילה..... 5. לאליפות המרכז מקצה 100 אני מדורג בין מקום 1 ל4 אני צריך לבדוק... ולאליפות הארץ ילדים עד גיל 16 (105-110) אני מקווה, כי אני 10 ורק 15 ראשונים עולים ולא 20 כמו שחשבתי... נראה איך ילך לי בדירוג הבא והאחרון. 6. לא הייתי, אני יוצא לחוות אמיר בירושליים (החווה של פיצי) ביום שני... דרך אגב...מי בא לתחרות ביום שני?!?!?

dearanita

New member
לונג' זאת אומנות את חייבת ללמוד את

זה ממדריך מוסמך! צריך לזכור שלונג' נכון יכול להוות מאמץ לסוס בדיוק כמו רכיבה...

יש לי שאלה...

האם יש הבדל בין לונג' להרצה רגילה בראונד פן ללא חבל?? או שההבדל הוא רק החבל והגדר של הראונד פן??

dearanita

New member
להריץ את הסוס בראונד פן זה לא לונג'

אלא סתם הרצה.... לונג' היא עבודה רגילה לכל דבר... האם הסוס שמורץ בראונד פן נראה כמו סוס בעבודה???

dearanita

New member
להריץ את הסוס בראונד פן זה לא לונג'

אלא סתם הרצה.... לונג' היא עבודה רגילה לכל דבר... האם הסוס שמורץ בראונד פן נראה כמו סוס בעבודה???

Just A Firefly

New member
לא בדיוק...

כאשר אתה עובד עם סוס בראונד פן אתה עושה את אותן פעולות כפי שהיית עושה בלונג', רק בלי החבל. אתה עומד במרכז, והסוס מסתובב ליד דפנות הראונד פן - כלומר במעגל... אתה משתמש בקולך ובעזרים שבידייך כדי לעבוד על מעברים וכ'ו... לא משחררים את הסוס בראונד פן סתם כדי שירוץ... הסוס עם ציוד הרכיבה שכולל גם בדרך כלל מושכות צד כדי לעבוד על הגמישות והשרירים בצוואר ואגב, עבודה בלונג'\ראונד פן היא בעיקרון עבודה כפולה מרכיבה רגילה... כלומר - אם אתה עושה לונג' חצי שעה - זה שווה לשעה של עבודה...

dearanita

New member
מותק לא הבנת את הכוונה היא התכוונה

להריץ את הסוס בלי שום מכשיר... פשוט בחופשיות! ככה הססו לא מתבשק לעבוד כלל וכלל!!! הוא לא צריך לשאת את עצמו או להתארך, להיות מעוגל וכו'...

תשובות לאנדלוסית המהממת!../images/Emo41.gif

1. אני עשיתי לונג' כמה פעמים... 2. פשוט לחיות את זה, אין מה לעשות, אין גם ממה לפחד! רוצה להתחרות? תן את ה110% שיש לך ויהיה טוב. 3. הייתי נותנת פליק לסוס שלו לפני המכשול
... חחח לא, אני הייתי פשוט אומרת לו שזה או זה או שלא, כאילו... קודם מתחילים לקפוץ ממש קטן בטרוט, ואם הילד באמת לא רוצה אז אין מה לעשות, לא רוצה שיעבור לדרסז'. 4. קפיצות בלי אוכף!!! 5. לא הולכת לאף אליפות בשום מקצה ואני לא מדורגת...חחח. 6. לא יודעת, לא הייתי.

Just A Firefly

New member
-_-

1. קודם כל, לפני שאת עושה לונג' הייתי מציעה שתלמדי פנים מול פנים עם מישהו שעשה כבר לונג'ים למיניהם... כי קצת קשה להסביר את זה דרך האינטרנט... מה שכן, אל תשכחי שהמעגל של הלונג' יהיה גדול, והחבל לא יהיה קצר מדי כדי לא להרוס את הרגליים של הסוס. כמו כן, בניגוד למה שנעם אמר למעלה - עבודת לונג' אינה שווה לעבודה רגילה של סוס, אלא לעבודה כפולה... כלומר, אם את עושה לסוס חצי שעה לונג' - זה שווה לרכיבה של שעה, אז קחי את בחשבון. אל תשכחי גם לאזן את שני הצדדים של העבודה והחליפי כיוונים מדי פעם (כולל כמובן גם להחליף את הצד של לולאת החבל שמתחברת למתג אם את עושה לונג' עם ראשיה)... עוד דבר, הקפידי תמיד על משולש שנוצר מהסוס שהוא בסיס המשולש והשוט והחבל הם שתי הצלעות.. ודבר אחרון לבינתיים כי אין לי עוד כח, תעשי הרבה מעברים תוך כדי גם שאת בודקת אם הוא קשוב לקולך ולאמצעים שבידייך... כמובן שהייתי מציעה לך לפני שאת עושה לונג' לבד לבקש מאחד המוסמכים בחווה שלך שיבוא לראות ולתקן אותך.. 2. אדם שפוחד להתחרות..? לקחת אותו להרבה אימונים מחוץ לחווה, לעבוד איתו שיהיה מרוכז אך ורק במאמן, ברכיבה, ובסוס - לא בהמולה שמסביב... וכהתחלה להוציא אותו לתחרויות קטנות, לא חשובות ואם אפשר גם למקצה יותר נמוך ממה שהוא אמור לעשות.. 3. מישהו שמפחד לקפוץ... מעבירה אותו לדראסז' כי דראסז' שולט!
חחח... ת'אמת, הייתי עושה לו הרבה שיעורים עם קורות קרקע לבניית הביטחון והטכניקה עד שהוא יהיה בשל מספיק בשביל להתחיל לקפוץ... 4. דראסז'!! דראסז'!! דראסז'!! למה...? כי קפיצות זה בלעכס!!
(חחח... לא להיעלב קפצנים למיניהם! גם אני קופצת מדי פעם... ויש לי בכלל סוסת קפיצות...
) 5. אני רוכבת דראסז', רמה א', הייתי אמורה לצאת כל העונה אבל הסוסה שלי מוציאה את הלשון כשיש לה מתג בפה
(הרגל מגונה בלתי ניתן לפתירה...) ומורידים טונה נקודות בדראסז' על זה, אז התחלתי בחיפושים אחר סוס... אבל עכשיו אני די מושבתת כי שברתי את עצם הבריח...
6. הדבר היחיד ששמעתי מהתחרות בניר דוד שהיה חם ומסריח מנוצות שרופות של תרנגולות...
אבל יש כבר תמונות בפטנט... וזהו נראה לי!

dearanita

New member
חמודה שלי....

"בניגוד למה שנעם אמר למעלה - עבודת לונג' אינה שווה לעבודה רגילה של סוס, אלא לעבודה כפולה" כשאת אומרת דבר כזה את צריכה להתחשב בסיצואציה! אני יסיתי להסביר לילדה את הלונג' מול ההרצה בראונד פן ולכן נתתי את דוגמתץ הרכיבה! קושי הלונג' תלוי במספר גורמים : במכשיר בו משתמשים, בעושה הלונג' וכו' ואת לא יכולה לומר שלונג' יותר קשה לסוס מבלי שימת חשיבות לגורמים אלו. כמובן שלונג' מבלי שום מכשיר או עםמכשיר קל יחסית כמו גומי למשל יהיה קל יותר מאשר עבודת דרסז בה הסוס מתבקש לעבוד בכינוס (אני מקווה שאת יודעת מה זה) ומנגד לונג' קשה כמו דאבל לונג' (לונג עם שני חבלי לונג' - זהו הלונג' אותו אני עושה לסוסה שלי כי הוא מלמד את הסוס לשאת את עצמו) יהיה קשה מאוד לסוס. לא טוב לצאת מהנחות יסוד ללא בסיס וללא התחשבות בסיטואציה.... כשתכירי אותי תלמדי שלעיתים רחוקות אני זוכה לתיקון בנושא זה

Just A Firefly

New member
חמוד שלי....

קודם כל, אני לא תוקפת אותך או משהו... ואת הגישה המתנשאת שלך לא אצלי בבקשה.. אתה לא מעל כולם כאן בידע וברכיבה... טוב? (ובאמת אני לא באה בקטע של לריב או משהו כזה, ואני מתנצלת מראש אם לקחת את זה אחרת
) עכשיו אז אפשר לדבר... קודם כל, אני מתייחסת לעבודה בלונג' כמו שאני עובדת (לא דאבל לונג'... אבל בכל זאת עם מושכות צד) - והעבודה בלונג' שאמורה להתבצע נחשבת לעבודה כפולה מרכיבה... אחרת העבודה שווה ל*%^^% ואין לדעתי טעם לעשות בכלל לונג'... והשימוש בראונד פן הוא בעיקר כתחליף לחבל הלונג' - אותה העבודה נעשית כמו בלונג'... למעט מקרים אחרים בו הראונד פן משמש לדברים אחרים כגון שיחרור והרצת הסוסים, תהליך "שבירת" הסוס וכ'ו.. ואגב, הייתי מציעה לך לשים את האגו המנופח לפעמים קצת בצד. תיקון זה לא דבר רע, אתה יכול רק ללמוד ממנו (הוא גם לא נושך)... לחלק מהפורום פה יש ידע לא פחות נרחב (ואולי גם יותר) משלך... תקשיב להם מדי פעם - אולי יצא לך משהו מזה...

dearanita

New member
מתוקה שלי... פשושית....

דבר ראשון אני לא מתנשא... כנראה לא הסברת את עצמך נכון אבל אני החלטתי לסלוח לך... דבר שני את כנראה לא הבנת את המקרה הספציפי אליו התכוונתי כי אני התכוונתי להרצה ברואנד פן ללא שום עבודה רצינית של הסוס במקרה זה קושי העבודה עולה על ההרצה הסתמית בכמה וכמה רמות... אבל כמו שאמרתי לך כנראה הבנת לא נכון ואני מוכן לסלוח לך...

dearanita

New member
דבר שלישי אם תראי בהודעה שלי

תבחיני שכתבתי שלונג' היא עבודה רגילה לכל דבר וזאת הייתה תשובה לשאלה "האם הרצת הסוס חופשי בראונד פן היא לונג'" אז כדאי לך לשפר את כישורי ההבנה שלך... בלי להעליב או משהו זה פשוט לא כיף שאת ישר קוטלת אותי...

just a firefly......

את באמת לא קראת נכון את מה ש-dearanita כתב...... אז תבדקי את עצמך פעמיים לפני שאת פותחת את פיך....!

Just A Firefly

New member
יקירי...

הבנתי אותך מצוין... אתה פשוט לא הבנת את התגובה שלי אלייך.. הבנתי את המקרה הספציפי שעליו דיברת. אך התשובה שלי למקרה זה הייתה תשובה כוללת בקשר לשימוש בראונד פן - לא רק להרצת הסוס חופשי. כמו כן, כשאמרתי שעבודת הלונג' כפולה מעבודה רגילה - התייחסתי לעבודה מסוימת של לונג' רציני, עם מכשירים ועזרים למיניהם (עליהם דיברנו גם קודם ואין צורך להזכירם שוב...) - לא התייחסתי להרצה חופשית בראונד פן ושאר הדברים.. בנוסף, כאשר חמוטל אמרה הרצה רגילה של הסוס בראונד פן - בדרך כלל מתייחסים לכך כעבודת לונג', אך בלי חבל. איך אתה יודע שהיא התכוונה להרצה חופשית של הסוס ולא עבודת לונג', עם ציוד ועזרים..? כל מה שהיא שאלה היה: אם יש הבדל בין הרצה רגילה בראונד פן לבין הלונג'. אני קיבלתי ממנה רושם די אחר. עכשיו הבנת את הכוונות שלי..?
וביוטי היפה.. תעשי טובה לשתינו ותשבי מדי פעם קצת בשקט ואל תחממי סתם אנשים ועוד על דברים שלא ממש קשורים אלייך. וגם אם את כן מחליטה להתערב (לא שברור לי למה, עם כל הכבוד לך..) - יש דרך מסוימת לעשות את זה.. הייתי מציעה לך לקרוא את ההודעה שרשמת לי וליישם אותה קצת בעצמך... טוב? (ואני לא באה להתחיל ריבים או משהו כזה.. טוב? אם כן, אני מתנצלת מראש
)

dearanita

New member
אבל ..........

את כן פותחת ריבים עם כל ההערות העוקצניות האלה... ביוטיהיפה ניסתה רק לעזור ואני יודע בדיוק לאיזה סוג לונג' התכוונה שון אנד אינדיאנה ולדבר כזה לא הייתי קורא לונג אלא שחרור בראונד פן. אני בכלל לא זוכר שדיברנו והזכרנו עזרים בלונג' (למרות שכך כתבת) אבל אני אנצל את הטעות שעשית על מנת להזכיר כמה מהעזרים העיקריים בלונג' : מושכות צד, גוג, פסואה טרינינג אייד, גומי, שמבון מושכת לונג גרמנית ועוד... את הכוונות שלך הבנתי מההתחלה ואני לא מערער עליהן כי אני בעצמי חושב ככה אבל את זאת שלא הבנת אותי וישר תקפת אז לפעם הבאה ....

Just A Firefly

New member
אבל (2)..........

אני לא התחלתי שום ריב... אם ביוטי היפה הייתה באה בגישה של לעזור - אני בטוחה שהיא הייתה קצת משנה את צורת ההתבטאות שלה... לא? אני שונאת ריבים ואין לי שום טעם לפתוח בהם... באמת שאני לא באה לתקוף ולריב - ממש ממש לא ואני מתנצלת בפעם המאה אם מישהו נפגע, נעלב וכדומה... יש לי דברים הרבה יותר טובים לעשות מאשר לריב באינטרנט, ואני בטוחה שגם לך. אמנם לא הזכרנו את כל עזרי הלונג', אך מספר מהם עלו בשיחתנו... לא הייתי אומרת שעשיתי טעות כשכתבתי זאת.. ואיך אתה יודע בדיוק למה חמוטל התכוונה? היא לא ציינה פרטים למיניהם, אלא רק אמרה: הרצה רגילה בראונד פן.. אצלי הרצה רגילה בראונד פן בדרך כלל אומר שהסוס עם הציוד, המכשירים והעזרים ומתבצעות אותן פעולות כמו בלונג', רק ללא החבל... שחרור בראונד פן הוא כמובן משהו אחר מהפעולות הנ"ל ולא שווה לעבודת הלונג' - זה ברור... הבנו..?

JUST A FIREFLY.....

אני לא מדברת אם ילדות שלא מבינות מהחיים שלהם ושמדברות על דניאלה גרוס כמו מטומטמות שלא מבינות בסוסים בגרוש ושלא מבינות שצוחקים איתם על משהו... ואני רק רוצה להגיד שאני שאלתי את דניאלה והיא אמרה לי שלא פיטרו אותה מחוות הקאנטרי... היא התפטרה! בגלל שהיא לא מוכנה לעבוד עם סוסים שצולעים שיכול להיות שהם בכאבים! חוות הקאנטרי(לשעבר) היא התעללות אחת גדולה!!

למעלה