בהנחה שהשאלות כנות...
- המועדון הוא עמותה ציבורית רשומה ומפוקחת ע"י רשם העמותות במשרד המשפטים. לפיכך, היא פועלת לפי תקנונה, בהחלטות הועד שבו ליו"ר קול אחד בלבד. במקביל, להווי ידוע שכל חבר ועד או חבר עמותה הוא אדם פרטי, וכל עוד אינו פועל בניגוד למטרות העמותה (כל חבר בעמותה מצהירה בבקשת הקבלה לעמותה כי יפעל בהתאם למטרותיה), זכותו לעשות בכספו כרצונו - ואם רצונו לארח מספר חברים על חשבונו הפרטי - זכותו, ואין למי להלין (אפשר - בדוחק - להעלות שאלות של אתיקה ביחס לשימוש שעושה חבר בכספו הפרטי ביחס לחברים אחרים בעמותה, אבל בהתחשב בזה שטובת הנאה ששמורה למי שהחברים יחפצו ביקרו ויבחרו בו לתפקיד כפוי הטובה של חבר ועד היא בעיקר קוצים ועקרבים - צריך אולי לשאול דווקא ביחס לשלמות הדעת של מי שמשקיע כדי להבחר לתקיד כ"כ כפוי טובה) - ביחס למקרה ספציפי כמו שאתה ככל הנראעה מזכיר אין לי שום ידיעה. - יו"ר המועדון, כמו גם כל חבר ועד הוסמך (בתקופתי כחבר ועד) להוציא עד 1000 ש"ח (אם זכרוני אינו מטעני) בהסכמתו של חבר ועד נוסף. מעבר לכך, נדרשה החלטת ועד. - י"ור המועדון לא יכול סתם-כך לקבל כסף מקופת המועדון - יש צורך בהחלטת ועד. החלטות הועד מצויות בפרוטוקולים של הישיבות. - ועד המועדון הוא הגוף המחליט. תפקיד היו"ר וסמכויותיו למעשה אינם מוגדרות בתקנון - הגדרה היא שהיו"ר הוא מי שהועד בוחר אותו לשבת בראש הישיבות שלו. במועדון השתרש הנוהג (שאני מחייב, ד"א) לבחור יו"ר באסיפה הכללית. סמכויות היו"ר הן עקרוניות (כלאמר, אינן מוגדרות בכתובית אלא "מובנות מאליהן") וגם ספציפיות, בהתאם להחלטות הועד (ונדמה לי שיש החלטה רלוונטית כזו של הועד הנוכחי). לא שאלת, אבל בכ"ז: - למועדון ועדת ביקורת נבחרת, הרשאית לבצע כל פעולת פיקוח על פעולות העמותה, ובכלל זה בדיקת ספרי החשבונות, רשימות החברים, מעקב על ביצוע החלטות הועד וכיוב' כל פעולה שנראית לה בתחום אחריותה. אני בספק רב אם יש ממש בטענה על שימוש שלא כדין בכספי העמותה, ולפי ידיעתי אין חשש כזה - אבל כל מי שיש לו חשש כזה מוזמן לפנות לועדת הביקורת ולבקש את פעולתה. למי שבאמת חושב שכל העולם מושחת, מומלץ לפנות לרשם העמותות בתלונה - זו זכותו של כל חבר עמותה. - מפאת גודלה של העמותה ומחזור הכספים שלה, העמותה אינה נדרשת לניהול ספרים כמקובל. עם זאת, עד כמה שזכרוני מגיע, העמותה נדרשת לתת דיווח שנתי לרשם העמותות ביחס לפעולותיה הכספיות, ותיק העמותה פתוח באמצעות רשם העמותות לכל דורש. פתיחב של כל המידע לחבר אינה מוגדרת בתקנות (וגם לא נאסרה, ד"א) - ואני מניח שאם הטענה אמיתית, אפילו יעזרו לך לעמות על טעותך באמצעות עיון במסמכים רלוונטיים. - העמותה נוהגת לקמץ בהוצאותיה, עד כדי קיום של פקדון לא קטן בבנק - הכסף אמור לשמש לפעילות משמעותית בעלת אופי חד פעמית, לפי החלטות הועד. לצורך מימון הוצאותיה השוטפות נעזרת העמותה בכיסו של כל פעיל המממן את פעולותיה מכיסו ובהתנדבות (העמותה לא מכסה הוצאות כלשהן, למעט טלפון למשרדיה. עיקר ההוצאה השוטפץ היא על משלוח הידיעון). - המועדון שייך לכל מי שרוצה להיות חבר פעיל בו, ומוכן לתרום ממרצו, זמנו (ולעיתים גם כספו).