כמה שאלות

כמה שאלות

- האם המועדון הוא עמותה צבורית או חברה פרטית של היו"ר העושה בה כרצונו? - האם יו"ר המועדון מימן על חשבון כספי החברים מספר חדרים במעגן(בששי שבת האחרונים) לכאלה שחפץ ביקרם? - האם יו"ר המועדון מוציא צ'קים של המועדון בעצמו, ללא ביקורת וללא דין וחשבון מסודר? - האם יו"ר המועדון מספר לעולם על מימון עצמי של הוצאות המועדון אבל דואג להחזיר לעצמו את הכסף מהקופה הציבורית כשמתחשק לו? - האם ועד המועדון מסוגל לקבל וליישם החלטות או שרק היו"ר יכול? - למי שייך מועדון האופנועים הישראלי???

ש.פ.ד

New member
הבה נעשה סדר:

א. המועדון הוא עמותה רשומה שיכולים להיות בה חברים כל מי שעונים על הגדרות התקנון (אם אני זוכר נכון המשמעות היא - כל אחד שרוצה). המועדון אינו גוף "ציבורי" מבחינה זו שאין בו מעמד למי שאינו חבר בו (ושילם דמי חבר), אך מצד שני במסגרת מטרות המועדון מצויין במפורש שתפקידו לפעול לתועלת כלל רוכבי האופנועים בארץ ולא רק החברים בו. לשאלתך - המועדון אינו "שייך" לאיש, אבל ניתן לראותו כשייך לאלו ששלמו דמי חבר בשנה מסויימת, היות ורק הם זכאים להשפיע על פעולותיו. אין ספק שהמועדון אינו חברה משום סוג שהיא... ב. המועדן מתקיים על-פי תקציב. מכיוון שלמועדון אין מספיק חברים משלמים, התקציב אינו מספיק, ולכן חלק מאוד משמעותי מפעילות המועדון ממומנת מכיסם הפרטי של חברי הועד ובעיקר של היו"ר. יש למשהו טענות בעניין?! להזכירך - מי שמוציא כספים פרטיים יכול להוציא אותם לאיזו מטרה שירצה ולהנאת אילו אנשים שייבחר. זו משמעותו של כסף פרטי. ג. יו"ר המועדון (וגם הגזבר) רשאים להוציא כספים עד לסכום מסויים (שאיני זוכר - אבל הוא אינו גבוה) באופן עצמאי, כול-עוד הכספים שמשו לפעילות המועדון. מעבר לסכומים קטנים אלו, נדרשת החלטת ועד לאישור ההוצאה, ושתי חתימות על השיק. משמע - ועוד איך שיש בקרה. ד. יו"ר המועדון לא מכסה את עצמו על כל ההוצאות שביצע מכיסו הפרטי מקופת המועדון, היות וזו בד"כ ריקה. ה. ועד המועדון יכול לקבל כל החלטה חוקית שירצה. ליו"ר יש רק קול אחד בהצבעה, או יכולת הכרעה במקרה בו נוצר יש שוויון בהצבעה מסויימת בועד. אני מקווה שעניתי על שאלותיך המרגיזות. אני מניח שאינך חבר מועדון ולא שלמת דמי חבר. אם אני טועה - אני מתנצל מראש...

TheReverend

New member
ואם כן...

ןאם אתה כן חבר מועדון, זכותך לגשת למועדון ולבקש לראות את "הספרים" ולהפריך\להוכיח את חששותיך.

ש.פ.ד

New member
אני לא יודע בדיוק...

אנחנו נכנסים כאן לסוגיה משפטית סבוכה. העובדה שאתה חבר בעמותה כלשהי, לא מלמדת שיש לך זכות לעיין בספרי העמותה, או לקבל יותר מידע ממה שמפורסם פעם בשנה בדו"ח, מאזן ואסיפה השנתית. באותה מידה - העובדה שיש לך מניות בחברה מסויימת לא מעניקה לך זכות לקבלת מידע על עסקי החברה... הזכות, או העדרה, מפורטת בתקנון העמותה (או החברה) ואני לא זוכר בדיוק מה נאמר בעניין בתקנון של מועדון האופנועים הישראלי. בכל מקרה, אי אפשר לצפות שכל תנועה כספית תרשם, וגם אין חובה חוקית לכך. עד כאן החלק המשפטי. בפרקטיקה, בתור חבר מועדון תמיד תוכל לפנות אל הגזבר ולשאול, ואם לא תעשה זאת בתוקפנות ובצורה מעליבה - סביר להניח שתקבל תשובה מקיפה ככל שהגזבר מסוגל לתת. דרך נוספת היא להיות פעיל במועדון, מה שיאפשר לך להשתתף בישיבות הועד ולראות במו עד כמה טוב (ורע) מנוהל המועדון. רק כדי לא ליצור ציפיות גבוהות מדי: מסיבות של מחסור בכסף ובזמן, המועדון וענייניו הכספיים מנוהלים בצורה חובבנית למדי, ותמיד ניתן למצא מקרים של אי תקינות. מעילות? - לא ממש! הוועד מורכב כבר הרבה מאוד זמן (למעשה - מאז שטוביה נכנס לתפקידו) מאנשים שטובת המועדון והאופנוענים באמת חשובה להם. זאת, בתוספת העובדה שאין ממש במה למעול...

תודה על ההארות אבל

ענית לשאלתי הראשונה בלבד ולא התייחסת לשאלותי האחרות. כנראה שכך נוח יותר. לא נראה לי שכספי המועדון נועדו לממון מספר אנשים "מיוחסים" כשאחרים באותו מעמד משלמים. ומה עם שאלותי האחרות? וכן אני חבר עדיין ובינתיים.

ש.פ.ד

New member
אני מאוד מצטער:

עברתי שוב על השאלות שלך, ועל התשובות שלי, ולא מצאתי שאלה שנותרה ללא תשובה. או שלא הייתי ברור, או שלא הבנתי את כוונתך. בכל מקרה, נראה לי שהדיון עבר את הנחוץ לפורום - אם אתה מעוניין בהבהרות נוספות בעניין כלשהו, פנה אלי במסר אישי ונדבר...

Phangan

New member
להבדיל מקופת המדינה ששם

הכסף הוא של כולנו ואין לנו את הזכות שלא לשלם מיסים. אתה לא חייב להיות חבר מועדון האופנועים ולא חייב לשלם את 100 השקלים לקופה. וכמו שאני לא מחדש את החברות במועדון כך גם אתה לא חייב. אבל אם אתה מרגיש שהמועדון חשוב ועושה למען האופנוענות בישראל קום והלחם על זכויותך, אני חושב שזה קצת נאיבי להילחם בתחנות רוח אז יצאתי מהביצה שניקראת מועדון האופנועים ושהם ימשיכו לחיות בבועה של עצמם ללא ה100 שקלים שלי .....

בהנחה שהשאלות כנות...

- המועדון הוא עמותה ציבורית רשומה ומפוקחת ע"י רשם העמותות במשרד המשפטים. לפיכך, היא פועלת לפי תקנונה, בהחלטות הועד שבו ליו"ר קול אחד בלבד. במקביל, להווי ידוע שכל חבר ועד או חבר עמותה הוא אדם פרטי, וכל עוד אינו פועל בניגוד למטרות העמותה (כל חבר בעמותה מצהירה בבקשת הקבלה לעמותה כי יפעל בהתאם למטרותיה), זכותו לעשות בכספו כרצונו - ואם רצונו לארח מספר חברים על חשבונו הפרטי - זכותו, ואין למי להלין (אפשר - בדוחק - להעלות שאלות של אתיקה ביחס לשימוש שעושה חבר בכספו הפרטי ביחס לחברים אחרים בעמותה, אבל בהתחשב בזה שטובת הנאה ששמורה למי שהחברים יחפצו ביקרו ויבחרו בו לתפקיד כפוי הטובה של חבר ועד היא בעיקר קוצים ועקרבים - צריך אולי לשאול דווקא ביחס לשלמות הדעת של מי שמשקיע כדי להבחר לתקיד כ"כ כפוי טובה) - ביחס למקרה ספציפי כמו שאתה ככל הנראעה מזכיר אין לי שום ידיעה. - יו"ר המועדון, כמו גם כל חבר ועד הוסמך (בתקופתי כחבר ועד) להוציא עד 1000 ש"ח (אם זכרוני אינו מטעני) בהסכמתו של חבר ועד נוסף. מעבר לכך, נדרשה החלטת ועד. - י"ור המועדון לא יכול סתם-כך לקבל כסף מקופת המועדון - יש צורך בהחלטת ועד. החלטות הועד מצויות בפרוטוקולים של הישיבות. - ועד המועדון הוא הגוף המחליט. תפקיד היו"ר וסמכויותיו למעשה אינם מוגדרות בתקנון - הגדרה היא שהיו"ר הוא מי שהועד בוחר אותו לשבת בראש הישיבות שלו. במועדון השתרש הנוהג (שאני מחייב, ד"א) לבחור יו"ר באסיפה הכללית. סמכויות היו"ר הן עקרוניות (כלאמר, אינן מוגדרות בכתובית אלא "מובנות מאליהן") וגם ספציפיות, בהתאם להחלטות הועד (ונדמה לי שיש החלטה רלוונטית כזו של הועד הנוכחי). לא שאלת, אבל בכ"ז: - למועדון ועדת ביקורת נבחרת, הרשאית לבצע כל פעולת פיקוח על פעולות העמותה, ובכלל זה בדיקת ספרי החשבונות, רשימות החברים, מעקב על ביצוע החלטות הועד וכיוב' כל פעולה שנראית לה בתחום אחריותה. אני בספק רב אם יש ממש בטענה על שימוש שלא כדין בכספי העמותה, ולפי ידיעתי אין חשש כזה - אבל כל מי שיש לו חשש כזה מוזמן לפנות לועדת הביקורת ולבקש את פעולתה. למי שבאמת חושב שכל העולם מושחת, מומלץ לפנות לרשם העמותות בתלונה - זו זכותו של כל חבר עמותה. - מפאת גודלה של העמותה ומחזור הכספים שלה, העמותה אינה נדרשת לניהול ספרים כמקובל. עם זאת, עד כמה שזכרוני מגיע, העמותה נדרשת לתת דיווח שנתי לרשם העמותות ביחס לפעולותיה הכספיות, ותיק העמותה פתוח באמצעות רשם העמותות לכל דורש. פתיחב של כל המידע לחבר אינה מוגדרת בתקנות (וגם לא נאסרה, ד"א) - ואני מניח שאם הטענה אמיתית, אפילו יעזרו לך לעמות על טעותך באמצעות עיון במסמכים רלוונטיים. - העמותה נוהגת לקמץ בהוצאותיה, עד כדי קיום של פקדון לא קטן בבנק - הכסף אמור לשמש לפעילות משמעותית בעלת אופי חד פעמית, לפי החלטות הועד. לצורך מימון הוצאותיה השוטפות נעזרת העמותה בכיסו של כל פעיל המממן את פעולותיה מכיסו ובהתנדבות (העמותה לא מכסה הוצאות כלשהן, למעט טלפון למשרדיה. עיקר ההוצאה השוטפץ היא על משלוח הידיעון). - המועדון שייך לכל מי שרוצה להיות חבר פעיל בו, ומוכן לתרום ממרצו, זמנו (ולעיתים גם כספו).

xfwind

New member
כאחד שהקים עמותה ועמד בראשה

מספר שנים, אני יכול להעיד שרשם העמותות זה גוף שנגוע בכל החוליים האופיינים למערכות השלטון שלנו. שירות הציבור אינו בהכרח נר לרגליהם. לעומת זאת פרנסת חברי המפלגה והמקורבים היא נר תמיד. לרגליהם. (עמירם בוגט רשם העמותות=חבר ליכוד חובש כיפה סרוגה).... ואגב העמותה (בתחום הספורט) צמחה לתפארת ומקבלת מידי שנה אישור מרשם העמותות על ניהול תקין... שלמה אם תרצה פרוט - אספר לך בהזדמנות.

א. כמובן... ../images/Emo13.gif ו-ב:

זה שיש עמותות שסרחו - ברור. אבל למיטב ידיעתי, חוץ ממלחמות יהודים\אופנוענים מיותרות בהחלט, שחיתות אין במועדון. כמובן, יתכן שאינני יודע... אבל גם ועדת הביקורת הקודמת לא מצאה פגמים כגון אלה שנדמה לי שנרמזו.

xfwind

New member
לא הבנתי שהבנת...

ההתיחסות שלי היתה לרשם העמותות שהוא הגוף המפקח על פעילותם החוקית והתקינה של העמותות בא"י.

אני לא יודע להגיד שום דבר על הרשם -

רק על המועדון.... לכן אמרתי שאשמח לשמוע על נסיונך, ובו בזמן, להבהיר שלמיטב ידיעתי גם אם רשם העמותות היה פועל כפי הנדרש (ואינני טוען שאינו עושה כן) - עדיין לא היה מוצא דבר לא תקין (למיטר ידיעתי, כאמור) מגיע היום?

Shuchman

New member
נשמע לי לא טוב, xfwind

למה ההנחה האוטומטית: "חבר ליכוד חובש כיפה סרוגה"="שירות הציבור אינו בהכרח נר לרגליהם. לעומת זאת פרנסת חברי המפלגה והמקורבים היא נר תמיד. לרגליהם"? זה, כאילו, מובן מאליו? אני לא מצביע ליכוד/דתיות. אני לא חובש כיפה (משום סוג). ועדיין נראה לי קצת חריג, בטח בפורום אופנועים...

xfwind

New member
זה בדיוק העניין

שזה נשמע רע. גם לטעמי. אבל לצערי העובדות הן אלה שהביאו את הצרוף הזה. מה לעשות. הסיפור קצת ארוך ואולי לא ממש רלוונטי לשרשור. אם מאוד תרצה אכתוב לך במסר.

מצטער ידידי.דתי אני לא(כמו שאתה

יודע...)וגם לא ממש ליכודניק. עובדות אם יש לך - אני אשמח לשמוע עליהן במסרים. בינתיים,זה סתם נראה לא טוב...

xfwind

New member
טוב אסביר במתומצת

מאחר ויש יותר ממתרעם אחד (וכנראה שבצדק). במשך השנים שעמדתי מול רשם העמותות, (אני, בהתנדבות) נתקלתי במצב שבו מוסרים למשרדי רואי חשבון עצמאיים חיצוניים חומר כדי לבצע בדיקת "עומק". באחד מהקטעים האלה - לאחר שמסרתי אישית במשרד חיצוני כזה בתל אביב את כל החומר הנוסף שנדרש קיבלתי חותמת+חתימה על המסירה. לאחר מס' שבועות קיבלתי הודעה ממשרד נוסף בירושלים שמסר כי עכשיו הוא מטפל בחומר - וחסרים לו כך וכך (בדיוק המסמכים שנמסרו בתל אביב)... לא אלאה אתכם יותר מידי אבל טורטרתי באופן משגע כשמכל הסיפור עולה דבר אחד: רשם העמותות "מוציא" החוצה פרנסה לידידיו (לא אחזור על המאפיינים הסטיגמטיים שלא תקפצו עלי...) והם מקבלים תקבול פר "תיק/שעת עבודה וכו'"). ככל שהם משגעים אותי יותר הם עובדים יותר (אני בהתנדבות זוכרים?) והכל מחוייב בחוק כי אם אני לא מבצע את שהם דורשים העמותה מנועה לקבל אישור ניהול תקין שנתי - וזה תנאי להקצבות ציבוריות ועוד... אגב את האישור באותה שנה קיבלנו בלי שהמסמכים הנ"ל הועברו (יד אחת לא יודעת מהיד השניה). אולי התאור מכביד ומשעמם אבל זו ההתנהלות שהביאה אותנו למסקנה בקשר לטוהר האנשים, מניעיהם וסביבתם הקרובה (המאופיינת, ו"בלי סטינגות" בבקשה..) אגב אין לי כלום כלפי קבוצה כזו או אחרת (ולא אספר לכם שהייתי אתמול בבית הכנסת לקריאת המגילה...)

Shuchman

New member
הבנתי

אם אני מבין אותך נכון, לא התכוונת להכליל. מאה אחוז. אתה בטח מבין שמי שקורא את הפיסקה "טובת הציבור היא לא נר לרגליהם" ומייד אח"כ "רשם העמותות= ליכודניק חובש כיפה" מגיע מייד למסקנה שכל הליכודניקים ו/או חובשי הכיפות אינם מתעניינים בטובת הציבור, לדעתך. זה לא שלא ראינו דוגמאות כאלה :) אבל ההכללה צרמה, ואני מבין שלא התכוונת אליה. תודה על ההבהרה.

השאלות כנות ו..

איני יודע ואין אתה יודע אם יש שחיתות ואם לאו. לפי ששמעתי היו"ר טוען ונוהג על פי שגיונותיו ולא על פי החלטת ועד. מימון החדרים מכספי החדרים נעשה מכספי המועדון על ידי היו"ר ולא בהחלטת והסכמת הועד - אם זה אכן כך זה נוהל תקין??? הוצאת הכספים לא מופיעה בפרוטוקולים כפי שמפורסמים באתר המועדון. חושבני ידידי שאתה תמים או שמסתמך על החוק היבש בלי להביט לעומק ולמה שמתרחש באמת. כל זה מריח ניהול לא תקין או אי ניהול. צדק מי שאמר שאיני חייב להיות חבר השאלה היא האם הפרישה היא הפתרון או שיש הסתאבות מפאת הזמן ויש לרענן ולהחליף את הסוסים.

למעלה