כמה שאלות...

BaaMan

New member
כמה שאלות...

בס"ד שאלה ששאלו אותי: 1) האם מותר להנות מהאוכל? או שזה נכלל בתאוות אכילה? 2) האם ללעוס מסטיק זה תאוות אכילה? 3) ובכלליות מה ההגדרה הכללית של תאוות אכילה (אני יודע ששאלתי כבר...אבל אני ניסחתי את השאלה בצורה אחרת ככה שהתשובה מן הסתם תהיה אחרת)

BaaMan

New member
אני אשמח אם משהו בכל זאת...

בס"ד יענה לי על השאלות שלי ... תודה...

BaaMan

New member
עוד פעם תודה לכולם...

בס"ד אבל אני אשמח תשובה מדוייקת לכל השאלות...

asaf2000

New member
אני מניח שאצל כל אחד זה אחרת

אצל הצדיקים הגדולים להנות מיותר מחתיכת קוגעל וביס מהעוף זה כבר תאוות אכילה וליהודי פשוט להתגבר מלקחת עוד פולקע (אחרי ה 2 שכבר אכל) או עוד פרוסת עוגה (אחרי החצי עוגה שהוא חיסל) זה להתגבר על תאוות אכילה. תלוי באיזה דרגה אתה נמצא. אני מעתיק קצת מספר "ברית ישראל" של הרב לוגאסי, הוא מביא שם גם על תאוות האכילה, העתקתי לי כמה קטעים לפנקס לא בלשון המדויקת של הספר:
...והדרך הטוב להכניע היצר הוא רעבון הנפש ממעוט הנאותיה ותענוגיה במאכל ובמשתה, והמאכל המעט שיאכל יהא מתוקן ומטובל יפה בעבור אשר יערב עליו. ולעולם יניח מעט מכדי צרכו והלשמת תאותו....וזה יהיה לו במקום תענית.
...שלא לחטוף תיכף אכילה שלפניך - רק ללמוד איזה לימוד ולדבר דיבור של קודש לפני ה' ולאכול במתינות וכל לעיסה תחשב לסיגוף גדול.
אם יש לפניך מאכל וחסר בו שמן או מתיקות או מלח או פילפל ואתה מניח זאת לכבוד הבורא (ולא מתקנו) אל תחשוב שדבר קטן עשית - רק דע שנחשב בכל פעם לבחינת קרבן.
...בחלוקת משקאות או מיני מתיקה בסעודה או בבית המדרש ויש לו ג"כ חשק ותאוה ומונע עצמו לכבוד הבורא ולא לשם גסות-הרוח גורם בזה קדושה לנשמתו.
כשאדם צמא לשתות מים ומונע עצמו, בפרט בעידן הלימוד או תפילה או מצווה הוא תיקון לדברים בטלים, ויאמר: "אני מונע עצמי מלמלא תאותי לשתות עכשיו, יהי רצון שיהא תיקון לדברים בטלים ואסורין שלי". לגבי מסטיק אני יודע שהחרדים לא אוכלים מסטיקים כי זה לא דרך ארץ.

asaf2000

New member
מים

מה זה מים? אני מכיר רק קולה
סתם. ברור שמותר לשתות מים, אפילו עדיף לשתות רק מים, א. כי זה בריא. ב. כי כתוב "פת במלח תאכל ומים במשורה תשתה". מה שכתבתי מהספר של הרב לוגאסי (אני לא זוכר בשם מי הוא מביא את זה) הוא שבזמן מצווה או בזמן לימוד תורה כשמתחשק לך מאוד לשתות מים ואתה מתגבר על התאוה הזאת באותו זמן ודוחה אותה עד לאחר הלימוד או התפילה או המצווה זה תיקון לדברים בטלים ואסורים. כמובן שאם אתה מת מצמא תלך לשתות...זה רק למי שרוצה להתחזק בהתגברות על תאוות כי מאוד חשוב הלימוד ברצף בלי להפסיק ואם יוצאים לשתות אפילו שממש בא לך עכשיו זה פוגע בלימוד או בתפילה.

BaaMan

New member
מיצ...חיחי משעשע...

בס"ד אגב סתם משהו שקרה לי... אתמול כזה החזקתי לאחד מהרבנים בישיבה שלי את הדלת של הבניין אז הוא אמר לי: תודה , תזכה למצוות... וזה היה נשמע ממש כמו ברכה אז אמרתי תודה...מעניין אם הייתי צריך...

asaf2000

New member
אם מברכים אותך תגיד אמן.

גם כשאומרים לך מזל טוב ליומולדת תגיד אמן, אגב. אמן = א. אמת. ב. הלואי שיתקימו דבריך.

BaaMan

New member
תודה על החידוש

בס"ד מפי מי שמעת את זה?( כל האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לישראל )

BaaMan

New member
אגב עוד פעם בקשר למסטיקים...

בס"ד האם זה נחשב בתור תאוות אכילה??

מותר לשתות מים

אבל רביז"ל אומר בספר המידות סוף הא' ב' הראשון בערך האכילה שאין שותין מים בפני רבים

לא

אבל זה בא' ב' הראשון כלומר בא' ב' שלקוח מהגמ' או מהמדרשים אז בטח יש לזה מקור גם בנגלה (להבדיל מא' ב' השני שהוא השגות של רביז"ל שלא לכולם יש מקור בתורה הכתובה)

למעלה