כמה שאלות....

רז89

New member
כמה שאלות....

1. מה ההבדל בין טבעוני לצמחוני? 2. האם צמחונים אוכלים דגים? 3. מה לגבי חלב? צמחונים וטבעונים שותים חלב של תנובה? ואם לא, מה עם מוצרי החלב? (גבינות וכ"ו) 4. איך מקבלים את המרכיבים התזונתיים אנו זקוקים להם שאותם מקבלים מאכילת בשר? תודה צמחונית או טבעונית (עוד לא יודעת) חדשה...

ההגדרות מאוד בעייתיות...

אין הגדרות חותכות... אבל אצל רוב הנוכחים פה: צמחוני לא אוכל בשר ודגים. טבעוני לא אוכל בשר, דגים, ביצים, חלב ובד"כ גם לא דבש. מן-הסתם - הכוונה גם למוצרים שמופקים מהנ"ל: * חלב - גם גבינות, יוגורט, קצפת ושאר מוצרי חלב. * ביצים - מיונז, עוגות שמכילות ביצים וכו´. * דגים - לפעמים ג´לטין, שמשמש כמרכיב בחלק מהסטיקים, ברוב "סוכריות הגומי", כחלק מהעוגות, ובעוד מוצרים (מילקי למשל). ולשאלה הרביעית - אין מרכיבים תזונתיים שבלעדיים לבשר. בהצלחה... (אה! כן! קבלי פרח:
)

רז89

New member
אז....

לטבעונים לא נשאר הרבה מה לאכול....
אז מה טבעונים עושים כדי להחזיר לעצמם את המרכיבים התזונתיים החסרים?

דווקא....

יש לנו המון מה לאכול. ירקות, פירות, דגנים וקטניות. סיבוב קטן כאן בפורום ייתן לך מגוון מתכונים מעולים. ירקות ופירות את מכירה אני מניח.... קטניות זה חומוס, שעועית, עדשים וכו´... דגנים זה אורז, חיטה (ולחם...) וכו´... זה נותן קשת רחבה של מאכלים טעימים. זה בסדר.. לא משעמם לנו בפה... ולגבי השאלה שלך (שעליה עניתי כבר נדמה לי בהודעה הקודמת): אם אוכלים נכון, אין מרכיבים תזונתיים חסרים. ככה שהמשימה של להחזיר את אותם מרכיבים, הופכת להיות די פשוטה

Neta558

New member
אין מרכיבים תזונתיים חסרים

כשהפסקתי לאכול בשר, הרכיבים התזונתיים ש"הפסדתי" מכך הם רעלים מסוגים שונים, כולסטרול, אנטיביוטיקה, הורמונים וכן צריכה מוגזמת של רכיבים מסוימים (נניח יותר מדי חלבונים...). ובאמת יש לטבעונים הרבה מה לאכול. למעשה, יש לי יותר מדי מתכונים שאני רוצה לנסות, ואין לי זמן להכין את כולם
אוריארד קצת התבלבל, אז הנה לך הפרח הרשמי של הפורום
יום טוב, נטע

באמת נטע...

עכשיו היא תחשוב שכל מה שצמחונים אוכלים זה עלים של פרחים. (עוד לא הבנת שזה עושה אותך חולה???)

דורון ק

New member
"אין הרבה מה לאכול"

זאת תגובה שאני מניח רובנו שומעים מפעם לפעם. זאת תגובה כל כך להרגלי הצריכה הגרועים של העולם המערבי.הרי "אם נוריד את הבשר/חלב/ביצים נשאר עם קצת תפוחי-אדמה,לחם וסוכרים מעובדים". זה בדיוק מה שמנסים ללמד אותנו בשל אינטרסים כלכלים. תגיד וואקמה(סוג של אצה), קינואה, כוסמת בחברה המערבית ויתעצבנו שאתה כביכול מקלל. העניין הוא שצריך להתנסות במאכלים ה"לא מוכרים" כביכול ואז מגלים שרובם דווקא טעימים. למעשה לרוב הטבעונים שאני מכיר יש תזונה מגוונת בהרבה מלאוכלי בשר/ביצים/חלב-פשוט רוב הציבור לא מכיר את המאכלים ואת היכולת לגיוון בתזונה צמחית. העניין של השגת המרכיבים התזונתיים גם קשור לכך: כחברה אנחנו בלשון המעטה(והמטה) צורכים יותר מדי בשר/חלב וכו´-דבר שניכר היטב בבריאות הציבור. יחד עם הרכיבים השליליים הרבים המוצרים האלו גם מספקים ויטמיני B,מינרלים וכו´. ואף בגלל הצריכה הגבוהה הם מקור, אמנם מקור "רע", אבל מקור למרכיבים תזונתיים. לכן לא מספיק "להוריד" את המוצרים האלו או להסתמך על "תחליפים" אלא לגוון, להתנסות במאכלים שבהם משתמשים לאורך ההיסטוריה בתרבויות שונות אבל "חדשים" לנו. אז כמו שאלון תמיד נוהג להגיד: טבעונות זה לא מה שלא אוכלים-זה מה שכן אוכלים. תזונה מוצלחת היא כזאת המתבססת על גיוון, ודגש על מה שכן אוכלים ולא על מה שלא אוכלים-אם מתנסים מבררים מהר שיש הרבה מה לאכול ובכך גם משיגים את הרכיבים התזונתיים החיונים(ועוד תרכובות מועילות רבות הנמצאות בצמחים).

למעלה