זו בדיוק מטרתנו, כאן! שתדעו מה
לדרוש.... אם אין לכם מושג בתחום, להסתובב בין החנויות, יעשה לכם סחרחורת, ידביקו ואתכם בכמה דברים אופנתיים, שלא בטוח, שיתאים לכם. הדבר הבסיסי, שאתם חייבים לעשות, לשבת, לחשוב, אך אתם רוצים את מסגרת חייכם...שום דבר לא מובן מלו! אל תסתכלו על דירות של אחרים, עד שבעצמכם לא סגרתם את סדר העדיפויות, את צורת החיים! אדריכל טוב, כאשר יושב איתכם, שואל הרבה שאילות....במידה, שאתם יודעם את התשובות, הוא יעשה את העבודה, וגם מסביר מה ולמה.... שאילות של אדריכלים: - בני כמה אתם, יש לכם ילדים, או מתי תרצו ילדים, כמה... - לאיזה תקופה מתכננים? אתם רוצים להישאר, עד שתזדקנו, או רק איזה 10-15 שנה? ואחר-כך למכור..או שאתם כבר יוצאים לבית אבות, אחד מהילדים ייקח את הבית לעצמו! לא
! ככה זה, שרוצים על הצרכים האישיים לתכנן... - כמה כסף אתם יכולים להשקיע , בלי להיכנס לחובות קשות? (אני בעד לבנות לפי הצרכים של היום, מחר, ולתת את האפשרות תכנית להגדיל את הבית, כאשר זה דרוש, ולא לבנות בית ענק, ולהשקה בחובות. לא מתכוונת לתוספת בניה, אך שזה עשוי בכמה מקומות, אלא לפרק את התקציב לבניית השלד, ועבודות גמר (וזה מה שיקר!). כמובן הוא צריך לבדוק את תוכנית הבינוי בשטח, מה מותר לבנות, אבל לא להיכנס לטעות של הרבה אנשים בארץ, שבונים את המקסימום המותר, ועוד קצת... - אתם עובדים בבית ? מתכננים לעבוד בבית, בתקופה מסוימת של החיים? - כמה אתם אוהבים להסתובב חופשי בבית ? (בלי בגדים, למשל) - חשוב לכם הגינה? - - - ועוד... כאישה, שגידלתי ילדים לבד, ועבדתי קשה, יכולה להגיד משהוא, שאולי לא ניראה לכם ארכיטקטורה...צריך ללמוד את עבודת הבית לעשות בצורה יעילה! לא אמרתי, שלאישה, אלא לשניכם! זה דבר אלמנטרי, ששכחנו, עם הפמיניזם....פעם נשים למדו את זה בבית ספר. וזה חשוב, לפני תכנון הבית! דוגמה: הייה ויכוח על מסתור כביסה...אני מודה, לא אוהבת את העניין, אבל הסיפור כזה: את הבגדים אני שמה על קולבים...לכן, בחדר משק מאוורר היטב, קרוב לתקרה יש מוטות, שעליהם תולה את הקולבים. גם את המצעים, וסדינים...שום דבר לא מתלכלך בבור שאין אלו גישה, אלא הכול קורה במקום שיש גישה נוחה... רוב הבגדים עם הקולב, ישר נכנסים לארון (לכן יש לי צורך בארון תליה רבים, ובקושי מדפים). במקום מכונת מייבש קטן, ששובר את הבד, את חלק של חדר המשק יכולה להפריד, שמה על הרצפה מפזר חום, והכול מתייבש מצוין! אין קיפולים, לא מסתובב בסלון ארמה של בגדים נקיים, שצריך לקפל - אבל העיקר, שחוסכת
זמן! עבודות בית, לא הדבר שאוהבים לעשות, אבל חייבים, לכן, בכל דרך צריך ליעל! חידושים טכנולוגים בבית, מאוד חשובים, אבל כרגע, זה די יקר...אבל אתם יכולים לתכנן את מערכות האינסטלציה והחשמל, שבעתיד תוכלו לחבר למערכת סולרית, לקבל אנרגיה, לניקוי ביתי של מים, שעם המים הזה, ולא מי שתייה תצטרכו להוריד את השירותים, או להשקות את הגינה! הרבה אנשים יגידו, שלא צריך מהנדס אינסטלציה, או חשמל....כן צריך! תתכננו כל דבר, שבעוד 10 שנים המערכות יתפקדו לפי רצונכם, ולא לפי אינסטלאטור כלשהו... בינתיים... תמשיכו לשאול!