כמה שאלות....

RollerBoy

New member
כמה שאלות....

המאגייה מתקשרת איכשהו למצריים
כישוף יכול להיות גם משהו שרואים
לדוגמא, שבן אדם יצור סופה או אש
יש איזושהי התנגדות דתית לכישוף ומאגייה
האם יש מכשפים דתיים
יש מכם כאלה שקיבלו את זה מההורים
שזה עובר אצלם במשפחה
כאילו, ספרי כישוף עתיקים וכזה
כדי להתחיל עם זה אני צריך.... כוח או משהו כאילו, זה משהו גנטי
מצטער על השאלות המטומטמות, אני פשוט לא מבין בזה כ-ל-ו-ם.... תודה, ניר.

כמה תשובות....

המצרים הקדמונים הגיעו לדרגות גבוהות ביותר במאגיה וגם פיתחו אותה מאוד.
כן, כישוף יכול להיות משהו שרואים, לדוגמא, יש את כישוף לשינוי צבע העיניים-בניית אשלייה אנרגטית בצבע. סופה, אולי-בעזרת שליטה ביסודות. ליצור אש מכלום, אני בספק.
היהדות אוסרת על כישוף, מהסיבה הפשוטה שזה כביכול לוקח את הסמכויות להחליט מהאל. יש מכשפים דתיים, אני אבל´דתיים´זה לא מושג מוגדר, והדת שונה. בכל דת ודת יש אנשים שעוסכים במאגיהף על סוגיה.
אני קיבלתי את זה מהצד של אמא שלי. כמעט כל אחת שם הייתה "בעלת כישורים מיסטיים" שונים.
לא, לא צריכים שום כח. מספיק שיהיה לך את הרצון ללמוד והיכולת להשקיע, ואתה, כמו כל אחד אחר, יכול להגיע רחוק. שאלותיך לא מטומטמות בכלל.. שמעתי יותר גרועות
מקווה שעזרתי,

L e s t a t

New member
כמה תיקוני טעויות

המצרים הקדמונים "גילו" את המאגיה כמו בכל מקום אחר בעולם, הם לא היו הראשונים שפיתחו אותה.
גם סופה אפשר לקשר לתופעות "טבעיות" גרידא (למשל באמצע הסתיו, זה לא ממש יחשב כ"הוכחה").
היהדות מחולקת כאן לשני צדדים: צד אחד - לפי ההלכה היהודית כישוף לא קיים משום שמכשפים קוראים לאלים ומבקשים מהם עזרה בזמן הכישוף ומשום שביהדות אין אלים אחרים מלבד האל היהודי... אני באמת צריך להמשיך את המשפט? ניתן למצוא לכך פסוקים בתנ"ך (בספר הדברים בעיקר וגם בברית החדשה). צד שני - תורת מאגיה "כשרה" הנקראית ה"קבלה", בוודאי שמעת על זה, אם יש באזור מגוריך רב שעוסק בקבלה רצוי לתפוס איתו שיחה על הנושא. עד לדורות האחרונים, הקבלה נשארה בסוד בחדרי חדרים מאז פיתוחה בימה"ב. למידע היסטורי נוסף יש לקרוא את המבוא של הספר "משנת הזוהר".
זה לא משהו שמקבלים מההורים, אם מישהו מספר לכם סיפורים על זה שהוא ירש יכולות כישוף מהוריו - הוא ללא ספק שרלטן, אלא אם כן הוא מתכוון שהוריו לימדו אותו כישוף.
זה כמו כושר גופני - יש לך את זה אם אתה מפתח את זה, ותמיד יש את אלה שזה יבוא להם יותר בטבעיות וקלות מלאחרים ואת אלה שזה יבוא להם יותר בקושי.

תיקוני תיקוני טעויות

לא אמרתי שהם היו הראשונים שפיתחתי אותה, רק ציינתי שהמצרים הגיעו לרמות גבוהות בנושא זה.
לכל תופעה על טבעית ניתן לייחס תופעה טבעית, אך זה לא פוסל את העובדה שזה אפשרי.
היהדות לא פוסלת את קיומם של כשפים. רק אוסרת עליהם.
כישורים מיסטיים ומאגיים יכולים לעבור במשפחה(גם דרך גנים וגם דרך לימוד של אבן לבן, או אם לבת וכו´. דעות שונות לאנשים שונים מאמונות שונות, לסטט. זה לא אומר שאני טועה.

L e s t a t

New member
תיקוני תיקוני תיקוני טעויות

זו עדיין הכללה, והחרטומים המצריים הגיעו איש איש לרמתו שלו - יהיו אשר יהיו - והרמות לא כל כך ידועות היום, אלא אם כן את יודעת בבירור מה הם כתבו על הקירות ואת לא יכולה לדעת כי הם לא בדיוק השאירו מדריך קריאה אחריהם.
אבל תסכימי איתי שטקס להורדת גשמים בסתיו לא מוכיח שום דבר אלא למכשף עצמו.
היהדות פוסלת גם פוסלת, מלבד שהרמב"ם ראה הן בכישוף והן בקבלה עבודה זרה, את מוזמנת לעבור על ההלכה היהודית בכל הנוגע לכשפים.
כישורים מיסטיים ומאגיים יכולים לעבור בגנים כמו כושר גופני - זה לא משהו שאתה מקבל בגנים וגם אם כן אתה מקבל את זה כמו אדם שנולד מפותח יותר, באופן יחסי, מבחינה גופנית - הוא לא נולד שחקן פוטבול טבעי אבל יש לו בסיס שקל יותר לעבוד איתו. לפי ההנחה שלך, מאגיה היא תכונה מולדת? אם כך אני יכול לעסוק במאגיה כי סבא רבא שלי היה רב מקובל? אבל הוא לא נולד רב מקובל, הוא רכש את זה. למה שתכונה נרכשת תעבור אליי בגנים? אדם שצובע את השיער לכחול לא יוריש את השיער הכחול לצאצאים שלו. אז מאגיה היא תכונה נרכשת? אם כך איך זה ייתכן שהיא עוברת בגנים? אם אדם מפתח את השרירים זה לא אומר שהוא יעביר את השרירים המפותחים לצאצאים שלו, כמו במקרה עם השיער הכחול. אם כך, מאגיה היא גם תכונה נרכשת וגם תכונה מולדת? זאת אומרת שכל אדם מסוגל לעסוק במאגיה כי יש לו את זה בגנים? מכאן נגיע לשאלה - האם תודעה זה דבר שעובר בגנים? האם מאגיה זה משהו שעובר בוורידים? או שמא זה תהליך יותר מטאפיזי? בכלל יש חלק מהתאוריה גורסת שמאגיה זה בכלל מצב פסיכולוגי מסויים, האם גם זה עובר בתורשה? קשה לומר אם כן או אם לא, אבל סביר להניח שמאגיה זה לא משהו בDNA כמו שיער כחול או מצב גופני אזומורפי.

תיקוני תיקוני תיקוני תיקוני טעויות

עדיין, למרות שאני לא מבינה כתב חרטומים, אני מודעת לעובדה שלאינדיבידואליסטים ביניהם היה ידע, שנעלם מן העולם. לא כולו, אך חלקו.
אני מסכימה, אך אם טקס כזה יבוצע בקיץ הישראלי זה בהחלט יוכיח משהו.
לא נכון, יש הזכרות בתנך על גילוי עתידות, כשפים וכו´, ויש על כך איסור, ולא שלילה.
התכוונתי לכך, שיש אנשים שנולדו עם יכולות מסוימות. מאגיה היא לא תכונות אופי, זו דרך חיים, לדברייך. אני מאמינה שיש יכולות שעוברות בגנים, יכולות אנרגטיות, כישורי הילינג, כישורי תקשור וכו´. מאגיה לא יכולה להיות מולדת, כי זה סגנון חיים שצריך לסגל לעצמך. תודעה זה משהו שמתפתח. יש אנשים שנולדו עם תודעה גבוהה ומפותחת.

L e s t a t

New member
תראי

אמת.
קרה פה ושם והאמת שזה לא עזר מי יודע מה.
וכולם יכולים להיפטר בקלות כמעשי שרלטנות, יש גם איסור על עבודת אלים אבל זה לא אומר שהם קיימים לפי היהדות (למרות שבגלות בבל האמינו שקיימים אלים אחרים אבל לא חזקים כמו האל היהודי).
כולנו נולדים עם שרירים, חלק נולדים מפותחים יותר וחלק פחות.

RollerBoy

New member
רגע אז...../images/Emo4.gif

אם אני דתי אני לא יכול לעבוד עם מאגיה
יש גם מאגיה לבנה
מה ההבדל בינה לבין השחורה
איפה לומדים מאגיה בכלל, בעצם
יש מורים לזה או משהו
כאילו, ברור לי שזה לא הארי פוטר סטייל...... רגע.... וכשאתם קוראים כישוף אתם כאילו מתפללים
לאל שהוא לא אלוקים

עוד תשובות..../images/Emo13.gif

אתה יכול לעבוד עם מאגיה, אתה לא חייב לקבל עליך דת כדי להיות מכשף. אתה יכול להיות גם מכשף, וגם יהודי, אך היהדות עצמה ואסרת על נטילת סמכויות האל. מאגיה לבנה ומאגיה שחורה אלו הם רק כינויים השגורים בפי העוסקים במאגיה, והמשמעות היא שימוש באנרגיה למטרות "טובות", כמו ריפוי, הגנה, הצלחה וכדומה. מאגיה "שחורה", לעומת זאת, זה בעצם כישופי פגיעה, או שימוש באנרגיה למטרות "רעות", למרות שאני לא מאמינה בקיומם של טוב ורע, הרבה אנשים נוטים להתייחס לכישוף כך. מאגיה ניתן ללמוד מכל מקום שאתה יכול ללמוד ממנו. יש אתרים, יש ספרים.. אם תחפש מספיק טוב, תוכל למצא גם מדריך(לא מורה, מדריך), שיעזור לך בלמידה, ובהתפתחות רוחנית. כשאני מטילה לחש, אני אישית קוראת לאלוהי היהדות, אך יש אנשים שמתפללים לאלים מדתות ואמונות שונות. אתה צריך לבחור בעצמך את הדרך שמתאימה לך.

RollerBoy

New member
זה אפשרי...

לדבר עם אלוקים בעזרת מאגיה
כישוף יעבוד גם בלי פנייה לאל מסויים
ו.... את בעצמך, עשית פעם כישוף ריאליסטי
משהו שאפשר לראות
ניסיתי החלפת צבע עיניים, לא הולך. ניסיתי גם טלקינזיס, בעזרת המאמר, וגם לא עובד. לך בעצמך יש מדריך?

...

אני מדברת עם אלוהים, אבל בלי שום קשר לכשפים. אני מודה לו, מתוודה כל בעיותי, מבקשת עזרה וכו´ כישוף זו עבודה אנרגטית.. לא קשור בהכרח לאלים. ה"כישוף" הריאליסטי היחיד שעשיתי זה שליטה ביסודות, או יותר נכון אימוני שליטה. החלפת צבע עיניים זה לא דבר פשוט, וכך גם לא טלקינזיס
תמשיך לנסות

ושכחתי להוסיף

שמדריך רוחני יש לכל אחד, והתמזל מזלי למצא לי גם בערך מדריך גשמי

r e s t

New member
מכיוון ש...

אלהים נמצא בתוך עצמך אתה כן יכול לדבר איתו.

pink sunset

New member
לרולר-בוי../images/Emo28.gif

בדתות הניאו-פאגניות, ואצל האנשים בימינו המשתייכים לוויקה בפרט, נוצר ערבוב של כמה אמונות ומנהגים. כל אחד מערבב לעצמו מה שניראה לו לנכון, מה שהוא מאמין בו, קצת מיפה.. קצת מישם. אני בהחלט חושבת שאם עושים כשפים ועוסקים במאגיה זה לווא דווקא אומר שאנחנו צריכים גם לא להאמין בה´. אני למשל, בכישופים שלי מבקשת עזרה מהיקום, מ5 האלמנטים שמסמלים לי את הבריאה של אלוהים, מהפיות הטובות, מהמלאכים הטובים... אני ל-א מבקשת עזרה מהאל והאלה כמו שעושים בוויקה, אבל אני כן שואבת מישם הרבה ידע ומשלבת אותו בכשפים שלי. בעיקר האהבה לטבע, וההליכה לפי החוק שלהם: "אם זה לא פוגע באף אחד, עשה כרצונך". אם תתחיל לקרוא ולהתעניין אתה כבר תבין למה אני מתכוונת, קצת קשה להסביר על קצה המזלג. בנוסף, אני בד"כ אומרת במהלך הכשפים שאני מבקשת שהדבר יקרה רק אם היקום רוצה בכך. זאת על מנת לא לכפות שום דבר ולהסתכן. כמו דנה, גם אני "מדברת" עם ה´ לפעמים ומבקשת מימנו דברים, אבל אני לא אוהבת לבקש את עזרתו בכישופים כי אני מרגישה שזה כאילו "להטריח" אותו בשטויות. הצעתי האישית, אם אתה מאמין בה´, וזה הרושם שאני מקבלת מהשאלות שלך, אז תשמור על אמונתך ואל תיגרר לאמונה באלים אחרים, כי אומנם החומר שתיתקל בו ילהיב אותך וזה באמת נשמע מעניין, אל לכל דבר.. אלות יפייפיות שיסדרו לך את העניינים וכו´ אבל זה נקרא עבודת אלילים, ויש איסור נגד זה בעשרת הדיברות כידוע. יש לך את ה´, ואני לא רוצה להישמע כמו מטיפה דתית אבל לדעתי אין כמוהו, ויש פתגם כזה באנגלית: "If it´s not broken, don´t fix it"
וכמו שאמרו לך אחרים, צריך להתאמן וללמוד הרבה בשביל שכישופים יתחילו לעבוד לך, וכמובן שלכל כישוף צריך גם את רצון היקום. וטיפ אחרון למתחיל החדש בלימודי המאגיה- חוק הקארמה שחל על כישופים טוען (וצודק) שכל מה שתעשה יחזור אליך כפול 3 וש- "What goes around, comes around" לכן לא כדאי לך לעשות שום דבר שיפגע במישהו אחר. יום טוב!

תראה אתה

למה זה צריך לעזור? זה תרגול למכשף.
אם הם לא קיימים, למה מדובר עליהם כל כך הרבה? תקרא את ספרי נביאים, ותראה שיש כמה הדגמות על קיומם. מראים שיש אלים, ומראים גם כמה שהם עלובים ואנושיים לעומת ה´.
אבל זה לא גול האדם! יש דברים שכן עוברים בגנים, דרך גלגולי נשמות, דרך גנים וכו´. יש יכולות מסויימות שכן עוברות בגנים..

L e s t a t

New member
ובכן

אני לא יודע למה הנקודה הראשונה שלך מתקשרת אז אענה על השאר. התנ"ך הוא ספר שהמטרה המרכזית שלו נקראית: דמיתולוגיזציה כלומר, התנגדות למיתולוגיה. ומדובר בעיקר במיתולוגיות של עמי הסביבה. התנ"ך משתדל כמה שיותר לנסות ולומר את ההפך הגמור ממה שנאמר במיתולוגיות. למשל, במיתולוגיה (לא זכור לי איזו) היום והלילה תלויים בשמש ובירח, אז בתנ"ך קודם נבראו היום והלילה ואז השמש והירח. אני יכול להתחיל להביא לך דוגמאות איפה כותבי התנ"ך מנסים "להראות" שהאלים הפגניים נחותים מהאל היהודי. מה לעשות שעל פי ההלכה היהודית אין מכירים בקיומו של הכישוף, אומנם יש בספר שמואל (אינני זוכר אם א´ או ב´) את הקטע המפורסם שבו שאול הולך אל מכשפה כדי שתעלה לו באוב את שמואל, אבל כל הסיפור יכול להיפתר כמעשה שרלטנות לפי מה שקראתי שם.. בכל אופן, אין אף קטע בתנ"ך בו נאמר כי האלים קיימים, מדברים איתך שם רק על האל היהודי ומה שהוא עושה ומה שהוא אומר. בתנ"ך מנסים לומר "רק האל שלנו קיים, אין אלים אחרים", על פי זה ההלכה היהודית פוסקת כי כישוף אינו קיים משום שכישוף הוא נחלתם של עובדי האלים (להבדיל ממקרה שאול בו המכשפה מדברת על האל היהודי במקום על אלים אחרים).

r e s t

New member
למה?

תנ"ך זה גם מיתוס.ויש בו מלא עקבים של מיתוסים פגאניים,אם להסתכל לעומק.

L e s t a t

New member
לא בדיוק

בתנ"ך וביהדות בכלל יש גם דברים שהעתיקו ממקורות פגניים. סיפור המבול לא נחשב לסיפור מועתק למרות שמצאו מיתוס בבלי, שסיפר כמעט את אותו הסיפור בדיוק, שעתיק יותר מהסיפור התנ"כי. סיפור המבול לא היה נחלת התנ"ך בלבד אלא גם מיתוס נפוץ מאוד שניתן למצוא אותו במיתולוגיות שונות בכל העולם, החל מהבבלית וכלה בסינית. התנ"ך אינו מיתוס משום שמיתוס זה סיפור-עם פגני, התנ"ך יכול להיחשב כסיפור-עם אך הוא אינו פגני בעליל. גם אם היהדות לוקחת משהו מהפגנים היא דואגת לערוך בו שינויים קלים כדי להתאים אותו לעצמה ולגרום לו להיראות כנחלתה שלה בלבד - מה שדומה למה שקרה בקבלה עם הסגולות. כותבי התנ"ך נהנו מאז ומתמיד לעשות דימוניזציה לא רק לאלים (מה שקרה בברית החדשה) אלא גם לעמים שונים. נכתבו סיפורים, רצוי שיהיו מזוויעים, על מקורם של עמים כמו העם הקיני, עמון ועוד. כיום אנו יודעים שהיו הרבה סיפורים כאלה שממש הומצאו בכדי לעשות דימוניזציה. אך האם זה אומר שהיהדות צריכה להיות פסולה? שהתנ"ך הוא בסך הכל התנגדות לאמונות הרווחות של זמנו? האם הקבלה היא בסך הכל העתק ששונה? ביהדות ובתנ"ך בפרט יש גם הרבה דברים נפלאים, שלאו דווקא מתקשרים להתנגדות למיתולוגיה ולנסיון לעשות דימוניזציה לעמים ואלים. והיו גם (ויש עוד) אנשים נהדרים שהיו יהודים (ולא נגביל את עצמנו לאיינשטיין), כמו למשל ישעיהו לייבוביץ´ (ספריו שווים קריאה ודעותיו שווים הקשבה) ז"ל.. אבל נכיר בעובדה שהיהודים לא היו הראשונים שאמרו שאכילת חזיר היא דבר פסול, המצרים הקדומים יותר קצת הקדימו אותם. המלאכים גם הם אינם המצאה כשרה מבריקה בלבד. בקיצור, כמו בכל דבר אחר ביקום - גם בתנ"ך יש דברים יותר טובים ודברים פחות טובים. זה תלוי בכל אחד מאתנו לקבוע לעצמו מה הוא יעשה עם הדברים היותר טובים שיש ליקום להציע לו.

...

הנקודה הראשונה התייחסה לכישוף יסודות... התנך כן מספר על כך שישנם אלים אחרים, אם אני לא טועה, כשמוזכרת הכרזת כורש מלף פרס יש הכרזה על אלוהיו, בלי שלילה שלו. נאמר שמנשה מלך יהודה התפלל לאלילי הגויים, שנחותים יותר מה´(אבל עדיין קיימים), ומסופר גם שהוא עסק בהגדת עתידות וכשפים(אם היה לי כח להביא את מחברת תנך שלי, הייתי מצטטת לך פסוק מדוייק. יש כל כך הרבה מלכים חוטאים ממלכת ישראל שהכניסו עבודת אלילים,שהתנך לא הכחיש את קיומם, אלא רק גינה את עבודת האלילים עצמה,כן שבעצם אי פשר לומר שכישוף הוא רק נחלתם של עובדי האלילים. דוגמה מושלמת-משה! כל הניסים, קריעת ים סוף. אתה תייחס את זה לסתם שרלטנות, או כל דבר אחר, אבל המאמינים בה´ מאמינים שכל אלה התקיימו. אם זה נכון, מה זה לדעתך? אני טוענת שזה כישוף, כך שכישוף כן קיים ביהדות, אך הוא נובע מכוחות ה´.

למעלה