כמה שאלות

tafti8888

New member
כמה שאלות

שלום,
אני הייתי רוצה לדעת משהו לגבי כלל האוטובוס : אם יש לי יון חיובי ואני רוצה למלא אותו באלקטרונים , ובכל אורביטל כבר יש אלקטרון אחד בלבד , אז איך האלקטרון הבא שיכנס לאורביטל שכבר קיים בו אלקטרון ישמור על הכלל שבכל אורביטל האלקטרונים חייבים להיות בעלי ספין מנוגד ? האם בשביל זה הוא הופך את כיוון הספין שלו ?
שאלה אחרת שיש לי היא : אם רמת אנרגיה מסוימת היא בעלת ערך x , ויש למשל 3 אורביטלים בלבד ברמת אנרגיה הזאת בלבד , אז האם בכל אנרגיה יהיה x/3 מרמת האנרגיה או שכמות האנרגיה בכל אורביטלים היא שונה ?
ושאלה אחרונה : למה רוב האטומים באים בזוגות ? מה קורה מבחינה אנרגטית לאטומים לא אציליים להתחבר באופ טבעי ?

תודה מראש לעונים.

Mניב

New member
תשובות

השאלה שאת מציגה כאן אינה קשרוה לכלל האוטובוס אלא יותר לעיקרון האיסור של פאולי שקובע כי "כי שני אלקטרונים אינם יכולים להיות בעלי אותו מצב קוונטי"
הווה אומר כי שני אלקטרונים באותו אורביטל אינם יכול להיות בעלי אותו ספין!! ולכן אחד האלקטורנים חייב לבצע היפוך ספין.

כלל האוטובוס או כלל הונד בשמו הפיסקאלי מתייחס למילוי אורביטלים בעלי אותה רמת אנרגיה (מנווונים) למשל Px, Py,Pz וקובע כי "סכום הספינים של האלקטרונים בתת הרמה צריך להיות מקסימאלי"

לגבי השאלה זאת מציע לבצע חזרה על כללי איכלוס (השאלה לא ברורה) להלן קישור

את יכולה לתת דוגמא למה כוונתך שאטומים באים בזוגות? הכוונה ל O2 ו H2 וN2?
לגבי גזים אצלים הדרך הפשוטה להסתכל על זה היא שהקליפה החיצונית שלהם מלאה ואין להם כל אינטרס או רצון לבצע קשר כימי כלומר למסור או לקבל אלקטרון. מבחינה אנרגטית את צריכה לעשות תרשים של אורביטלים מולקולאריים ולראות כי סדר הקשר במולקולה של He2 למשל הוא אפס= אין קשר כימי

אגב: Xe הינו גז אציל ויש לו תרכובות XeF4

למעלה