כמה שאלות...

כמה שאלות...

שלום :) לפני משהו כמו שנתיים חברה סיפרה לי על חלומות צלולים, וקראתי על זה קצת באינטרנט אבל לא התעמקתי בזה. כשדפדפתי אתמול בעיתון של אחותי, ראיתי כתבה בנושא. קראתי מחדש מידע באינטרנט, ועלו לי כמה שאלות שאני אשמח לתשובה עליהן: 1. קראתי כמה חלומות צלולים שפורסמו באינטרנט, ובכולם החולמים היו בסיטואציה מסוימת, ופשוט זרמו איתה. האם אפשר לשנות לגמרי את הסיטואציה כשהחלום הופך לצלול? למשל אם הבנתי שאני בחלום כשאני בבית שלי, אני יכולה לדמיין שאני בחו"ל ואני אהיה שם? 2. הפחדים שלך עלולים לבוא לידי ביטוי בחלום? קראתי כאן משהו על זה, אבל לא ממש הבנתי. 3. מה זה "הקרנה חוץ גופית?" 4. אני לא בטוחה אם השאלה הזו ממש קשורה לפה, אבל אני ממש אשמח אם תעזרו לי בקשר לזה. כשקראתי באינטרנט על חלומות צלולים, מצאתי מידע על שיתוק שינה. הדבר הזה מאוד הפחיד אותי, בעיקר כי אני יודעת שהגורמים לכך (שינה על הגב, לחץ, מחסור בשעות שינה ונמנומים במהלך היום) קורים לי לאחרונה בקביעות. אני מעולם לא נתקלתי בשיתוק שינה, אבל אני מאוד מפחדת מדברים כאלו, אפילו אם זה יהיה לזמן קצר. אז השאלה שלי היא אם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי למנוע מזה לקרות? והאם העובדה שעכשיו אני מודעת לזה וחושבת על זה הרבה תגרום לזה לקרות? ומה הסיכויים שאני אתקל פעם בכזה דבר? ויש קשר בין חלומות צלולים לשיתוק שינה? 5. יש משהו מסוכן בחלומות כאלה? האם יש מצב שאני אתבלבל בין מציאות לחלום כי החלום כל כך מוחשי? 6. אם בחלום צלול למשל אני עפה, ונתקלת במשהו בטעות. האם אני מרגישה כאב כאילו הוא אמיתי? האם אני יכולה לגרום לו להיעלם? והאם כשאני אקום עדיין יכאב לי? תודה רבה :)

ravehor

New member
שלום

את השניה שמדברת על הכתבה הזו וזה מאוד מסקרן! באיזה עיתון זה? האם תוכלי לסרוק ולהעלות לפורום? לגבי שאלותייך - 1. כן, בהחלט אפשר לשנות את סיטואציית החצלול וזה דבר שעושים אותו הרבה. זה מצריך מודעות גבוהה ואמונה עצמית ביכולותייך להשפיע על החלום, כמו ההבנה שמה שאת רואה מסביבך אינו אמיתי. יש כמה דרכים לעשות זאת. למשל, לעצום עיניים ולהסתובב במקום עם הידיים פרושות - זה דבר שגם מגביר את הצלילות, וגם יעביר אותך למקום אותו דמיינת (הסיבה לכך היא שההסתובבות גורמת למוח להתרכז בתחושה הזו ופחות בגירויים חיצוניים, וברגע פתיחת העיניים גם המקום משתנה. דרך נוספת היא לדמיין שהמקום שאת רוצה להגיע אליו הוא מאחורי דלת שאת רואה מולך - וכשתפתחי אותה הוא יופיע. או לעוף לשם! 2. זה לא שונה מחלום רגיל שפחדים יכולים להופיע פה. לעומת זאת, אם משהו מפחיד מופיע בחלום צלול, את יכולה להיפטר ממנו בקלות. מכיוון שאת יודעת שזה חלום, את לא צריכה להתייחס לזה, או דווקא לצחוק על זה - וזה ייעלם. 3. הקרנה חוץ גופית מתרחש לכאורה כאשר את יוצאת מהגוף שלך ומרחפת במציאות ויכולה לראות מה קורה מסביב למרות שאת ישנה. למרות זאת, יש חילוקי דעות האם זו באמת המציאות בה את מסתובבת, או רק חלום. קראי עוד כאן: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=27&MessageId=56643409 4. אזכיר ששיתוק שינה הוא דבר טבעי שקורה כל לילה. אבל חוץ מזה אין שום סיבה שתחווי שיתוק שינה - גם אם את עוסקת בחלומות צלולים. בתור מתחילה, מומלץ לך לכתוב יומן חלומות ולבצע בדיקות מציאות, ולא לחשוב על שיתוקי שינה. אם לא תחשבי עליהם ולא תרצי אותם, הם לא יופיעו. תחושת הפחד הקלה שאת מרגישה כעת תחלוף תוך כמה ימים, את תחשבי על זה פחות ולכן אני לא מאמין שיהיה לך שיתוק שינה. 5. לא, אי אפשר להתבלבל בין חלום למציאות. כמו שאמרו פה לאחרונה, במציאות אין לך ספק שזו המציאות - ורק בחלום את מתבלבלת באופן טבעי. בנוסף, חלומות צלולים לא יהוו אחוז נרחב מהחלומות שלך, ולכן את רוב הזמן עדיין תבלי במציאות או בחלומות רגילים ולא תהיה סיבה לבלבול
6. יכול להיות שכן ויכול להיות שלא. אני כמעט ולא חווה כאבים בחצלולים שלי, גם כשאני קופת מגובה 2 קומות וגם כשאני נופל בחוזקה. גם אם יכאב לך, תוכלי להפסיק את הכאב עקב שליטתך בחלום. פשוט תעברי לעשות משהו אחר והוא יעלם - הרי לא באמת נתקלת במשהו. כך גם לגבי התעוררות - אם התעוררת בדיוק ברגע שנתקלת במשהו, אז את יכולה להרגיש רגישות מסויימת במקום הכואב בדקות הראשונות, אבל הכל פסיכולוגי. את מוזמנת להציג את עצמך בשרשור היכרות!

תודה רבה!!

זה הופיע בגיליון השבוע של ראש1, הייתי שמחה לסרוק אם היה לי סורק... ממש הרגעת אותי בנוגע לשיתוק שינה.. האמת שיותר פחדתי מההזיות שרואים מהשיתוק עצמו. האמת שיש לי עוד שאלה, בחלומות צלולים (או חצלולים, שזה אחלה קיצור אגב
)אנחנו יכולים להיות מישהו או משהו אחר? כמו בעל חיים מסוים או אדם מסוים? אני אציג את עצמי עוד מעט :)

ravehor

New member
בעיקרון אפשר

ושוב - נדרשת רמת צלילות גבוהה וניסיון גם לדבר כזה, אבל מאוד כדאי לנסות! יש כמובן רמות שונות לזה, בגלל שאת לא תמיד רואה את עצמך ואת גופך בחלום (הרי את מסתכלת מהעיניים שלך), אז שינוי הגוף יכול להיות משינוי הרגשה ועד לשינוי אמיתי שבו את רואה חלקים שונים בגוף משתנים למה שרצית. אצלי תופעה כזו מתרחשת בקשר לתעופה - אני מדמיין שידיי הם כנפיים ענקיות והרוח פשוט נושאת אותן, וכך אני עף. אני אמנם לא מסתכל על הידיים ורואה זאת, אך מבחינה הרגשתית הם ככה, וזה מאפשר לי לעוף.

עוד כמה תשובות.

1) אפשר ורצוי לשנות את הסביבה של החלום. השיטה של חצי סיבוב ("כשאסתובב מאחורי יהיה חוף טרופי עם דקלים..."אפשר באמת לומר את זה בקול רם) לרוב עובדת, וגם השיטה עם הדלת ("מאחורי הדלת הזו יהיה חוף טרופי עם דקלים"). רק לחדד בקשר לשיטת החצי סיבוב- רצוי לא לעצום עיניים, כי הדבר עלול להוביל להתעוררות (כוזבת או אמיתית). מה שמשאיר חלום יציב הוא (בין השאר) גירוי רב מהחושים בחלום. עצימת עיניים מבטלת את חוש הראייה, שהוא החוש הדומיננטי אצל בני אדם. לפעמים זה גורר חוסר יציבות של החלום, וכאמור, התעוררות. 2) פחדים מוצאים ביטוי בחלומות כל הזמן, אבל לחלומות צלולים יש את היתרון של שליטה ומודעות. אם את חולמת על המבחן של מחר, ובחלום את לא מספיקה, ולא מבינה כלום והכל מלחיץ... ופתאום את קולטת שזה חלום ולא אמיתי- הפחד נעלם לחלוטין. את יכולה פשוט ללכת (או לעוף) למקום אחר עם דשא ירוק, הרים גבוהים ודגלי תפילה בודהיסטיים מתנופפים ברוח. למען האמת, מחקרים הראו שחלומות צלולים הם טיפול יעיל מאוד נגד ביעותי לילה כרוניים, והם משמשים פסיכולוגיים קליניים ככלי טיפולי. 4) שיתוק שינה זה לא משהו לפחד ממנו, אלא משהו לשמוח עליו. זו תופעה טבעית שמתרחשת אצלך כל פעם שאת חולמת בכל מקרה, ואין לה קשר ישיר לחלומות צלולים. יש אנשים שאין להם שיתוק שינה. אנחנו קוראים להם סהרוריים. שיתוק שינה מונע ממך לבצע את מה שאת חולמת שאת מבצעת. אם בחלום את רצה אני בטוח שתעדיפי שהגוף שלך ישאר בשקט במיטה ולא יתרוצץ בבית גם כן. יותר נוח ככה. ישנן טכניקות (וילד למשל) שבהן בכוונה נשארים מודעים לכל אורך תהליך ההירדמות, וע"י כן חווים בין השאר את שיתוק השינה. אני לא ממליץ לנסות אותן עד שאת מנוסה יותר, אם בכלל. אין בהן שום צורך ממשי ואפשר להגיע לחלומות צלולים גם בלעדיהן. 5) אין שום דבר מסוכן בחלומות צלולים. מעולם לא תועד נזק כלשהו כתוצאה מעיסוק בתחום (ויש מחקרים בנושא). אי אפשר להתבלבל בין חלום למציאות פשוט כי אנחנו מכירים את ההבדלים- בדיקת מציאות פשוטה תבהיר לך מיד אם את חולמת או לא. 6) ניתן לחוש כאב בחלומות, אבל אני לא ממש ממליץ. למה שתרצי לעשות את זה? הרבה יותר כיף לעוף מעל הגראנד קניון, או אולי לשחק עם דולפינים מתחת למים. בכל מקרה- הרבה בהצלחה עם האימונים. טוב שבאת.

ravehor

New member
צודק לגבי 1

כשהמודעות נמוכה עצימת עיניים לפני הסיבוב באמת יכולה לערער את יציבות החלום, ולהביא להתעוררות או התעוררות כוזבת.

תודה :) וגם..

ואתם בטוחים שלא יהיה לי שיתוק שינה? אני מתכוונת במודע, שאני אהיה מודעת לכל התהליך וארגיש את השיתוק וההזיות וכל הקטע... אני יודעת שאני די חופרת עם הקטע הזה, אבל הדברים האלו יכולים ממש להלחיץ אותי XD אני מפחדת שיהיה לי כזה דבר הלילה, כי חשבתי על זה כל כך הרבה במהלך היום. אני מנסה לא לחשוב על זה, אבל כשאתה לא מנסה לחשוב על משהו אתה דווקא חושב עליו, אז...

אין מה לדאוג.

אין שום סיבה נראית לעין שיהיה לך שיתוק שינה מודע הלילה. עצם העובדה שאת חושבת על זה לא יגרום לזה להופיע. אם את בכל מקרה לחוצה מהנושא, כדאי שתכירי טכניקה קלה לצאת משיתוק שינה מודע, אם למרות הכל את מוצאת את עצמך שם. לרוב קל מאוד "לשבור" שיתוק שינה. פשוט צריך ממש להתאמץ ולזוז. אם זה לא מצליח תתרכזי בחלק מסויים בגוף (נניח האגודל של רגל ימין) ותנסי להזיז רק אותו. אחרי קצת נסיונו וריכוז הוא יזוז, ומשם תמשיכי לאיבר הבא. אחרי עוד קצת כבר לא יהיה שיתוק ולא כלום. שוב- אין לך מה לדאוג בכלל. העולם מלא בחולמים צלולים שלא חווים שיתוקי שינה ולחלוטין לא מוטרדים מהנושא. לילה טוב וחלומות צלולים :)

למעלה