כמה שאלות

muse18

New member
כמה שאלות

1. הדיאטנית אמרה לי לעבור ללחם מחיטה מלאה, במה הוא שונה מלחם קל? מה היתרונות\חסרונות שלו לעומת סוגים אחרים? 2. הצעות למה אפשר לאכול לפני אימון (בד"כ אני מגיעה לחדר כושר בבוקר על בטן ריקה)

חיטה מלא כמו השם שלה

היא מלאה. חיטה לבנה זאת חיטה שעברה עיבוד וקילוף וכך נפתרו מהסיבים שהיו לה. בגלל זה הצבע שלה לבן. זה דומה לסוכר לבן לעומת סוכר חום. מבחינת פחממות עדיף מלאות - לחם מלא. אבל אם אפשר אז גם עדיף פחממות ללא גלוטן. גלוטן זה החלבון שיש בחיטה (כאן מבחינת מלאה או לא זה לא משנה) ובעוד כמה דגנים. הגלוטן מתפקד כמו דבק במערכת העיכול ויכול להיות לא מתאים לחלק מהאנשים בצורה כללית ולסובלים מצליאק בצורה יותר ספציפית. יש גם קטע של שמרים שיש בלחם שיכול להיות לא מתאים לחלק מהאנשים. זה הכול לשיקולך לפי מה שמתאים לך.

iced tea

New member
תגיד

יכול להיות שהרבה לחם\פיתה\קרקרים בגלל הגלוטן גורם לעצירות? אצלי זה בערך 70% מהתפריט.

iced tea

New member
לא

עושה לי צרבת. כן גורם לנפיחות וכאבי בטן וכבדות. גם לחם לבן נטול סיבים. ועשיתי בדיקה ראשונית לצליאק ושלילי אז כנראה לא זה.

לא חייב להיות לך צליאק

בשביל המוצרים האלה יעשו לך רע. גם אם אין לך צליאק ובכל זאת אתה מרגיש שהאוכל הזה עושה לך רע, אתה יכול להחליף אותו במזון אחר.

iced tea

New member
זהו

שאורז ותפו"א, תירס קנואה כוסמת לא עושה לי בעיות...

iced tea

New member
השאלה

אם זה בסדר לצרוך דברים אחרים במקום חיטה\שיפון בא לי לקנות חטיפי אנרג'י מאורז\תירס, ודגני בוקר מאורז, וחושבת לתת הזדמנות לאורז מבושל, ולקנות קרקרים נ"ג בחנות טבע...

פצית219

New member
70% מהתפריט זה לחם\פיתה\קרקרים? למה כל כך

הרבה? אם הם מקמח לבן אז יכול להיות שאת פשוט לא צורכת מספיק סיבים. מה שכן, צליאק לא תמיד מתגלה בבדיקה כך שאם רק הפחתה בכמות הלחם לא מספיקה אולי כדאי כן לנסות להוציא לגמרי מהתפריט לתקופה מסויימת ולראות אם יש שיפור בריאותי.

iced tea

New member
כי

אני רוצה לעלות במשקל. איזה 5 קג'. וגם אין לי ברירה...לא כ"כ אוכלת בשר. רק ביצים ומוצרי חלב דלי לקטוז. ואמרו לי שיש עדיפות לפחמימות על פני שומן כדי לגדול בשריר. העניין הוא שאני לא עולה מהרבה לחם\דגנים וזה גם לא טעים לי ועושה לי כאבי בטן בכמות גדולה כל הספוג הזה. ואני כל הזמן צמאה ולא שותה מספיק אז זה בכלל נורא.

פצית219

New member
נו אז למה את לא שותה? חוסר שתיה מספקת גורם

לעצירות... ואל תאכלי דברים שעושים לך כאבי בטן.

iced tea

New member
תראה

לא עשיתי חישוב באחוזים באופן מדויק מן הסתם. אבל כן, חלק גדול. וזה עושה לי נפיחות וכאבי בטן בכמות הזאת אז התחלתי להחליף לדברים אחרים כמו אורז ותירס, ומבושל ופחות יבש.

רצוי לגשת לתזונאית

ולהרכיב תפריט לתזונה בריאה ומזינה שכוללת מזון לגוף. היה עולה בדעתך לשים באוטו מים במקום דלק ?

פצית219

New member
לחם קל ולחם מחיטה מלאה לא סותרים אחד את השני

לחם יכול להיות מקמח מלא או מקמח לבן - הלחם המלא יותר כהה ויש הבדל בטעם. הלחם המלא כמובן בריא יותר, וגם משביע יותר כי מכיל הרבה סיבים ופחמימות מורכבות. לחם קל הוא לחם יותר אוורירי מלחם רגיל, לכן יש בו פחות קלוריות לפרוסה מאשר בלחם רגיל. לחם קל יכול להיות עשוי מקמח מלא או מקמח לבן. לגבי הצעות לאוכל לפני אימון אפשר לשאול בפורום חדרי כושר (לא בטוחה שבדיוק ככה קוראים לפורום אבל משהו בסגנון).

לחם מחיטה מלא מזין את הגוף!

זה בטוח. לגבי שאר הלחמים.... לא מבין בזה כלום. כמה לאכול ? קשה לענות בלי לדעת מה עוד את אוכלת. כמו כן, לחם לא אמור להיות פתרון לתזונה. תזונה אמורה להכיל מקורות מזינים לגוף ולא רק לחם.

למעלה