כמה שאלות

Orchids

New member
כמה שאלות

שלום! שאלתי כאן כמה שאלות בעבר וממש עזרתם לי, והנה אני כאן, שוב - 1) לא כל כך הבנתי כיצד גוף שמונח על גבי משטח משופע נשאר במקום (חוק החיכוך, אבל אשמח להסבר קצת יותר מקיף...). 2) זוית נטיית המישור ידועה לי... איך אני מוצאת את מקדם החיכוך? תודה מראש

Plank constant

New member
תשובות

1) גוף נשאר במקום בתנאי שכוח החיכוך גדול מרכיב ה-x של המשקל. f>mgsinA 2) במקרה שהגוף נע במהירות קבועה, מקדם החיכוך שווה ל-tan זווית הנטייה של המישור, במקרים שהגוף נע בתאוצה\תאוטה צריך לדעת את התאוצה\תאוטה על מנת לקבוע את מקדם החיכוך. mgsinA-mumgcosA=ma m מצטמצם: mu=(gsinA-a)/gcosA

Orchids

New member
תודה!

אבל אני חושבת שאבין יותר טוב אם תביא לי דוגמא (אם זה בסדר מצידך)
זו שאלה ממבחן שעשיתי לא מזמן... גוף שמסתו 4kg מונח על גבי משטח משופע ונשאר במקום. א. הסבר כיצד ייתכן הדבר. ב. ידוע שזווית נטיית המישור היא 10 מעלות. מצא את מקדםהחיכוך. ג. מהי הזווית המירבית שניתן להטות את המישור מבלי שהגוף ינוע? ד. מה יהיה אופי תנועת הגוף אם נגדיל יותר את זווית הנטייה לעומת זו של סעיף ג'? תודה רבה לכל העונים

Plank constant

New member
תשובה

א. הכוח mgsinA לא מספיק חזק על מנת לגבור על החיכוך. ב. כיוון שהוא נשאר במקום, שקול הכוחות הפועלים עליו שווים לאפס: mgsinA-mumgcosA=0 נצמצם את mg ונעביר את כל הביטוי במינוס לצד השני: sinA=mucosA נבודד את mu: mu=sinA/cosA=tanA mu=tan10 ג. הזווית המירבית היא 10 מעלות, כייון שאנחנו רוצים שהגוף לא יזוז, ולכן שקול הכוחות הפועלים עליו שווה לאפס... ואנחנו שוב מגיעים למשוואה: mu=tan10 ד. אם נגדיל את הזווית, sinA יגדל ו-cosA ייקטן (טריגונומטריה) ולכן הגוף ינוע במורד המישור. אם יש משהו לא מובן... תכתוב

Orchids

New member
../images/Emo70.gif

אני בת (אם נהיה קטנוניים), ותודה רבה רבה רבה רבה רבה! ממש עזרת לי.

eclipse angel

New member
שאלה

לגבי ב אני מבין שעשית רכיב X של המשקל פחות כוח החיכוך וכוח החיכוך שווה לכוח הנורמלי כפול מקדם החיכוך עד למה הכפלת M נוספת? אני מודה על הסבלנות מראש

Plank constant

New member
תשובה

אתה בטח מתכוון ל-mu הסימון הזה הוא של מקדם החיכוך מיו, ולא עוד הכפלה ב-M. לגבי השאלה על כיוון כוח החיכוך - במקרה הפרטי הנ"ל הגוף "שואף" לרדת במורד המישור, ולכן כוח החיכוף יפעל כנגדו - כוח החיכוך מתנגד לשאיפת הגוף, ולכן כיוונו הפוך. בכל אופן כשאתה רוצה לדעת לאן יפעל החיכוך כאשר הגוף במנוחה, תראה לאן הגוף שואף לנוע וכיוון כוח החיכוך יהיה הפוך. יש הרבה שאלות לגבי תחום ערכים של גודל פיזיקלי מסוים כאשר הגוף במנוחה, בשאלות האלה אתה צריך להניח קודם שכוח החיכוך פועל בכיוון אחד, ואז לחשב את הגודל הזה, ואז להניח שכוח החיכוך פועל בכיוון האחר ולחשב את הגודל. אחרי שחישבת את 2 הקצוות שבתנאי שהם מתקיימים הגוף במנוחה, אז: (גודל פיזיקלי כאשר כוח החיכוך פועל בכיוון אחד)>סימן הגודל הפיזיקלי>(גודל פיזיקלי כאשר כוח החיכוך פועל בכיוון ההפוך)

eclipse angel

New member
היי PLANK

איך מחליטים באיזה צד פועל כוח החיכוך אם הוא במנוחה? (אני חדש בתחום)

תשובה

השאלה אינה "באיזה צד", אלא "לאיזה כיוון?". הכיוון שבו פועל כוח החיכוך (תמיד!) הפוך לכיוונו של הכוח שמנסה לדחוף (סטטי) או לכיוון התנועה (קינטי).

למעלה