כמה שאלות...

Black Star

New member
כמה שאלות...

שלום לכולם, קוראים לי יעל ואני מתגייסת עוד חודש (וארבעה ימים..). יש לי מספר שאלות: - מישהו יודע איזה סוג טירונות עושות בנות שמיועדות למודיעין? (אם המסלול הספציפי משנה- קשרי חוץ) - אם יש לי אישורים רפואיים בנוגע לדברים שונים שקיבלתי מהרופאים שלי- לאחרונה, למי אני מביאה אותם ואיך אני מעבירה אותם לצבא? עד כמה הצבא הולך להתחשב במה שהרופאים כתבו?... - האם יש סיכוי שאני אקבל פרטים כלשהם בנוגע לאופי הטירונות, משך הטירונות, ומשהו בנוגע לקורס שאני עוברת אחריה- מהצבא? כי מאז שהודיעו לי שהתקבלתי, לא אמרו לי כלום.. אין לי מושג מה להביא לטירונות וכאלה... ואין לי מושג לקראת מה אני הולכת
בתודה מראש! יעלי

shiras

New member
קודם כל - אל לחץ!

הכל יהיה בסדר והכי חשוב לקחת את הדברים בקלות - ולהנות. בנושא הרפואי, חשוב לדעת מהו הפרופיל שלך, משום שעפ"י הפרופיל קובעים גם מגבלות. אם יש לך פרופיל 97, את צריכה לטפל בהתאמתו למצבך הרפואי ואת זה אפשר לעשות גם תוך-כדי הטירונות. בעיקרון, רופאים צבאיים אינם מקבלים המלצות של רופאים אזרחיים, אלא עושים שימוש במידע ע"מ לבדוק אותך ולהתאים לך פרופיל ובמידת הצורך להתחשב במגבלות - מה שבלשון העם נקרא - פטורים. מה שמקבלים בגיוס (בנות בלבד): שק חפצים, מנעול, מגבת, גרבי צמר - שלושה זוגות, גרביים לבנות - שלושה זוגות, מברשת שיניים, ערכת כלי תפירה, תיק רחיצה, סרט זוהר מה מומלץ להביא? (חלק חובה - חלק המלצה): לבנים (לשבועיים לפחות) גרביים (לבן/שחור) נעלי ספורט שחורות (מעור)/נעלי עור שחורות ללא אבזמים מגבת (של הבית) מצעים למיטה פיג´מה (מכנס קצר וחולצה קצרה) גופיות לבנות (יותר נעים, על אף החום, ללכת עם גופיה מתחת למדים. משחה לצחצוח נעליים (כזו שבאה עם המשחה והמברשת ביחד). מנעול נוסף לארונית (אם תקבלי) כלי רחצה כלי כתיבה ומחברת ספר טוב ווקמן בגד לשיעורי התעמלות כיסוי לדיסקית בית מרקחת - כדור לכאבי ראש/שיניים, ספרי נגד יתושים, פלסטר ואם יש בעיות מיוחדות. מדי ב´ (אם יש לך ממי להשיג) קרם לחות ואולי גם קרם רגליים/ידיים ועוד ועוד - וממתקיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם הכי טוב לשאול חברות שכבר התגייסו, אם יש כאלו בהצלחה

Black Star

New member
ממש ממש תודה ../images/Emo13.gif עוד קצת שאלות...

היי, קודם כל המון המון תודה על התשובה המהירה והמעולה!!! יש לי עוד כמה שאלות קטנות- בקשר לאישורים הרפואיים: אני צריכה למסור אותם עוד לפני הגיוס, או להביא אותם איתי ליום הגיוס? דבר נוסף: כתבת שכדאי להביא מדי ב´, אם יש לי ממי להשיג. אולי אני תמימה, אבל הייתי בטוחה שאנחנו מקבלות מדי ב´ כשאנחנו מתגייסות, בשביל הטירונות... זה לא נכון? אני מניחה שיהיה לי ממי להשיג, כי יש לי די הרבה חברות בצבא. רק חבל שהן לא במידה שלי
רובן נמוכות... אפשר לקחת מדי ב´ גם מבנים, או שאלו מדים שונים לגמרי? טוווב... אני יודעת שהיו לי עוד שאלות, אבל הן נמוגו עכשו. אז לא משנה.. שוב המון המון תודה
יעלי.

פגע רע

New member
בקשר למדי ב´..

אין טעם שתביאי מן הבית את המדים האלו , את תקבלי מהאפסנאות (בטירונות עצמה) את כל הציוד שתצטרכי. כולל שלושה זוגות מדי ב´ , שמיכות וכ´ו.

shiras

New member
הכוונה בקשר למדי ב´

הכוונה שלי היתה שאם יש, לא יזיק להביא תמיד יותר נעים ללבוש משהו שהבאת מהבית עם ריח הכביסה של אמא לא? וכמובן שבלי כל קשר ידאגו לך בטירונות. באשר לנושא הרםואי: אם בעייתך קשה ויש לך מגבלות - כדאי לעשות זאת לפני הטירונות, כדי שלא להיות מטרטרת במהלכה, אם כי זה לפעמים נורא נחמד לצאת קצת מהטירונות למרפאות המומחים. שיהיה רק טוב ובהצלחה

בקשר לכל הקטע הרפואי

שכל המסמכים מהאזרחות יהיו עליך ביום של הגיוס תראי את זה למי שאת צריכה להראות את זה שם (הרופא מהיחידה, שמגיע כדי לקלוט אותך) ואם לא .. אז תמיד אפשר ללכת למסדר חופ"ל :) להגיד לו כל מה שאת חושבת .. להראות לו את כל מה שאת צריכה .. והוא יעשה כבר הכל בעצמו. בקשר לטירונות: אני מאמין שזה 02 - טירונות של חודש נראה לי ... ואחריה את יוצאת לקורס, אלא אם כן זה קד"צ. אל תחשבי על זה יותר מדי :) פשוט תזרמי. טיפים: 1. לא לישון עם השמיכה שהצבא מביא לך - תביאי מצעים מהבית. 2. יחסים טובים עם החופ"ל תמיד עוזרים :) 3. לא להיות רציניים, זה עושה את הטירונות מעיקה ומגעילה.

H20

New member
האורך של טירונות בנות

רגילה (לבנות לא קרביות/מדריכות יח"ש) הוא בן 10-21 יום. וזו לא טירונות 02!

למעלה