כמה שאלות

נברא

New member
משאלות

תוכל בבקשה לפרט?... (גם כשאני קולט, אני קולט לאט... אז בסבלנות בבקשה)

deathcaster

New member
פירוט

אני ארשום לאט וברור: ת ח ז ו ר א ח ו ר ה ל ה ו ד ע ו ת ה ק ו ד מ ו ת ו ק ר א א ו ת ן ש ו ב

נברא

New member
תמיהות

קראתי שוב ושוב אבל לא מצאתי מענה מספק לתהיותיי. תמהתי שמא תוכל אתה, עתה, במילותיך שלך לנסות ולהסביר שוב להדיוט כמוני דברים שלא נקל לו לעכל....

נברא

New member
תודה, אבל זה בסדר.

תוכל לקרוא את תגובתי ל"יוצק המוות"

נברא

New member
אני לא מופתע

משום שאני בספק אם אתה יכול להסביר זאת לעצמך. Rus Almighty הוא מהכותבים המצויינים ביותר של הפורום הזה (ובכלל) אבל תגובתו הייתה קצת מעורפלת ואני אשתדל להסביר לפי סדר הנקודות שטבע: 1. אכן אי אפשר לקפל חלקיק נקודתי אבל איננו נדרשים לדימוי החלקיק; גם גל אי אפשר ל'קפל'. אפשר רק לעקם את מסלולי התנועה של האור באמצעות שדה כבידה חזק. שים לב: לעקם את מסלולי התנועה, לא את האור. 2. בוודאי שאנו יכולים לראות אור. הרי כל מה שאנו רואים זה אור. בין אם הוא מוחזר ע"י עצמים ובין אם אנו מסתכלים ישירות למקור האור. לעובדה שאור לא מתפזר מאור (למעט תיקונים קוונטיים) אין כל קשר לזה. 3. כאן לא הייתה לי מחלוקת עם רוס ולכן דילגתי על הנקודה. 4. אכן אין מגבלה פילוסופית וגם לא מתמטית לעוד מימד, אבל יש מגבלה פיזיקאלית. אין שום נסיון או תצפית שמעידים על קיומם של ממדי מרחב או זמן נוספים. זהו. לא צריך להתרגז....

Rus Almighty

New member
אני חולק איתך על 2

זאת שאלה בעייתית. העין רגישה לאור, אבל זה לא נקרא "לראות". האם אתה יכול לתאר לי את הצורה של פוטון כאשר אתה רואה אותו, כמו שאני יכול לתאר את הצורה של העננים כאשר אני מסתכל על השמיים? שנה טובה

נברא

New member
כן, אני יכול לתאר את "הצורה" של פוטון...

הוא מופיע כהבזק נקודתי של אור. בעבר ערכו כמה ניסויים בהם שוגרו פוטונים בודדים אל עינם של אנשים רבים. כולם ראו את הפוטון הבודד, כולם דיווחו את אותו דיווח.... עקרונית, פעולת הראיה היא פעולה קוגניטיבית. הראיה היא הפרשנות שהמוח נותן לגירוי של פוטונים. כך גם שמיעה או כל גירוי חושי אחר. לכן אני חושב שנכון יהיה לומר שכשאני *רואה* אני רואה אור, כשאני *שומע*, אני שומע קול, וכך הלאה.... ישנם אינספור וריאציות על גירויים כאלו, כל וריאציה מקבלת פרשנות קוגניטיבית משלה. שמיים כחולים, שקיעה אדומה או מסך מחשב, הם גירויים שונים הנגרמים ע"י אור, וכ"א מהם מקבל את הפרשנות התואמת בתודעתנו.... לדוגמא, שמיים כחולים הם כך וכך פוטונים בודדים המפולגים אנרגטית סביב הכחול ומפולגים באופן איזוטרופי והומוגני על חצי מרחב, הפוגעים ברשתית העין בכל שנייה ושנייה ומעוררים באופן קולקטיבי אצלנו במוח פרשנות של "שמיים כחולים". שנה טובה ומבורכת גם לך!

johngalt2

New member
אני לא מסכים

מה שאתה מתאר זה מצב מסויים של שדה אל"מ. אפשר באותה מידה לומר ששדה ב- cavity שנמצא במצב עצמי של המילטוניאן עם אנרגיה 3hbar*w/2 הוא פוטון. מעניין אותי מאוד לקרוא את המאמרים על הניסויים שאתה מדבר אליהם. יש לך קישור?

deathcaster

New member
מה מגניב בזה ?

בתור סטודנט לתואר שני בנוירוביולוגיה, אני יכול להגיד שזה אכן מגניב... המחקר עצמו.. אבל המחקר לא עונה על השאלה : "האם אנו יכולים לראות פוטון בודד המחקר בוצע על קני עין של קרפדה שלהם תדירות תגובה גבוה מזו של העין האנושית, ותגובה של תא חישה כזה, או אפילו כמה תאי חישה כאלה לפוטון בודד או אפילו לכמה ... אינ מעידה על פעילות מוחית אמיתית שגורמת ל"רפרזנטציה פנימית" או במילים אחרות יצירת התמונה הרצויה של הפוטון/נים המחקר הזה לא שכנע אותי ולו במעט שאנו יכולים לראות פוטון בודד.

נברא

New member
אני שמח לראות שגם אתה עוקב

אחרי הבלוג של באז.... אני לא מוכן להתחייב על המושג "פוטון בודד" למרות שהאינטראקציה של אור עם חומר היא אכן קוונטית מעיקרה. בסדר ראשון גם הפתרונות של התורה הקלאסית בוואקום הם "אור". האור מבצע אינטראקציה עם איבר החישה שלנו לאור (העין) והפרשנות שהמוח נותן לאות המשוגר מהאינטראקציה הזו היא מה שאני מכנה "לראות אור". לדידי, כל פרשנות שלנו על העולם היא ממילא קוגניטיבית. כשאני "רואה" אותך זה לא קורה פיזית (למרות שהאינטראקציה של העין עם האור המוחזר ממך היא מאוד פיזית) אלא פרשנות שמוחי מעניק לסדרה של גירויים שמגיעים מן העין בשעה שאני מביט בך.

johngalt2

New member
yeah,

but I think that all this is really a bit more philosophy than physics. And like Feynman said, it's one of those things you can argue about forever ("how do you define sight?" "well, how do you define the definition of sight?" and etc.)​

Rus Almighty

New member
אני אשמח להפנייה למאמר על המחקר המתואר

לי זה נשמע מופרח ביותר, ספק שהעין בכלל רגישה לפגיעת פוטון אחד. פוטונים הם בעצם חלק(חלק שלא שייך לגוף כמובן) ממערכת הראיה, כאשר אתה רואה גוף אתה בעצם מנתח את החזרי האור ופליטות האור שלו בתחום הנראה. וזאת לצערי אתה לא יכול להגיד על פוטון. זה כמו לשאול האם אתה יכול לשמוע את האוויר? זהו רק טווח למעבר האינפורמציה זה לא מקור האינפורמציה במערכת. כמו שהזכרת זאת בדיוק הנקודה הראיה היא בעצם הפרשנות הקוגניטיבית של המוח והפרשנות מתייחסת למקור האור ולא לטווח שמעביר את האינפורמציה.

למעלה