כמה שאלות

risto2

New member
כמה שאלות

א.כאשר אורמים שהמתיחות על חבל היא שווה לאפס ? מה המסקנה של טענה כזאת ? ב.מתי יש כוח צנטריפוגלי ? האם תמיד כשיש מערכת בצורת מעגל או צורה עגולה כלשהי והוא מסתובב מסביב למעגל ? יש מצבים אחרים ? ג.כשיש לי גוף על כדור חלק ,מה המסקנה של נתון זה ? תודה.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
א. T=0.

ב. אני מתערב לעצמי שבקירוב גם בתנועה ציקלואידית יש כוח צנטריפוגלי ושאר התנועות שאינן בקו ישר. ג. אני מכיר את הבעיה עליה אתה מתייחס, פשוט תשאל אותה, ומישהו יענה עליה.

Shukikor

New member
תשובות

א.מתיחות אפס משמעותה שלא מופעל כוח לאורך החבל.לפיכך,או שהוא איננו נע או שהוא נע במהירות קבועה.(ככל גוף שלא מופעל עליו כח). ב.כח צנטריפוגלי הוא כח תגובה הנובע משאיפתו של גוף לנוע בקו ישר בעוד מערכת מסויימת מפעילה עליו כוח צנטריפיטאלי ומאלצת אותו "ליפול" לכוון המרכז (כח זה מכוון כל העת לעבר מרכז מעגל הסיבוב הרגעי). הכח נובע מחוק הפעולה והתגובה ולכן הוא שווה לכח הצנטריפיטאלי אך הפוך לו בכוונו. הדוגמא הידועה היא סיבוב מעגלי של דלי עם מיים באמצעות חבל. החבל מפעיל על הדלי מתיחות שכוונה אל מרכז הסיבוב. הדלי,השואף,בכל רגע,להמשיך ולנוע בכוון הניצב לרדיוס הסיבוב,מפעיל על החבל כח תגובה צנטריפוגלי. המיים בתוך הדלי אינם נשפכים החוצה כיוון,שמעבר למהירות מסויימת,כח זה חזק דיו כדי לאזן את כח הכבידה ה"רוצה" לשפוך את המיים מהדלי. ג.להוציא נקודה אחת שבה הגוף מאוזן על הכדור החלק,בכל שאר הנקודות יחליק הגוף על פני הכדור עד שינתק מעל פניו ויפול נפילה חופשית. ניתן לחשב את נקודת הניתוק ואת מהירות הגוף בכל רגע נתון על פי חשוב כוחות ואנרגיות. שוקי.

למעלה