כמה שאלות

יאיר B

New member
כמו ובנוסף למה ש-sb21 אמר,

דל לא מיצרת כלום. היא קונה מיצרניות אחרות (למעשה הכל - מהמארז של המחשב דרך המסך ולוח האם ועד לכרטיסים והכונן האופטי). הבעיה היא מה קורה אם דל תכננה איזה כרטיס מסויים ונתנה את התכנון ליצור אצל קבלן משנה. אז גם אם מדובר בחברה גדולה, היא לא מחוייבת להחזיק אצלה את הדרייבר כי זה קיים רק במחשבי דל ודל היא זאת שצריכה להחזיק את הדרייבר אצלה. וכמו שנכתב, אם יש רכיב חדש שרק אצלם קיים (אולי בגלל בלעדיות או דברים אחרים), אתה שוב תקוע עם דל (ש"צריכים לעשות לך טובה").

only god

New member
ויסטה מאפשרת לך להתקין את המערכת

על איזו מחיצה שתבחר. אין בעיה להשאיר את שאר המחיצות כמו שהן. "הבעיה" היא שצריך להתקין ידנית את כל הדרייברים וזה סתם מיגע.

יאיר B

New member
תודה על התיקון. כאמור, אין לי דיסק של ויסטה

ולכן לא יכול לבדוק את הנושא (יש לי רק דיסק ריקוברי).

omermo

New member
שיחזור המערכת

זה לא מדוייק. שיחזור המערכת (לפחות במחשב שלי - HP) לא מפרמט את כל הדיסק אלא רק את המחיצה בה מותקנת מערכת ההפעלה. כך שאתה יכול לשים במחיצה נפרדת את המסמכים שלך לדוגמא, ולפרמט את המחשב תוך כדי שימוש במחיצת הגיבוי ללא נזק למחיצת המסמכים. וזה בעצם הייתרון הגדול של חלוקת הדיסק. בהצלחה, עומר

יאיר B

New member
ניסית והוא שאל אותך איפה להתקין?

אם ה-HP זה ככה (והוא שומר על מחיצות אחרות) אז התוכנה שלהם לא עושה את עבודתה כמו שצריך (היא לא מחזירה את המחשב למצב שבו הוא יצא מהמפעל).

omermo

New member
הוא לא שאל איפה

יכול להיות שאפשר לבקש ממנו לעשות את זה אחרת (לא בדקתי) אבל באופן דיפולטיבי הוא מפרמט את המחיצה בה מותקנת מערכת ההפעלה בלבד, ומתקין עותק חדש באותו מקום. לדעתי גם אם זה לא עושה את מה שהוא אמור לעשות זה עדיין מאוד יעיל. אם מישהו רוצה להחזיר את המחשב למצב שבו הוא יצא מהמפעל, הוא יכול לאחד את כל המחיצות (פעולה של 2 קליקים בעכבר בויסטה) ולהפעיל שחזור מלא.

susony

New member
טוב, כנראה שאצטרך לנסות את הדברים בעצמי

כדי להבין בדיוק מה קורה שם

susony

New member
תודה על התגובה המפורטת

לגבי צורת הפרמוט לא היית מודע לזה, וטוב שאני יודע את זה עכשיו לפני שאני אעשה שטויות. היום למשל גיליתי שהמחשב הוא של טושיבה, אבל כנראה שאצטרך לקבל אותו לידיים כדי באמת לדעת מה הם קנו לי. מבטיח לעדכן אותכם כשאדע. כנראה שאנסה את הויסטה ולא אדחה אותה על הסף.

למעלה