כמה שאלות

susony

New member
כמה שאלות

שלום, אתמול גילית שההורים שלי קנו לי מחשב נייד, אין לי מושג איזה, הסוג שלו הוא "בדיוק כמו המחשב של אמא אבל יותר חדש", והאמת היא שזו פעם ראשונה שיהיה לי נייד אני הולך לקבל אותו כנראה ביום רביעי, אבל יש כמה דברים שהצלחתי להבין לגביו. יש עליו ויסטה והדיסק לא מחולק. אני אישית לא מכיר את הויסטה, ואני יודע שיש עליו הרבה ביקורות רעות. לגבי הדיסק, אני מעדיף שמערכת ההפעלה שלי תהיה במחיצה נפרדת משאר העבודה. עכשיו השאלות: 1. האם נפתרו כל הבעיות של ויסטה? 2. האם ויסטה יותר איטית וכבדה מ-XP,, האם יש דרכים להאיץ אותה ולמנוע ממנה לשאוב את כל המשאבים של המערכת? 3. האם אני יכול לחלק את הדיסק ללא פירמוט ? 4. אם אני מפרמט את הדיסק איך אני יכול להתקין חזרה את המערכת (קיבלתי את המחשב ללא דיסק)? 5. האם יש איזשהן קונפיגורציות מיוחדות למחשב נייד? 6. האם יש תוכנות או דרייברים שלא עובדות טוב עם ויסטה? (אני רוצה ספציפית על מטלב ופוטושופ, אבל יש עוד תוכנות שאני עובד איתן) זהו כרגע לבוקר החדש שהגיע עלינו לטובה אביב

bar666xp

New member
אם תציין איזה מחשב דגם ושות...

אולי גם תהיה דרך לענות לך... לגבי המערכת הפעלה ושות.... יש מחיצת איחזור איתה אפשר גם ליצור מדיה/יות איחזור וזה ביגלל הסכמי הרישיון של מיקרוזיפט. האמת שעל כל השאלות הללו כבר ענו בפורום אבל... בגדול מחשב נייד הוא מחשב כמו כל מחשב אחר ההבדלים הם בדר"כ באפשרויות שידרוג מצומצמות יותר וכדומה.. טוב אני חייב לצאת כבר מאחר לעבודה שאחזור {אם אזכור} נכתוב עוד. נ.ב. אין שום יתרון כיום לפיצול הHDD. נ.ב.נ. קרא קצת בקישורי הפורום ובשאלות נפוצות ושות אני מאמין שזה יתן לך כבר מענה על רוב השאלות.

susony

New member
הבעיה שלי היא

שאין לי מושג מהו הדגם או כל פרט אחר עד שאקבל אותו, ההורים שלי קנו אותו בניו-יורק, ועדיין לא הביאו לי אותו, כך שכנראה אצטרך לחכות עד יום רביעי לקבל פרטים יותר מדוייקים ממה שכתבתי למעלה. אני יודע פחות או יותר את המחיר שהם קנו, והם טוענים שזה מחיר ממש טוב, אבל עדיין זה לא אומר לי הרבה. אני באמת אקרא קצת בקישורים של הפורום, למה אתה אומר שאין שום יתרון לפיצול הדיסק? לי זה מאד נוח כשאני רוצה לפרמט את המערכת, וווינדוס אתה חייב לפרמט מידיי פעם

bar666xp

New member
כי יותר חכם ליצור גיבוי בצורה שוטפת...

אחת לשבוע/חודש/שנה בהתאם לצרכים... במחשבי לנובו לדוגמה אתה יכול לעשות איחזור למערכת ולשמור על קבצים/ספריות שתבחר... {הליך ארוך יותר מאיחזור ללא שמירה על הקיים}... וביכלל ביום שיקרוס לך HDD זה ממש חסר חשיבות אם הוא מחולק ל200 מחיצות או יש מחיצה אחת כולן לא יתפקדו במקרה של פגיעה פיזית.

susony

New member
הבעיה היא לא קריסת דיסק

אלא פירמוט מערכת ההפעלה אחת לכמה זמן כדי לנקות את כל הבעיות של הווינדוס. עדיין לא מצאתי שיטה אפקטיבית אחרת.

eladts

New member
לא צריך לעשות את זה

אם לא מתקינים ג'אנק כל יומיים. היה לי מחשב נייד שקניתי בשנת 2000, התקנתי בו WINDOWS 2000, שדרגתי מאוחר יותר ל-XP (ללא פרמוט) ועד היום הוא בשימוש יומיומי אצל אחי.

bar666xp

New member
אני מכיר כמה וכמה....

גיבוי רק של מה שצריך ולא שישארו 2 מליון קבצים שאתה כבר לא זוכר מה הם ביכלל. כונן רשת לדוגמה, כונן חיצוני {שניהם מצויינים גם כגיבוי למקרה של קריסת דיסק}, צריבה לDVD פעם ב... {לפי הנחיצות וחשיבות המידע}. ממש לא חסר ועדיף שיהיה המידע שמור גם למקרה של קריסת הדיסק ולא רק למקרה של פורמט יזום... אגב להוציא את המידע גם עם המערכת הפעלה קרסה זאת לא בעיה גדולה עם לינוקס LIVE CD.

susony

New member
מה שכתבת זה נכון

אבל אני מייצר הרבה קבצים, ואין לי את הסבלנות לגבות הכל. אין לי ספק שעוד כמה חודשים כשאסיים את התואר ועבודת המחקר שלי, הרבה נפח דיסר ישתחרר לי. אני מגבה הרבה ועם זה תמיד קיים החשש לאיבוד חומר.

יאיר B

New member
כמה תשובות:

1. האם נפתרו כל הבעיות של ויסטה? זה תלוי את מי אתה שואל. MS יטענו שהם בכיוון. המשתמשים יגידו שלא מתקרבים. בעיקרון כל הבעיות של ויסטה לא יפתרו לעולם כמו שכל הבעיות של XP לא יפתרו לעולם. ככה זה עם תוכנות מחשב. 2. האם ויסטה יותר איטית וכבדה מ-XP,, האם יש דרכים להאיץ אותה ולמנוע ממנה לשאוב את כל המשאבים של המערכת? לויסטה דרישת משאבים גדולה יותר מאשר ל-XP. יש כמה דרכים לעזור לה לרוץ קצת יותר מהר, ביניהם ביטול המערכת הגרפית (Aero) וטיפול במה שעולה עם המחשב (אפשר לבטל רכיבים שונים שאין צורך בהם באופן קבוע ושתופסים זיכרון). כמו כן הרבה זיכרון יעזור (2GB זה המינימום). 3. האם אני יכול לחלק את הדיסק ללא פירמוט ? כן, אפשר לעשות את זה. יש כלים כמו פרטישן מג'יק שיודעים לטפל בדיסק (ואם זכרוני אינו מטעני, גם לחלונות עצמה יש תוכנה שיודעת לעשות את זה). מצד שני, אני יכול להגיד לך שאין לזה שום משמעות כיון שאם תרצה לפרמט את הדיסק, תצטרך להשתמש במחיצת השחזור של המחשב וזו תמחוק את כל הדיסק (בלי קשר לחלוקה שלך). 4. אם אני מפרמט את הדיסק איך אני יכול להתקין חזרה את המערכת (קיבלתי את המחשב ללא דיסק)? יש מחיצה נסתרת ותוכנה שיודעת לעשות את הפירמוט+ההתקנה של מערכת ההפעלה והדרייברים באופן אוטומטי. היא מחזירה את המחשב למצב של יציאה מהמפעל. לכן חלוקה של הדיסק הקשיח לא נותנת כלום. 5. האם יש איזשהן קונפיגורציות מיוחדות למחשב נייד? יש אין סוף קונפיגורציות למחשבים נידיים - כמו בשולחניים. 6. האם יש תוכנות או דרייברים שלא עובדות טוב עם ויסטה? (אני רוצה ספציפית על מטלב ופוטושופ, אבל יש עוד תוכנות שאני עובד איתן). בעיקרון יש תוכנות שלא רצות על חלונות ויסטה. בדרך כלל יש להם גרסאות חדשות שכן רצות. לגבי דרייברים - גם פה יכול להיות שיש לך חומרה שהדרייבר שלה לא נתמך אבל אם תבדוק באתר החברה, יש סיכויים טובים שהם הוציאו דרייבר חדש שמתאים לויסטה (למשל יש לי מדפסת משולבת של ברודר שהדרייבר שהגיע איתה הוא ל-XP ולא תואם לויסטה אבל פשפוש קל באתר ברודר נתן לי להוריד דרייבר תואם לויסטה).

LtYeruham

New member
2 שאלות שמאוד מסקרנות אותי

1. לפי מה שאתה אומר אם יש לי הארד דיסק של 320 ג'יגה אני חייב לפרמט כל פעם את כל ההארד דיסק ולאבד את כל המידע שעליו רק בשביל להתקין שוב ווינדוס? נכון שאפשר ורצוי להכין גיבויים כל הזמן אבל עדיין, כשמדובר במאות ג'יגות זה די בעייתי. עם כל הכבוד לויסטה השיטה הישנה והטובה של 2 מחיצות עדיין נשמעת לי הרבה יותר הגיונית. אין דרך להימנע מכל הסיבוך הזה? 2. קניתי את הסטודיו החדש של דל שמגיע עם ויסטה וכידוע עדיין אין לו דרייברים רשמיים ל-XP, לפחות לא מטעם דל. אם תיאורטית דל לא יוציאו דרייברים כאלה אבל אני אמצא דרייברים של XP לכל רכיבי החומרה (באתרים של החברות השונות) אני יכול להתקין XP בשקט בלי לחכות לטובות של דל? תודה מראש על העזרה!

יאיר B

New member
2 תשובות

1. יש דרך אבל היא יקרה (אלא אם כן אתה רוצה להיות גנב) ודורשת התעסקות קלה: עליך להשיג דיסק של ויסטה (מן הסתם לקנות אחד כי הרשיון שיש למחשב שלך הוא מסוג OEM ולא ניתן חוקית לקנות כזה). אחר כך צריך ללכת לאתר של יצרן המחשב ולהוריד משם את כל הדרייברים הנחוצים למחשב שלך, לצרוב אותם על דיסק ולשמור. כאשר תרצה להתקין מחדש את המחשב, תשתמש בדיסק החלונות שהשגת/קנית ובדיסק הדייברים שצרבת (השאלה היא כמובן אם ויסטה מאפשרת לבחור איפה להתקין אותה, אני לא יודע כי אין לי דיסק של ויסטה לבדוק את זה). 2. אם דל לא יוציאו דרייברים, תאורטית תהיה לך בעיה (יכול להיות עם אלחוט למשל, או צ'יפסט ייחודי). אם תמצא את כל הדרייברים ברשת (בדרך כלל באתרי החברות) והכל יתאים - אז נפתרה הבעיה.

יאיר B

New member
בחלק מהמחשבים שלהם למשל יש התקן

אלחוט בשם Dell Wirless. צריך למצוא איזה צ'יפסט יש לו ולבדוק אם באתר החברה יש דרייבר.

LtYeruham

New member
אוקיי טוב לדעת. מה עוד?

יש דברים נוספים שאתה צופה כבעייתיים מלבד הדרייבר של ה-Wireless? אני אסביר את השאלה, בעיקרון המחשב שלי מחובר תמיד עם כבל למודם ואין לי בעיה "להקריב" את הדרייבר של ה-wireless אם זה יאפשר לי להתקין XP ולהעיף את ויסטה קיבינימט. אני פשוט רוצה לדעת אם זה הדבר היחיד שאני מקריב או שיהיו דברים נוספים...

יאיר B

New member
אני לא יודע אם יש עוד דברים. זה מה שעולה לי

לראש כרגע. צריך לעבור על המפרט של המחשב המסויים שאתה רוצה לקנות ולראות מה יש בו, לבדוק מראש (באתר דל או באתר היצרנית של התקן) אם יש דרייבר ל- XP (ולהוריד אותו באותה הזדמנות). זאת הדרך היחידה לדעת בוודאות לפני הקנייה שתוכל לעבור ל-XP בקלות.

LtYeruham

New member
אני מצרף את הפרטים הרלוונטיים מהמפרט

תעיפו מבט, אם יש משהו נוסף שעלול ליצור בעיות אני מאוד אשמח לדעת. ושוב, המון תודה! Studio 1535, Intel Core 2 Duo T8100, 2.1GHz, 800Mhz, 3M L2 Cache 4GB, DDR2, 667MHz 2 Dimm Back-lit Keyboard Hi Resolution / Bright, glossy widescreen 15.4 inch WLED display (1440x900) w/ 2.0M pixel Camera Creative Camera SW ATI MOBILITY RADEON HD 3450 320G 5400RPM SATA Hard Drive Microsoft Windows Vista SP1 Home Premium Edition, English DELL RESOURCE DVD,BACK-UP INSP 1535 8X Slot Load CD / DVD Burner (Dual Layer DVD+/-R Drive) Integrated Sound Blaster Audigy Advanced HD Software Edition Dell Wireless 1510 802.11n Half Mini Card Integrated 2.0M Pixel Webcam 56 WHr 6-cell Lithium Ion Primary Battery Integrated Finger Print Reader Finger Print Software Dell Wireless 370 Bluetooth Module (2.0)

יאיר B

New member
חוץ מהאלחוט, יכול להיות שגם המצלמה

Webcam וגם הקורא טביעות אצבע עלולים לעורר בעיה (אם לא תמצא באתר דל דרייברים עבורם). לא יודע איזה כרטיס קול יש לו. אני לא רואה קורא כרטיסים, אבל גם עם זה לפעמים יש בעיה (תלוי ביצרן). אפשר לבדוק יצרנים של כרטיסים דרך חלונות עצמה (במנהל ההתקנים שלה). זה לא אומר שלא תמצא דרייברים באתר דל או באתרי היצרנים, רק שאם לא תמצא באתר דל זה אומר טיול קטן ברשת.

sb21

New member
אין דריוורים לכרטיס הקול שתומכים ב-XP.

הצי'פ (IDT 92HD73C1) מאוד חדש, ובינתיים דל היא היחידה שמשווקת מחשבים עם הצי'פ הזה.

LtYeruham

New member
רק רווצה לוודא שהבנתי את הסוגיה

רכיבי החומרה האלה (מצלמת אינטרנט מובנית, כרטיס אלחוטי, בלותות' וכד') מיוצרים ע"י דל עצמה או ע"י חברה אחרת ופשוט משולבים במחשבים של דל? כי אם האופציה השנייה נכונה אז ניתן פשוט להיכנס לאתר של היצרן, להוריד את הדרייברים, להתקין וזה אמור לעבוד, לא? או שאולי יש כאן משהו מעבר שאני פשוט לא רואה (בזיקה שלהם אל דל, שיכול לגרום להם לא לעבוד גם לאחר התקנת הדרייבר הרשמי של היצרן)?

sb21

New member
דל לא מייצרת רכיבים, היא קונה...

אותם מיצרני שונים, ומתקינה אותם במחשבים שהיא מייצרת. במקרה הספציפי הזה ניתן למצוא דריוורים כמעט לכול הרכיבים, למעט בעיתיות בנושא כרטיס הקול וקורא טביעות האצבעות. חלק מהיצרנים בהחלט מאפשרים הורדה של הדריוורים, אבל חלקם לא. במקרה של כרטיס הקול במחשב הבעיה כפולה- היצרן מפיץ דריוורים רק לחברות אשר מרכיבות את הצי'פ במחשבים, אבל דל היא הראשונה שעושה שימוש בצי'פ ורק באתרה יש דריוורים.

למעלה