כמה שאלות -

כמה שאלות -

1. נתונים לי שני כדורים טעונים במרחק רב אחד מהשני, נתונים לי המטענים והרדיוסים של כל כדור, כך שאני יכול לחלץ מכאן את הפוטנציאל על פני הכדורים (המטענים אינם זהים, הם שונים גם בסימן וגם בגודל). עכשיו, מחברים אותם בתיל מוליך, עד לאיזון הפוטנציאלים. ונשאלות כמה שאלות: 1. מה המטען על פני הכדורים כעת 2. כמה אנרגיה אצורה במערכת במצב ההתחלתי ובמצב הסופי. הסתבכתי גם עם 1 וגם עם 2. אשמח לקבל כיוון. אני נתקעתי כי בכל פעם שהצבתי V=0 (הרי זה הפוטנציאל כשהמטענים מתאזנים) קיבלתי שגם המטען הוא אפס, למרות שזה לא מתחייב (ואפילו מתחייב שלא, אלא רק שהמטענים שווים). 2. נתון גרף שמתאר את המתח כפונקציה של התדירות (אותה ניתן לשנות) במעגל RLC טורי בכל הגורמים - גרף 1 עבור הנגד, גרף שני עבור הקבל ושלישי עבור המשרן. איך אני מוצא את ערך התהודה? אני יודע שערך התהודה הוא w המתקיים עבור XL=XC, אבל לא הבנתי איך אני אמור לחלץ את ההיגב הקיבולי וההשראי. ניסיתי בעזרת הוריאציות השונות של אוהם, אבל כל הסיפור עם המתח וזרם שהם בפאזה אחרת בילבלו אותי. אז אשמח לקבל עזרה, תודה.

yoni162

New member
הפוטנציאל ממש לא אפס

כשאתה מחבר שני מוליכים בתיל, הפוטנציאלים שלהם משתנים כך שלשניהם יש את אותו הפוטנציאל, כי בעצם יש לך מוליך אחד (שני מוליכים מחוברים בתיל), ומאחר ובתוך מוליך אין שדה (במצב אלקטרוסטטי), אין הפרש פוטנציאלים. אתה צריך להגיד שהפוטנציאל של כדור אחד זהה לפוטנציאל של הכדור השני. V=0 זה מקרה פרטי של הארקה. גם זה המטענים שווים לא מתחייב בכלל. שיקול שני הוא שסך המטען הכולל במערכת לא השתנה, והגעת למצב של 2 משוואת בשני נעלמים.

yoni162

New member
המשך

אנרגיה שאצורה במערכת: יש לך שני מוליכים טעונים, כלומר הושקעה עבודה בטעינתם. האנרגיה האצורה במוליך טעון היא QV/2. בנוסף הושקעה עבודה בבניית המערכת שמורכבת משני הכדורים המוליכים, שנתונה ע"י kQ1Q2/R.

למעלה