כמה שאלות

שיר w

New member
כמה שאלות../images/Emo92.gif

ריכוז אוסמוטי של תמיסה נקבל ע"י: 1.הנפח הכללי של התמיסה 2.הטמפרטורה של התמיסה 3.גודל החלקיקים המומסים בתמיסה 4.מספר החלקיקים המומסים ביחידת נפח של תמיסה האם נשימה תאית בצמח עילאי דומה לנשימה תאית ביונק? 1.לא,כי בצמח חלק מהATP נוצר בפוטוסינטזה 2.לא,כי התהליך הנשימה התאית בצמח מתרחש רק בלילה 3.כן,כי בשניהם עיקר האנרגיה מופקת בתהליכי חמצןבמיוכונדריה 4.כן,כי בשניהם החמצן הוא מקור האנרגיה אדם מסוגל לחיות פרקי זמן ממושכים בלי לאכול מזון המכיל גלוקוז מפני שבמצב זה: 1.גופו מייצר גלוקוז מפד"ח ומים 2.גופו מקבל גלוקוז מפירוק תאית שבמזונו 3.גופו מנצל שומנים חלבונים ומאגרי עמילן 4.גופו מנצל שומנים חלבונים ומאגרי גליקוגן אני חשבת שאני יודעת מה התשובות אבל אני רוצה להיות בטוחה וגם אם אפשר הסבר.. תודה....

שיר w

New member
עוד כמה שאלות...

מה משותף לתהליכי הפקת האנרגיה בכל סוגי התאים? 1.הם מתרחשים במיטוכונדריה 2.הם צורכים חמצן 3.הם כוללים את תהליך הגליקוליזה 4.התוצרים הסופיים שלהם הם פד"ח ומים גם פה אני אשמח להסבר למה 3 אפשרויות לא נכונות ואם כבר מדברים על הפקת אנרגיה,בנשימה תאית בסביבה אירובית(שמתחילה בציטופלזמה וממשיכה במיטוכונדריה)כמה מולקולות ATP נוצרות?38 או 28?

Levos

New member
אין לי כח להסברים

1. 4 2. 3 3. 4 עמילן הוא חומר תישמורת בצמחים וגליקוגן הוא חומר תשמורת בבעלי חיים.

שיר w

New member
תודה..רק כמה שאלות..

ב-2 זה לא 1 כי מולקולות ה- ATP שנוצרות בפוטוסינטזה מנוצלות בשלב קיבוע הפחמן ולא לנשימה?

Levos

New member
אבל שאלו רק על הנשימה התאית

קיבוע פחמן אינו חלק מתהליך זה ולכן לא שייך לשאלה

oren201

New member
תשובות

לשאלה הראשונה, התשובה היא 4, פשוט לפי הגדרה שאלה שניה - התשובה 3, נראה לי שהשאלה מטעה קצת שאלה שלוש - התשובה 4, גליקוגן הוא רב-סוכר שמשמש בע"ח

למעלה