כמה שאלות...

LiRs Lullaby

New member
אני מצטערת, אבל בלי הסבר קצת יותר לוגי

קשה לי להבין דברים. לפי מה שאתה אומר, הרי שכל בית מתחיל בד"כ במזל אחד, ואז הבית הבא מתחיל במזל הבא, וככה נקבע באופן שרירותי למדי האופי של הבתים - על פי גלגל המזלות הקבוע שם. ואם זה כל כך חשוב אז מה זה משנה אם כבר קיים שם כוכב? אפילו אתה לא התייחסת לעובדה שהבתים שלי מתחילים מאיזושהי נקודה.....ונתת הסבר על כך שלפעמים יש שיטות שבהן הבית עלול להיות במזל אחר. גם אם הוא לא משתנה מבית 2 לבית 8, המיקום השונה שמתחיל בית 2 בגדי הוא בהחלט שונה מבית 2 שמתחיל במזל דלי, אתה לא חושב? עצם זה שהבתים נקבעים בצורה שונה לפי שיטות שונות ומשפיע בדרך הזו על הבית במזל מצביע על כך שאולי יש לזה משקל פחות מהערך שניתן לכוכבים ש*כן* נמצאים במזל מסויים ולרוב אין עליו עוררין. אותם קצת יותר קשה להזיז ממזל טלה לדגים, אם כי ראינו כבר את השיטה הקונסטלציונית(?)...

אחיקם ר

New member
אין קשר בין הדברים שאת אומרת,

רוצה לומר - אם בית X יכול להתחיל הן במזל Y והן במזל Z (תלוי בשיטת הבתים שבשימוש), זה לא אומר שאין חשיבות למזל בבית. חוץ מזה, שכוכב תמיד יישאר באותו מזל, אבל הוא לא תמיד ישאר באותו בית, אז לפי ההיגיון שלך גם לכוכב בבית אין שום חשיבות! (מה שברור לך, אני מקווה, שאין הוא המצב).... בכל אופן, הן הכוכבים והן המזלות משפיעים על הבתים, ושניהם, ללא יוצא מן הכלל, יכולים ליפול על בתים שונים לפי שיטות בתים שונות. כמו שאמר בזמנו המב"ס שלי בצבא: "זה מה יש ועם זה ננצח!"
אגב, לפעמים, בשל שיטות הבתים השונות, יכול להיווצר מצב שמזל מסויים יהיה בלוע (אף בית לא מתחיל בו), ועל זה יש פרשנות שלמה ועניפה... בזמן שבשיטת בתים אחרת, המזל יכול להיות וכלל לא יהיה בלוע! אמרתי כבר שאין לזה סוף? כפיש?

אחיקם ר

New member
ועוד משהו,

אין ספק שגידי גלבוע הופך את זה למאוד נוח שהוא מתעלם כמעט לחלוטין מכל השיטות האחרות, ובכך לא צריך לתת הסברים מסובכים וארוכים מידי, אבל בנוסף לגידי גלבוע, יש עוד הרבה מאוד אסטרולוגים (כולל גידי גלבוע עצמו) שכן מייחסים חשיבות למזל בבית (פשוט לגידי לא היה כוח להרחיב על זה כנראה), וכאמור - טלילה סטן כתבה על זה ספר שלם, רק על הנושא הזה!

תשובה

אם אני לא טועה (ואם כן, כמובן שתתקנו אותי), האיכויות זה אכן מה שאמרת: היוזם (cardinal), קבוע (fixed) והמשתנה (mutable). לגבי חשיבות של המזלות שפותחים את הבתים אני חושבת שיש להם חשיבות אם יש בהם כוכב כלשהו, אבל אולי יש יוצאי דופן..

אממ

תתעלמו ממה שאמרתי לגבי המזלות הפותחים את הבתים, ותקראו את מה שאחיקם כתב...

למעלה