כמה שאלות...

LiRs Lullaby

New member
כמה שאלות... ../images/Emo13.gif

1. איך מגשרים בין היבטים סותרים, או כוכבים עמוסים כוכבים אבל מנוגדים במהותם? נניח היבטים אלטרואיסטיים (ירח בבית 11? כוכבים במזל דגים) מול היבטים אגואיסטיים וחומריים (ריכוז כוכבים אישיים בבית 2)? 2. בנאדם יכול להתעלם/להילחם כנגד השפעות של כוכבים סביבתיים? מה עם כוכבים אישיים? (כל השאלות מסתמכות על קריאה בספר של גידי גלבוע, קורס אסטרולוגיה). 3. איך מפענחים את השפעת ההיבטים על הכוכבים ביחס למיקומם בבתים? נניח, ונוס בריבוע לאוראנוס, נמצאת בבית שתיים, מה תהיה ההשפעה של ההיבט על עיצוב הבית? 4. לפי מה קובעים את סטיית התקן של המעלות בין ההיבטים? למה דווקא חמש לכל צד? האם יש גם הבדלים בין היבטים "חזקים" אבל סטייה גדולה (6 מעלות) לבין היבטים "חלשים" אבל במעלות מדוייקות? 5. יש משמעות לעובדה שחלק מהבתים הם יותר גדולים? או שזה נקבע באופן שרירותי? 6. למה אין לכוכבים סביבתיים שום השפעה במפה אם אין להם ולו היבט אחד? אין להם השפעה גם מבחינת הבתים, או שזה קשור רק להיבטים? תודה על התשובות..

כמה תשובות

לפני התשובות - לא ניתן להסתמך על ספר אחד כגושפנקא לדברייך מה עוד שהספר הוא ספר למתחילים לחלוטין ובשביל להעמיק ולהבין אסטרולוגיה יש לפנות לספרים יותר מקצועיים. ולהלן חלק מהתשובות: 1. איך מגשרים? לא מגשרים - יש פרדוקס שקיים אצל אותו בעל מפה וזה גם אופייני כמעט לכל נושא בעולם הפרדוקס הזה. אנחנו אנשים מורכבים ואחת הדרכים להבין את המניעים שקיימים אצלנו זה מודעות אישית. בדוגמה שאת הבאת לאו דווקא יש סתירה - לפעמים כוכבים אישיים בבית 2 יכולים גם להראות על היבט פחות חומרי - תלוי במפה עצמה כמובן וגידי גלבוע בספרו מתייחס לכוכב בהיותו כוכב בבית ופחות להיבטים שהוא יוצר
וזה בסדר גמור כי זה לימוד בסיסי. 2. שוב הכל תלוי בהיבטי הכוכבים, מיקומם בבתים וכיוב'. הכוכבים שאינם אישיים ובעיקר אורנוס נפטון ופלוטו הם כוכבי דור שמשפיעים על דור של אנשים ברמה הרוחנית יותר. למשל אלו שנולדו בדור שפלוטו ואורנוס היו במאזניים כנראה באו ללמוד שיעור של אוויר בחיים. 3. זה תלוי בעוד כמה דברים במפה ולא ממש ניתן לענות על שאלה כזאת בלי לראות מפה מפורשת. 4. זה תלוי באסטרולוג עצמו - כל אחד בוחר לעצמו את הטווח המקובל עליו. הטווח המקסימלי יכול לנוע בין 2 לבין 10 וזה גם כמובן תלוי בהיבט ובכוכבים המשתתפים בו. 5. זה נקבע לפי חישובים מתמטיים - תלוי בשיטה אם זה קוך, פלסידיוס וכיוב'. קיימת גם שיטת השווים בה כל הבתים שווים בגודלם. 6. זה קשור בעיקר להיבטים. וכוכבים מבודדים בד"כ פחות מבוטאים במפת הלידה או שהצורך הבסיסי שלהם פחות מתקיים.

אחיקם ר

New member
בנוגע לשאלה 6...

זו גישה מוטעית מיסודה שהספר של גידי גלבוע נוקט בה. אני בטוח שגידי גלבוע עצמו יודע יותר טוב מזה, אבל אין ספק שלא רק שהוא לא נוגע בה בספרו, הוא אפילו לא נוגע בה כלל, ואז אנשים כמוך לומדים דברים לא נכונים על אסטרולוגיה. זו הסיבה שאני לא ממליץ כלל על ספרו (למרות שהוא בנוי בצורה טובה מאוד). גידי גלבוע שולל כמעט לחלוטין את החשיבות של הכוכבים הכבדים. אם לכוכב איטי אין היבט עם כוכב מהיר, אין לו כלל חשיבות במפה! זה רחוק מלהיות נכון!!!! כל כוכב איטי הוא שליט של בית (עוד נקודה שלדעתי גידי גלבוע לא נוגע בה כל כך, אם בכלל). מסיבה זו, הוא הופך להיות מאוד אישי! ייתכן והיבט של ריבוע, לדוגמה, בין אוראנוס לפלוטו לא משקף את האופי האישי של בעל המפה (כי זה היבט שנמשך על פני דור שלם), אבל ההיבט הזה כן נופל בבתים מסויימים, והכוכבים המשתתפים בו כן שליטים של בתים אחרים, וההיבט הופך משום כך לאישי מאוד! וסתם בשביל הידע הכללי, מצרף לינק למידע נוסף על היבטים ולינק נוסף על הכוכבים הכבדים ועל חשיבותם במפת הלידה. בהצלחה!

אחיקם ר

New member
הערה חשובה;

אני יודע שדיברת על כוכבים כבדים "ללא היבטים כלל", אבל מהיכרותי עם הספר של גידי גלבוע, גם כוכבים איטיים, עם היבטים לכוכבים איטיים אחרים (ללא היבטיים לכוכבים האישיים) נחשבים לכוכבים "ללא היבטים כלל", ומנקודת מוצא זו התייחסתי למה שכתבת.

האמת הספר נראה מאוד בסיסי

וזה באמת קורס באסטרולוגיה מאת גידי גלבוע אבל קורס מאוד מאוד בסיסי וכמו שכתבתי יש לקרוא עוד המון ספרים אחרים - ספר כמו הספר של גלבוע מצומצם ולא יכול ללמדת לראות את התמונה המלאה כמובן.

LiRs Lullaby

New member
יש לך המלצות לספרים יותר מורחבים?

כי דווקא הספר שלו נראה לי מאוד מקצועי ביחס לכמויות האדירות של ספרי אסטרולוגיה כביכול שיש.... רובם מתייחסים רק לנושא מזלות השמש ואם כבר מתייחסים למפה אזי הם לא מספיק מרחיבים על איך קוראים אותה....ועד שקראתי אותו בכלל לא ידעתי על קיומם של היבטים, בתים וכו'........ אני חשבתי שזה היה מאוד מעמיק, וגם סידור שלבי הבנייה של הקורס היה נראה מאוד טוב....... למרות שבאמת הרגשתי בחסרונם של הסברים קצת יותר מפורטים על הבתים במזלות. הבנתי שיש תחומים שלמים בנוגע לאסטרולוגיה, אבל אני מתעניינת בעיקר בניתוח המפה, לא באסטרולוגיה רפואית או משהו כזה.... יש ספרים שמרחיבים יותר?

אחיקם ר

New member
אני לא יודע איזה ספרים קראת, אבל

גידי גלבוע הוא מהפחות מרחיבים. לאחרונה יצאו כל מיני ספרים שאני לא מכיר (כמו של אלי מורג), ככה שאני לא יודע עד כמה הם שווים, אם בכלל. מה שכן, לא פעם המלצתי (וגם אחרים) בפורום הזה על הספר של טלילה סטן - אסטרולוגיה וההורוסקופ שלך, ועל ספריה של רימונה כהן - שפת הכוכבים (מוזל בסטימצקי) ויסודות ושיטות באסטרולוגיה למתקדמים. ניתן לקנות אותם און-ליין, כי לא בטוח שתמצאי אותם בחנויות (למרות שראיתי את שפת הכוכבים בצומת ספרים בבילו). ספרים אלו הם כל מה שאת צריכה לרכוש את הידע הבסיסי. מעבר לידע זה, רק הניסיון יניב את התוצאות הטובות ביותר. כמובן, שאפשר תמיד להשתתף בפורום כאן (או בכל מקום אחר), וללמוד הרבה מקריאה והשתתפות... מה שכן, אסטרולוגיה היא אוקיינוס של מידע, ויש עוד זרמים שונים באסטרולוגיה, כמו אסטרולוגיה הוררית, אסטרולוגיה אוראנית, אסטרולוגיה הלינרית (אני מקווה שאני כותב את זה נכון) - ועוד ועוד.. יש ענף שלם שמתעסק עם כוכבי שבת, למשל. אין לזה סוף! מעבר לידע המיין-סטרימי, אין חומר בעברית, לצערי (למרות שיש ספר על אסטרולוגיה הוררית בעברית), אבל אפשר למצוא את כל הידע הדרוש, למי שמתעניין, ברשת (בעיקר באנגלית, לצערי). קיצר - לא חסר!

LiRs Lullaby

New member
וואו, תודה על התשובה המהירה ../images/Emo9.gif

ומה זה לעזאזל אסטרולוגיה הוררית? זה לא מתקשר לי לשום מילה שאני מכירה, בעברית או בלועזית.... אסטרולוגיה אוראנית קשורה לכוכב אוראנוס או שזו סתם שיטה? ראיתי משהו על זה בקישור שהבאת.... עם ההיבטים המשניים...

אחיקם ר

New member
הורה=שעה בלטינית

אסטרולוגיה הוררית היא אסטרולוגיה של מפות שאלה. לפי התפיסה של האסטרולוגיה ההוררית, כל שאלה שחושבים עליה בזמן מסויים, עולה למודעות דווקא בזמן מסויים מסיבה מסויימת, ולכן אם נבנה מפה לרגע בו השאלה "הציקה" לנו, נוכל לדעת למה היא הציקה לנו ומה התשובה לשאלה. מפת הוררית היא בדיוק כמו מפת לידה רגילה, אבל הפרשנות שלה קצת שונה מפרשנות של מפת לידה רגילה (אבל הרעיון, כמובן מאוד דומה). אסטרולוגיה אוראנית היא אסטרולוגיה מודרנית יותר, והיא לאט לאט מתרחקת מהאסטרולוגיה המסורתית. האסכולה האורנית משתמשת ב"כוכבים היפוטתיים", כלומר בנקודות שאמורות לתפקד כמו כוכבים, רק שלא רואים אותן... הן התגלו, כך טוענים, באמצעות תצפיות ויתכן שאף תיקשור. המוטיבציה של אלפרד וויטי, אבי האסכולה האורנית, לחפש כוכבים נוספים עלתה כאשר בתור קצין תותחנים במלחמת העולם הראשונה ערך הורוסקופים להפגזות הארטילריות, והתברר לו שהן לא התרחשו על פי הנתונים האסטרולוגיים. הוא הניח שחייבים להיות גורמים אסטרולוגיים נוספים המשנים את התמונה האסטרולוגית, וכך באמצעות תצפיות (לא אסטרונומיות...) החל לחפש ולחשב את מיקומי הכוכבים ההיפותטיים. הנה כמה נקודות אוראניות (יש תוכנות אסטרולוגיה שמחשבות אותם); קופידון - קופידון הוא הנקודה האוראנית הראשונה, במיתולוגיה היוונית הוא היה בנה של אפרודיטה (ונוס במיתולוגיה הרומית). הוא אל האהבה ועל כן מסמל את כל מה שקשור לשיתוף פעולה, לאומנות ואהבה. גליף הקופידון בנוי מ"הכלאה" של צדק וונוס. הוא מסמל קשרים סוציאליים, קבוצות קטנות ואינטימיות, ומקושר לעולם האומנות, גם-כן. הוא מרמז על משפחתו האישית של האדם, כמו גם "משפחתו" העסקית (או במשמעות רחבה יותר - כל ארגון, סוכנות או מוסד חברתי). קופידון מתקשר ישירות לנישואין, חתונות ושאר עניינים חברתיים. מילות מפתח: חברה, מפגשים חברתיים, משפחה, תחושת שייכות. שילוב של נוגה עם צדק. האדס - האדס הינו אל השאול במיתולוגיה היוונית, אשר נקרא פלוטו במיתולוגיה הרומית. אכן יש קשר הדוק בין האדס וכוכב פלוטו, ושניהם מסמלים את העולם התחתון. האדס מתקשר לרפואה, ועוסק בה. הוא מתקשר לכל הלכלוך, הסודיות, הבדידות, כוח הרצון ודברים של קושי כגון: עוני, מחלות, מחסור, בזבוז, אלמנות ועבר "אפל". הוא ניחן ביכולת ניתוח מדהימה, ויכול לסמל תקופה של ניתוח רפואי, מחלה חשוכה או ממושכת ולכלוך. מילות מפתח: דברים מתחת לפני השטח, ערמומיות, זוהמה, שערורייה, קשיים, מחלות, רפואה, ניתוח, סודיות. זאוס - זאוס היווני הינו בעצם יופיטר הרומאי, ועל כן סמליותם דומה. זאוס מסמל מנהיגות, שאפתנות ויצירתיות. במיתולוגיה היה זאוס אבי האלים, ושלט על הרעמים והברקים. יש המייחסים אותו לאוקטבה גבוהה יותר של אורנוס (כפי שאורנוס אוקטבה גבוהה של מרקורי - כוכב החשיבה השטחית). זאוס מתקשר לאנרגיה בריאה, ובריאות בכלל. הפלנטה שלו מרמזת על חיים, הולדה, מכניות, וגם על חומרי נפץ. מילות מפתח: אש, גז, אבק שריפה, אנרגיה, פעילות מכנית, ילודה, זעזועים, אסונות טבע, בריאות, כושר הנהגה, הנהגתיות והעלאה בדרגה. כרונוס - כרונוס הוא כמובן סאטורן - אל הזמן והקרמה. הוא מסמל שליטים, בעלי סמכות ואלו שעומדים בראש. כמו שבתאי, יסמל כרונוס את בעלי הסמכות, המחנכים, המורים הרוחניים ודרגות גבוהות. כרונוס יכול לסמל את האבא, ראש המשפחה, או את ראש הממשלה. הוא מסמל דברים גבוהים לא רק במובן הסמלי, אלא גם במובן הפיסי, כגון: הרים, גבעות, מטוס, מגדל וכדומה. מילות מפתח: ענייני סמכות, דרג גבוה, מוסכמות, ראש לאריות, מגדלים מסחריים, הרים וגבעות. אפולון - אפולון הוא אל השמש היווני. הוא מסמל הצלחה והתרחבות, בדומה לשמש. יש אומרים שהוא אוקטבה גבוהה של יופיטר. אפולון מקביל לענייני מסחר, מדע והסכמי שלום. אדמטוס - אדמטוס הוא שילוב של פלוטו וסאטורן. הוא מאפיין מוות, זרימה ומחזוריות. הסמליות של פלנטה זו היא משהו ש"תקוע", משהו מוגבל בצורה כלשהי או משהו שרוצים לשנות, ונתקלים בקשיים רבים. אדמטוס מתקשר לכל החומרים הבסיסיים והלא מעובדים, וכן לשורשים של הדברים, לתחילתם.מילות מפתח: התחלה, סוף, מוות, תחייה, דברים "תקועים", שינוי, הגבלה, זרימה, מחזוריות. וולקנוס - וולקנוס, לדעתה של אסטרולוגית בעלת שם עולמי - לינדה גודמן, הוא כוכב הלכת הבא שיתגלה, וייקבע כשליטה של הבתולה. עד אז, וגם אחרי זה, הוא ישמש כפלנטה. הפלנטה של וולקנוס מסמלת כוח ועוצמה, ואומרים שהיא מעין אוקטבה גבוהה של מאדים (בדומה לפלוטו). מילות מפתח: גבריות, כוחניות, הרי געש, התפרצויות, עוצמה, אלימות, התחממות מזג. פוסידון - פוסידון הוא אל הים במיתולוגיה היוונית, ופירושו דומה לזה של נפטון, אל הים הרומי. פוסידותן מסמל דברים שנעים "על מי מנוחות" או "סערת רגשות". הוא מסמל התבודדות ורוחניות, וגם מים, ימים ואוקיינוסים. מילות מפתח: בדידות, בלבול, מים, ימים, רעידות אדמה, רוחניות, רעיונות ואיכות חשיבה. תודה רבה על המידע מוקדשת ל - טליה טל, מנהלת פורום רוחני. כמו-כן, כפי שכתוב במאמר שצירפתי קודם, האסטרולוגיה האוראנית גם מסתמכת על היבטים שונים מהאסטרולוגיה המסורתית (כפולות של 22.5 מעלות, לדוגמא), והרבה היבטים משניים באסטרולוגיה הקלאסית, הופכים עיקריים ומשמעותיים באסטרולוגיה האוראנית. אני לא חושב שיש קשר לאוראנוס בשום צורה. גם אותי מעניין מאיפה מקור השם שלהם.

אחיקם ר

New member
אגב,

גם נקודות המרכז, שהופכים להיות מאוד פופולארים באסטרולוגיה המערבית, הם תוצאה של התצפיות האוראניות.

אחיקם, אתה מדהים עם הידע שלך ../images/Emo13.gif

חידשתי לי משהו שלא ידעתי על אסטרולוגיה אוראנית. תודה

ד"א אחיקם אתה לא רוצה לדעת מה זה HORA

בשבדית
בעצם אולי את כן רוצה לדעת... האם התנסית באסטרולוגיה הוררית?

אחיקם ר

New member
לא, אבל...

בפורום של ניבי, בלינק שצירפת (אתה או ריבי, אני כבר לא זוכר) על דוגמה לניתוח מפה הוררית - ובכן לא התחברתי לזה, בלשון המעטה... מה גם שאם ממש מחפשים, לרוב אפשר למצוא תשובות לכאן או לכאן... כי מצד אחד כוכב כזה וכזה בבית הזה יכול לרמוז שכן, אבל הכוכב ההוא בבית ההוא יכול לרמוז שלא... לא יודע, פשוט לא מתחבר לזה...

חחח התבלבלת

כן אסטרולוגיה הוררית גם לי נראית מאוד מוזרה - ומעניין בכלל אם אנשים באמת ניסו אותה וגילו שהיא עובדת. יאיר??

../images/Emo3.gif ריבי

ושלא תגיד שאני מחביאה את האתר שלי אז זה אתרי: אסטרולייט ואשמח אם המעוניינים לקבל מושגים באסטרולוגיה יכנסו אליו, הוא הוקם בעמל רב עבורם ולמענם, יותר מאשר למעני.

אחיקם ר

New member
כולם שבים אלינו מן המרחקים? ../images/Emo13.gif

קודם יונית, עכשיו את! איזה יופי לנו!
ואכן האתר שלך מצויין, ואין לך מה להסתיר אותו - חוץ מזה, שציפור עשה לו יחצ"נות מאוד טובה... חחח...
ומה שלומך בימים אלו?

למעלה