כמה שאלות!!!1

צוף בו

New member
כמה שאלות!!!1

אני מתכוון לקנות סטראט אמריקאית בארה"ב 1)מישהו יכול להסביר על העצים בגיטרות, כי אני לא כל כך מבין איזה עץ לקנות.? 2)נעילת מיתרים לוואמי בר זה חובה אם אני רוצה להשתמש בוואמי בר ? זה בא עם הגיטרה או שצריך להוסיף? 3)ובכלל אני לא בטוח שבחרתי גיטרה טובה, אני רוצה גיטרה שתתאים למגוון רחב של סגנונות כולל ג'אז ועד רוק כבד ומטאל האם הגיטרה הזו היא הגיטרה שמתאימה להרבה סגנונות? ואיזה דגם סטנדרט או משהו אחר? אני יודע שיש הרבה שאלות אבל אם מישהו יוכל לענות אפילו על חלק אני אודה לו מאוד!!!!

yotamn9

New member
תשובה ל-3

אם אתה לא בטוח שאתה רוצה את הגיטרה אז אל תקנה. לא צריף לשמוע את השם "פנדר" וישר לקנות. כשתהיה בארה"ב תבדוק עוד גיטרות בתקציב שלך. פשוט תשב בחנות ותנגן על הרבה גיטרות. והגיטרה שהכי תאהב מבחינת סאונד ונוחות היא זו שתתאים לך. בתקציב של סטראט אמריקאית אתה יכול למצוא עוד הרבה גיטרות טובות.

צוף בו

New member
הבעיה היא...

שאין לי כל כך את הזמן של לשבת ולנגן על הרבה גיטרות אני רוצה לבוא עם מספר של כמה מומלצות ושאני יודע שאנשים קנו והן טובות ומהן לבחור.

eran377

New member
אז תנסה גיטרות בארץ לפני שאתה נוסע לשם.

אל תקנה גיטרות שממליצים לך, קנה גיטרות שאתה תנסה בעצמך ותאהב אותן. גיטרות זה עניין של טעם, מישהו יכול עכשיו להמליץ לך על גיטרה מסוימת שעוד כמה חודשים יתברר שהיא ההפך המוחלט מהטעם שלך... אתה לא רוצה להגיע למצב הזה.

yotamn9

New member
../images/Emo45.gif

אם אין לך זמן שם אז תעשה סבב חנויות פה בארץ. זאת באסה ממש גדולה להוציא הרבה כסף על גיטרה ובסוף לגלות שהיא לא בשבילך. תנגן בארץ על גיטרות שאתה יכול לקנות בתקציב שלך בארה"ב, ועם הרשמים שלך מהארץ תשב בחנות בארה"ב ותבחר סופית.

amitzangi

New member
../images/Emo45.gif

צודק לגמרי!! תראה זאת גיטרה טובה אבל צריך לאהוב את הסאונד וההרגשה שלה ניגנת עליה בכלל פעם??? ולרוק היא תתאים לך אבל אתה דיי תשתגע שתנגן עם דיסטרושן כי זה פיקאפ יחיד והוא עושה מלא רעשים, ולמטאל היא ממש ממש ממש ממש לא תתאים... רק אם אתה קונהלה פיקאפ כפול. בקשר לנעילת מיתרים אם אתה אוהב לעשות שטויות עם הוואמי בר (כמוני
) אז בהחלט כדאי לך עם נעילת מיתרים כי הגיטרה תצא מכוון הרבה.

yotamn9

New member
../images/Emo31.gif כבר היה על זה דיון לפני כמה ימים

אין דבר כזה שהגיטרה לא תתאים למטאל. ובטח שבטח לא צריך האמבקר כדי לנגן מטאל. ומי אמר שהוא ישתגע בדיסטורשן? בזמן הנגינה אתה לא שומע את הרעשי רקע, רק שהדיסטורשן דלוק ואתה לא מנגן. יש אלפי נגנים שמנגנים עם סטראט הרבה מאוד סגנונות, וזה לא מפריע להם.

eran377

New member
../images/Emo31.gifתספר לאיירון מיידן

שסטראט זו גיטרה ש"ממש ממש ממש ממש ממש לא מתאימה למטאל" אין גיטרה לא מתאימה, אפשר לנגן הכל עם הכל. סאונד זה עניין של טעם וזהו.

NYMets Man

New member
אחי... סתם בשביל הקטע

איירון מיידן מנגנים עם האמבקרים של EMG אקטיביים... שזה בדיוק מה שהוא אמר ("אלא אם כן אתה קונה לה פיקאפ כפול")

amitzangi

New member
למה טועה

אתה אומר "לספר לאיירון מיידן" וכשכתבתי את ההודעה הייתי כל כך בטוח שאחד מכם יגיד "אבל לאיירון מיידן יש סטראט", אכן, והם משתמשים בפיקאפ סימון דנקן לכל שלושת הפיקאפים, וכבר סאונד שונה לפנדר. בלי אפקטים אתה לא יכול להגיע לסאונד מטאלי וחזק כמו שרוצים, צריך באמת משהו טוב אני לא יודע בדיוק מה אבל אני יודע שיש. קשה מאוד להסתדר בלי יש לה סאונד פתוח כזה לא מלא כמו לגיטרון אי אס פי, ג'קסון וכו' אתה לא יכול להגיד לי פה שאני טועה, פנדר למטאל ולרוק כבד זאת גיטרה בעיתית עם החלקים המקוריים

Aviraman

New member
אפשר לנגן מטאל יפה מאוד עם סטראט....

יש לי סטראט עם פיקאפים מקוריים (היפניים שבאים איתה מראש) ועם מרשל 30 הודי היא מכסחת יפה מאוד על דיסטורשן. ובאמת שהיום זה לא בעיה כבר להגיע לכל צליל שתרצה... הסטראט באמת לא מגיעה בגיין גבוה של מגבר לבד לדיסטורשן מערות, אבל אתה יכול להשקיע יופי איזה 300-400 שקל באיזה מטאל זון בשביל זה. הגיטרה ממש מגוונת, עם פיקאפים שקטים היא אפילו מושלמת, אבל זה לא חובה.

jointstriker

New member
סורי שאני מתבטא כך אבל.....

אל תזיין תמוח. יאניק גרס משתמש בכל הגיטרות שלו,שכולן סטראט, בפיק אפים הוט ריילז בצוואר ובגשר ובמידל בפיקאפ סינגל המקורי של הסטראט. לאדריאן סמית' יש פיקאפים מקוריים של פנדר טקס מקס שני סינגלים והאמבקר בשלוש הסטראטים שיש לו. ולדייב מארי יש הוט ריילז בכל הפוזיציות.... ובכל הגיטרות שלו...שהן סטראט אבל אתה יודע מה ....אמנם זה בעיקר בגלל האפקטים מסביב ,אבל תתפלא לשמוע שלאדריאן מביניהם יש את הסאונד הכי מלוכלך ומטאלי.אם כבר........אז אל תגיד לי אי אמ ג'י ולא אקטיבי נעליים.....מסטראט אמנם לא תוכל(תוכל , אבל תצטרך פדאל רוצח) להוציא דיסטורשן סטייל מטאליקה פנתרה וכו', כי זה סאונד הרבה יותר מטאלי וגס, אבל עדיין זו גיטרה שיכולה לעמוד במשימה

jointstriker

New member
ואגב , את מה שאני אומר אני אומר מניסיון....

אני עצמי מנגן אמנם לא על סטראט של פנדר אבל על בודגוב סטראט...3 סינגלים.....ואני כן מנגן מטאל ואפילו די כבד סטייל ארצ' אנמי וגאמא ריי....אפילו שהאחרונים פחות כבדים.........בקיצור.........אני אגיד לך משהו....שהוא סוג של פארדוקס עצם העובדה שאני מגיב.......אל תקשיב למה אומרים ותלך לפי סטיגמות....לך לפי האוזן........ לס פול זו אגדה? וואלה ,יכול להיות בנאדם שמבחינתו הסאונד שלה לא בשמיים(הסאונד כן?) ולמשל חבר שלי שקנה איבנז אר ג'י 370 .....שזו הגיטרה הכי "נחותה" בסידרת האר ג'י ועדיין רואה בה בעלת הצליל הטוב ביותר מכל האיבנזים בכל הסדרות.......והוא בדק המון תאמין לי...והיא אפילו זולה ביחס לאחרות. הפואנטה היא.........האוזן לעולם לא משקרת , תקשיב לה.(אלא אם אתה חירש , אבל זה סיפור אחר..........)

NYMets Man

New member
הפרטים הקטנים לא משנים

אם זה כן EMG או לא... אני יודע שלפחות מתישהו הם השתמשו בזה... בכל אופן, מה שרציתי לומר, שערן לא יכול לקחת את איירון מיידן כדוגמא לסטראטוקסטר שמוציאה סאונד מטאליקה כי זה בקושי סטראט... זו גיטרה שמשופצרת מכל הכיוונים. לכן הטיעון די עקר כן EMG, לא EMG... סלח לי שזיינתי לך במוח ובזבזתי את זמנך

jointstriker

New member
אחי....אולי לא הבהרתי עצמי מספיק......

קרא שוב את מה שכתבתי......אדריאן סמית' לא נגע בפיקאפים של הסטראט שלו......ועדיין יש לו הסאונד המטאלי ביותר מבין שלושתם...........איפה פה לא ברור שסטראטוקר שלו לא משופרת ושהיא,למרות כל ההתעקשויות מצדכם יכולה גם לעמוד במשימה הזו ובכבוד. וחוץ מזה מטאליקה ואיירון שונות זו מזו שוני גדול בסאונד וכבר ציינתי שכדי להגיע לרמות דיסטורשן שכאלו.......יש צורך להצטייד בפדאל די רציני....ערן לא לקח ואפילו לא הזכיר את הסאונד של מטאליקה או כל להקה אחרת בהשוואה לאיירון...

3Style

New member
אם אתה לא יודע ולא בדקת. למה אתה קופץ בראש?

ועצם זה שהוא שינה ולו במעט את הסראט שלו זה אומר שהוא לא מרוצה למסופק מהצליל הבסיסי שלה (בלפחות חלק מהשנים או השירים, אבל זה לא רלוונטי) http://guitargeek.com/rigview/351/

jointstriker

New member
מצטער.....אבל אני מספיק מבין ולמען האמת גם כן

קראתי על הציוד שלו , אבל נניח..........הפיקאפים שצויינו שמורכבים על הסטראט שלו , עם כל הכבוד למי שרשם זאת....לא מורכבים...איך אני יודע....במקרה יש לי על המחשב את ההופעה של מיידן ברוק אין ריו 2001 ודת' און דה רואד מ2003 ...בשתי ההופעות (ובעוד המון שצולמו וראיתי ביו טיוב) האלו הוא משתמש בפיקאפים סניגלים למיד ולנק ובבריג' האמבקר כך שאין מצב שזה סימור דאנקן ג'יי בי ג'וניור....כי זהו האמבקר בגודל סינגל והוא פשוט לא נראה סינגל....ראה תמונה מצורפת......אז בבקשה מכם....אלו מכם שלא ראו ובדקו.........אנא השאירו אותן לעצמכם

3Style

New member
למה אתה חושב שיש לו גיטרה אחת

בלי להכיר בכלל את מיידן מחיפוש קצר בגוגל מצאתי עוד משהו שמחזק את הטענה שלי, שוב אם אתה לא בטוח תבדוק. http://www.guitar-stuff.net/2006/10/16/guitar-gear-adrian-smith-of-iron-maiden-guitar-amp-setup/

למעלה