כמה שאלות "תפעוליות"

ללילילל

New member
כמה שאלות "תפעוליות"

שלום לכם, אשמח אם תוכלו לנדב מניסיונכם - אני עוסקת בתרגום כבר כמה שנים טובות, אבל ברוב התקופה זה היה "מהצד" ולא בצורה אינטנסיבית. עכשיו נוצרו נסיבות בהן התרגום יהפוך למשהו מרכזי יותר אצלי ולכבוד זה עשיתי כמה שינויים, והתמסדתי קצת. בשלב הבירורים נאמר לי שמתרגמים מנועים מלהחזיק תיק של "עוסק פטור", גם אם המחזור העסקי שלהם קטן עד אפסי, והם חייבים להירשם כ"עוסק מורשה". לעומת זאת רואה החשבון שהתייעצתי אתו, שאמור להיות מבין עניין, אמר שבשלב ראשון ובגלל ששנת המס עומדת להסתיים, רצוי לפתוח תיק עוסק פטור. הוא זלזל במה שנאמר לי וטען ש"מקסימום" ירשום אותי כמורה לאנגלית, ואח"כ לא משנה מה אכתוב בקבלות ללקוחות. לדעתו צריך לעבור לעוסק מורשה רק אם ההיקף מחייב זאת (בשאיפה בקרוב...:)) מישהו אולי התנסה בנושא? ועוד תהייה - מוכרים לי מצבים בהם לקוחות פוטנציאליים מבקשים תרגום לדוגמא (בדרך כלל לא מפריע לי אם זה משהו מינורי יחסית), אבל השבוע נתקלתי בבקשה שאשלח דוגמת תרגום - לא משהו שהם יספקו אלא מה שאבחר. אז... הרי הם לא מצפים שאשתף אותם בעבודות של לקוחות אחרים.... אני אמורה סתם לתפוס איזה עיתון או משהו ולתרגם קטע? נראה לי מוזר, אולי יש למישהו תובנות בקשר לזה - זה מקובל? ודבר אחרון - נהניתי מאוד בזמן האחרון לעקוב אחרי הפורום (אוקיי, אולי זו סטייה שהתפלפלויות על ניסוחי משפטים מרתקות אותי, אבל אתם בטח תבינו). נחמד נורא שיש לזה מקום. תודה!

Eldad S

New member
באשר לתרגום לדוגמה -

אין בעיה לשתף אותם בתרגומים שביצעת עבור לקוחות אחרים. כמובן, את תמיד יכולה לבחור איזה קטע חדש שאת אוהבת, נניח, איזו כתבה מעניינת מעיתון או אפילו משהו מאתר באינטרנט, ולתרגם לשפת היעד שתבחרי. אבל אם לא כל כך בא לך לעשות את זה, ויש לך תרגום שכבר ביצעת עבור אחד מלקוחותייך, את יכולה לשלוח את התרגום הזה ללקוח שביקש תרגום לדוגמה. כל שאת צריכה לעשות כדי לא לפגוע בפרטיות ולא להסגיר מקורות, זה לבצע סָניטציה של אותו קטע מוכן, ולהסוות או לשנות מילים המסגירות אותם קטעי אינפורמציה שאין זה אתי, לדעתך, להסגיר.

ללילילל

New member
תודה אלדד. ולגבי העניין החשבונאי...

חשבתי שכולם יהיו מנוסים בזה... הנושא משעמם מדי, או שכולם עוקפים אותו רחמנא ליצלן?!

Eldad S

New member
נראה לי שלגבי העניין החשבונאי

זה משהו מאוד אינדיבידואלי, וקשה לייעץ לך. בנוסף, אולי לא כל רואי החשבון תמימי דעים (אבל קשה לי להביע דעה דווקא בנושא זה). עצתי: אולי כדאי לך להקשיב למה שמציע רואה החשבון שלך - בגדול, נראה לי שיש טעם בדבריו. בכל מקרה, לא כדאי לפתוח תיק עוסק מורשה, עם כל המשמעויות הכרוכות בכך, עד שלא ברור לך שהעסק הולך להרוויח ולהצדיק את עצמו. לפחות לא בתקופת המיתון הנוכחית.

Y. Welis

New member
בד"כ מתרגמים נחשבים כ'שכר סופרים'

וככאלה הם יכולים לקבל תשלום די גדול, נדמה לי שעד 16 אלף ש"ח בשנה (או יותר - צריך לברר במשרדי מס-הכנסה), מבלי צורך בניכוי מס. אם זו היתה כוונת השאלה שלך, כמובן.

ללילילל

New member
הכוונה היא,

האם ניתן לפתוח תיק "עוסק פטור" - כלומר, משלם מס הכנסה ומוציא קבלות אך פטור ממע"מ ומהנהלת החשבונות המורכבת יותר של עוסק מורשה (פעם היה נקרא "עוסק זעיר") - תוך הצהרה גלויה שמדובר בתרגום. או שמשום מה צריך לסלף קצת ולהצהיר על תחום עיסוק אחר. ושוב תודה על ההתייחסות.

Y. Welis

New member
אני מניח שאת זה צריך לברר איתם

באתר הרשמי יש רק התייחסות כללית: http://www.mof.gov.il/itc/open/business.htm

למעלה