כמה שאלות של מתחיל

גומיה

New member
כמה שאלות של מתחיל

הי!
אני יחסית חדש בתחום. עד עכשיו התשמשתי ב- ILSA Turbo Express עם רשת קטנה שמפחיתה את כמות הקפה (מ-6 מנות ל-3 מנות). לקח לי קצת זמן לתפעל את המקינטה הזו אבל בסופו של דבר הבנתי אותה ונהנתי ממנה זמן רב עד שלפני שבועיים בערך אבדה הרשת. חיפוש יסודי, כולל הנקיונות לפסח ,העלה חרס ואני ניצלתי מייד את ההזדמנות להתשדרג. עשיתי תחקיר רציני ברחבי הרשת כולל הפורום הזה והגעתי למסקנה שבתקציב מוגבל עדיף להישאר בגזרת המקינטות ולא להתפתות למכונת נספרסו או להתפשר על מכונה חצי אוטומטית +ומטחנה בינונית.

היום קניתי את ה- Bialetti Brika (בספורה) ומהנסיון הקצר היא פשוט מדהימה...
נותרתי עם כמה שאלות עליהם אשמח לקבל תשובה
1) עד היום הייתי טוחן את הקפה אצל המוכר. הוא היה טוחן לי בשקיות של 250 גרם. מיותר לציין שיש הבדל תהומי בין הכוס הראשונה לאחרונה, ולכן החלטתי לקנות גם מטחנה, שתתאים לבריקה. נאמר לי ע"י המוכר שרמת הטחינה צריכה להיות שווה לאספרסו אבל זה קצת סותר דברים אחרים שקראתי ברחבי הרשת...
2) אשמח להמלצה על מטחנה בסדר גודל של עד 300 ש"ח,
3) חיפוש אחר הרשת האובדת: שלחתי מייל ליבואן של ILSA, פורטופינטו ,בנוגע לרשת לאחר שחיפוש בEBAY ואמאזון העלה חרס. למישהו יש רעיון נוסף?

תודה לכם!

חג שמח!!!

dudi4321

Active member
תתחדש על הבריקה.

אני משתמש בה לסרוגין. יש לי של 2 מנות. הטחינה צריכה להיות כמו אספרססו לכיוון גס יותר. אני טוחן בברוויל על ההכי דק כי היא לא מסוגלת יותר דק. במקינטה לא לדחוס רק למלא עד מעלה.
לא לשכוח את המקינטה על האש!!!!!!!

גומיה

New member
תודה

אגב, לבנתיים החלטתי ללכת על מטחנה ידנית טובה... לא הצלחתי למצא משהו ראוי (חשמלי) עד 300 ש"ח

מטחנה של HARIO, עולה כ-200 ש"ח כולל משלוח. אני שותה מנה כפולה אחת ביום... מקווה שיהיה בסדר

articlimon

New member
ממליץ על ה Slim

יש לי את ה Hario Slim.
נראה לי שהיא יותר נוחה לתפעול - היא יותר דקה ויש לה מכסה, כך שאפשר להחזיק אותה ביד בזמן הטחינה ולהסתובב קצת.

באופן כללי, תביא בחשבון שנדרש קצת מאמץ, בערך שתי דקות של טחינה בקצב נורמאלי אז תכין את השרירים

Raffael

New member
באיזו מידה הטחינה שלה מתאימה למקינטה ובפרט

לבריקה?

articlimon

New member
מבחינת עובי הטחינה אין שום בעיה

היא ניתנת לכיוון מטחינה דקה לאספרסו, עד טחינה עבה לפרנצ' פרס וכו'.
אני משתמש בה בעיקר לבריקה 2 והיא מצויינת לצרכים שלי.

יכול להיות שמבחינת הגודל (וזמן הטחינה) היא תהיה קצת מגבלתית לבריקה 4, אבל לא יצא לי לבדוק.

כמו שאמרתי קודם, יש להביא בחשבון שמדובר בקצת "עבודה" שאולי לא מתאימה לכל אחד.
אם מכינים יותר ממנה כפולה אחת או שתיים ביום אני ממליץ לשקול פתרון אחר.

למעלה