כמה שאלות על TOS

Lu Tze

New member
כמה שאלות על TOS

(או במילים אחרות, אני מגייס אתכם למבצע ההורדות שלי) אתם יכולים לתת לי פרקים שעוסקים בקלינגונים או רומולאנים. ואם אפשר, מישהו יכול להסביר לי למה לא ידעו בפדראציה שהרומולאנים הם קרובי משפחה של הוולקן'ס עד ל-balance ot terror?

TUVIX

New member
הפרדוקס של הוולקאנס/רומיולאנס לא

נפתר "ידוע" לפדרציה שהרומלאנים הם גזע שנפדר(off shot race) שנפרד מן הוולקאנים למה בדיוק לא יודע אבל היה פרק TNG שכל הגזעים הידועים בקלאקסיה בעצם תוצר של גזע אחד שהיה קיים ליפני מיליוני שנה מה שהם עשו זה לקחו חלקי DNA שלהם ופיזרו אתו באוקיאנוסים של כוכבי לכת יכול להיות שפזרו גם על וולקן וגם על רומיולוס את אותו חלק של DNA אולי בטעות או בכוונה כדי לראות מה יתפתח מזה והאם זה יהיה דומה.

Lu Tze

New member
לא התכוונתי לזה.

הרומולאנים נפרדו מהוולקאנ'ס לפי כ-1500 שנה כי הם לא הסכימו עם שיטת ההיגיון הטהור שהוולקאנים פיתחו. פשוט ראיתי פרק של TOS בשם balance of terror ובו בפעם הראשונה בהיסטוריה של הפדראציה מישהו רואה פרצוף של רומולנים ואז מגלים שהם דומים בול לוולקאנים. זה מוזר כי אז או שגם הוולקאנים לא ידעו שהרומולאנים הם הבני-דודים שלהם, או שהוולקאנים הסתירו מהפדראציה את פיסת המידע הזאת.

TUVIX

New member
על זה לא שמעתי כי הם אולי דומים

אבל בהרבה פרקים אמרו שהDNA שלהםפ שונה מידי כדי שיהיו קרובים ישירים

Lu Tze

New member
הם קרובים מדרגה ראשונה.

זוכר שהיה ב-TNG פרק בשם UNIFICATION שבו ספוק נכנס למחתרת ברומולוס שמטרתה לאחד את רומולוס ורמוס עם וולקאן?

sysiphus

New member
הנושא טרם הובהר על המסך

אבל זה אחד הנושאים המרכזיים בהיסטוריית TREK שאנטרפרייז תעסוק בו. מה כן ידוע? אנשי האנטרפרייז תחת פיקודה של קירק היו בני האדם הראשונים שאי פעם ראו כיצד נראים רומיולאנים, והתוודעו לעובדה המדהימה כי מדובר למעשה בוולקנים לכל דבר וענין, שחיים על פלנטה אחרת (בדומה לכך שבבבילון 5 קוראים לתושבי כדה"א שהיגרו למאדים "אנשי-מאדים" או Martians בלעז, על אף היותם בני אדם). האם הוולקנים בתקופת קירק או אף בתקופת ארצ'ר יודעים שהרומיולאנים הם אותו פלג שעזב את וולקאן לפני 1500 שנים, לא ברור ומעולם לא נחשף. מה שבטוח - בני האדם לא יודעים דבר וחצי דבר. סביר שזה יהיה סיפור מתח שישתלב ב-arc story של אנטרפרייז לצד המלחמה העתידה לבוא בין כדור הארץ לרומיולאנים (או-טו-טו, ב-2156 מתחילה הפעילות הצבאית - בעונה השישית של אנטרפרייז בהנחה שכל עונה היא שנה...)

Bajoran Preist

New member
ובהנחה שיהיו שש עונות...

הלוואי... war war war !
(מה שאמרתי עכשיו נראה שטחי, אבל בעצם לא
) מממ.... רגע.. חשבתי על משהו- אז למעשה אי אפשר באמת לומר שוולקנים ורומולנים הם גזעים נפרדים ?.. כי תמיד מתייחסים אליהם כאל גזעים נפרדים, ולמרות שידעתי מזמן שהרומולנים הם למעשה וולקנים פורשים, עדיין ראיתי בהם גזע נפרד.

Lu Tze

New member
שני יצורים שלא יכולים להוליד צאצא

ביחד יחשבו לשני גזעים (אמרתי לכם שיש לי מתכונת בביולוגיה מחרתיים), אבל לפי זה כל שביל החלב הוא גזע אחד... how about שתי תרבויות שונות, אבל לא שני גזעים?

Bajoran Preist

New member
זה יכול להיות פיתרון...

שני תרבויות, כלומר. הממ... יכול שהשאלה היא עד כמה קבוצות אוכלוסייה מאותו הגזע צריכות להתנתק ולהשתנות אחת מהשנייה כדי להקרא גזעים שונים. אין בין הוולקנים לרומולנים שום הבדלים?.. מן הסתם אמורים להיות כי הם התרבו רק בין עצמם במשך 1500 שנה, אבל זאת לא תקופה ארוכה במיוחד. אם כך- גם בני האדם הרי מחולקים לכמה גזעים שונים(להבדיל מתרבויות שונות)- לבנים, שחורים ואסיאתיים, כשגם בתוך הללו יש קבוצות עוד יותר פרטניות. לדוגמא-סקנדינבים ו"בני המזרח התיכון" שניהם לבנים, אך עדיין מספיק שונים חיצונית זה מזה. המממ...... אבל פה נכנס עוד גורם למשוואה- הרי ראינו וולקנים שחורים(או לפחות אחד ספציפי מאוד שאני זוכר כרגע) והם שונים למדי, חיצונית, מוולקנים לבנים, כך שיכול להיות שלמעשה הם פחות קרובים לרומולנים "לבנים" מאשר לאחיהם, גנטית חיצונית, כלומר. מעניין אם יש ווקלנים מהגזע השמי. (סתם! סתם! מרוב דיבורים על גזעים, התחלתי להפחיד את עצמי
)

Lu Tze

New member
איזה יופי,

עכשיו אני יכול לעסוק גם בביולוגיה וגם במס"ב. כמו שאמרתי, ברגע שיצור ממוצע מסוג א' לא יכול ליצור צאצע עם יצור מסוג ב', שניהם יחשבו כלא מאותו מין (זו ההגדרה של מין), מכיוון שוולקנים לבנים יכולים להוליד צאצאים עם וולקאנים שחורים (אני מניח) והם גם יכולים להוליד צאצאים עם רומולנים (שוב, אני מניח) אז שניהם נחשבים לאותו מין. הבעיה היא שבטרק יוניברס כל humanoid יכול להוליד צאצא עם כל humשnoid (כמבון שבעולם האמיתי, יש יותר סיכוי שאדם יוכל להוליד צאצאע עם תפוח אדמה מאשר עם חייזר, לא משנה כמה הוא ידמה לבנאדם). אז צריך להמציא הגדרה חדשה לגזע... משהו בסיגנון שאם אף חייזר מסוג א'לא יכול להיות תורם איברים לכל חייזר מסוג ב' הם לא מאותו מין, או משהו כזה בכל מקרה. אז השאלה היא, האם רומולאני יכול לתרום איברים לוולקאני, מישהו רוצה לנחש? לדעתי השונות הגנטית (השוני בגנום) בין הרומלאנים לוולקאנים לא יותר גדול מהשונות הגנטית בין וולקאני שחור טהור דם (שאין בשושלת שלו וולקאני לבן) לבין וולקאני לבן טהור דם.

itstzar

New member
אהה, היו גם תרומות איברים בין חייזר

לחייזר במס"ב, סתם דוגמא שעלתה לי עכשיו זה בפרק שבו הווידאנים גנבו ליניליקס את הריאות, ואז אחר כך בגלל החזירו לו ראות של איזה חייזר אחר שגנבו לו את הריאות :)

Lu Tze

New member
לא מדוייק,

אם אני זוכר נכון, הם שינו את הריאות כדי שהם יתאימו לניליקס, אני מתכוון לתהליך שבו האיבר המושתל לא עובר טיפול (חוץ מהחלשת מערכת החיסון, או מה לשא עושים בעתיד).

itstzar

New member
אהההה ! ! ! ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif

Bored Guardian

New member
אולי זה נכון במציאות

אבל ראינו כבר שילובים של חצי רומלאנית חצי בת אדם (הבת של טאשה יאר), ואני די בטוח שהייתה גם חצי קלינגונית איפשהו, וראיתי שאמרו פה מתישהו שספוק הוא חצי בן אדם (לא בטוח). ככה שאני די בטוח שאם אנחנו מתווכחים אם וולקנים ורומלנים הם אותו גזע אז ברומלנים-בני אדם ורומלנים-בני אדם אין בלבול.. מה שכן זה יכול להיות לא כל כך פשוט, כמו כשדקס ווורף (הרבה ו') ניסו לעשות ילד. אז מהבחינה הזאת אין בעיה להגיד שרומלנים ווולקנים (שוב הרבה ו') הם אותו גזע..

למעלה