כמה שאלות על תפנית

Head Music

New member
כמה שאלות על תפנית

מקווה לקבל תשובות. 1. ירושלים: אתם בעד או נגד חלוקת ירושלים? ואם כן, באיזה אופן? 2. כלכלה: סוציאל-דמוקרטים או קפיטליסטים? 3. יהודה ושומרון: בעד נסיגה מלאה? אם לא, מה יישאר בידנו? 4. גולן: בעד הסכם שלום עם סוריה תמורת החזרת הגולן או נגד? 5. יחסי דת ומדינה: מתכוונים להשאיר את הסטטוס-קוו או לשנות את הקיים? 6. צורת משטר: דמוקרטיה נשיאותית, דמוקרטיה פרלמנטרית, או משטר מעורב?

תשובות:

לגבי ירושלים ויהודה ושומרון תמצא כאן את התשובות. לגבי התחום הכלכלי תמצא כאן בפרק סדר יום חברתי-כלכלי. באותו מסמך בפרק ממשל ומנהיגות תוכל למצא גם את התשובה לשאלת צורת המשטר. יחסי דת ומדינה - התשובות כאן. מודה שאין לי תשובה לגבי רמת הגולן, אין התייחסות לנושא במסמכים המפורסמים של תפנית.

תודה לארח ../images/Emo140.gif

באמת שנכון מה שאמרת שכל התשובות כתובות בצורה מאד מסודרת ומאד מפורטת באתר המפלגה. זאת לא מפלגה של מסרים עמומים - זה בטוח...
רציתי להגיד בקשר לדרך החברתית-כלכלית. אנחנו דרך האמצע, המשלבת את מידת האמת הקיימת בימין הקפיטליסטי ומידת האמת הקיימת בשמאל הסוציאליסטי. אנחנו מאמינים שאפשר גם לטפח כלכלה משגשגת ויעילה, ובה בעת לא להשאיר מאחור מגזרים שלמים בחברה. זה לא בשמיים. כמו שבן אדם בריא צריך בשביל לחיות גם מוח וגם לב, כך חברה בריאה צריכה את שניהם. לא צריך להגיד שהלב מקשה על תפקוד המוח, והמוח על תפקוד הלב. יש דרך אמצע, דרך הרמונית ששניהם מתפקדים ללא דופי. זאת התמונה הגדולה. הפרטים מצויים בשלומתם בקישורים שהביא ארח...

ישענר, יש לך אולי מושג לגבי העמדה

בקשר לרמת הגולן, או שהנושא כל כך לא אקטואלי, שפשוט לא התייחסו אליו?

האמת, לא ידוע לי כל כך.

לא רשום באתר, וגם לא זכורה לי התבטאות של עוזי דיין בנושא. אבל ממה שאני מכיר אותו, הוא בטח לא חושב על היפרדות חד צדדית גם מהגולן. הוא בטח לא שש לעזוב שום חלק ארץ. מיהודה ושומרון הוא מטיף להיפרד, אבל לא בששון. אלא בעיקר מסיבות דמוגרפיות, שאלה לא קיימות ברמת הגולן...

Head Music

New member
בדיוק, בגולן אין כלל בעייה דמוגרפית

ולכן אסור להחזיר את האזור הזה לסוריה.

Head Music

New member
הפנמתי את מצע המפלגה

בקשר לשאלות 1, 3, 5 (ירושלים, יו"ש, דת ומדינה) אני תומך לחלוטין במצע. בתחום הכלכלי (שאלה 2) יש שילוב בין שתי האפשרויות, תומך. שאלה 6 (צורת משטר): אני מתנגד נחרצות למצע. דמוקרטיה נשיאותית היא סוג ממשל שבו השחיתות רק יכולה לחגוג (לדוגמה: מדינות דרום ומרכז אמריקה, מדינות אפריקה, מדינות מרכז אסיה). יש פחות קול למיעוטים פוליטיים בכזו דמוקרטיה והעובדה שהנשיא בוחר שרים ושופטים על פי רצונו (כמובן באישור) פשוט מחרידה. המדינה המערבית היחידה שבה יש דמוקרטיה נשיאותית היא ארה"ב. מדינות נאורות השכילו להפנים שדמוקרטיה פרלמנטרית היא השיטה (כל מדינות אירופה) או משטר מעורב (צרפת). ואשמח אם מישהו מהמפלגה יוכל לומר לי מהי עמדת המפלגה בנושא רמה"ג. בנוסף, אשמח לדעת מהי השקפת המפלגה בנושא פסולי חיתון, נישואים חד-מיניים וגיור רפורמי. ברגע שאדע מהי עמדת המפלגה בנושא רמה"ג (החזרה לסוריה, סיפוח או פרוז האזור תחת ריבונות ישראלית) אחליט סופית אם אצביע למפלגה או לא

לגבי שאלותיך על פסולי חיתון

וגיור יש תשובות במסמך בנושא דת ומדינה. הנה: מעמד אישי: בצד המסלול המקובל של נישואין וגירושין כדת משה וישראל, יתקיים מסלול אזרחי מקביל שיאפשר רישום זוגיות ופירוקה בדרך אזרחית חילונית. יוקם מנגנון מיוחד לתיאום ובקרה בין המסלולים ולפתרון בעיות מיוחדות. • גיור: נושא לאומי מדרגה ראשונה. גיור הלכתי ממלכתי בגישה פתוחה וידידותית שתסייע למעוניינים בכך להצטרף לעם היהודי. אמנם לא מצויין גיור רפורמי, אבל כתוב "בגישה פתוחה" וכן במצע המפורט כתוב: "המפתח טמון בכלל "איש באמונתו יחיה". לכל איש ואישה חייבת להינתן זכות חופש הפולחן והזכות לשילוב הדת בחיי היום-יום לפי ראות עיניהם והשקפת עולמם. על כל אחד ואחת במדינה דמוקרטית לכבד את החלטת הזולת, כל עוד זו אינה פוגעת בזכויות האדם ובזכויות האזרח הבסיסיות." לגבי נישואים חד-מיניים, אין בתייחסות מפורשת, אבל "יתקיים מסלול אזרחי מקביל שיאפשר רישום זוגיות ופירוקה בדרך אזרחית חילונית" יכול לתת מענה גם לכך. ולגבי רמת הגולן, אני שוב מתנצל, אבל לי אין כרגע תשובה.

Head Music

New member
אוקיי, עניתם לי על הכל../images/Emo13.gif

מלבד רמה"ג, כאמור, אבל בשביל נתאזר בסבלנות. אני בהחלט חושב שאצביע למפלגה
(הרי ממילא שינוי המשטר זה משהו שהוא לא בר-ביצוע).

מקוטיאל

New member
ברוך הבא לחיקנו! ../images/Emo66.gif

עם זאת, אני חייב לבאס ולומר ששינוי שיטת הממשל זה אחד מהדגלים המרכזיים של המפלגה... המערכות השלטוניות בישראל חולות. זאת משימה חשובה מאד להבריא אותם, ע"י כינון ממשל בעל יכולת למשול. לדעתי אין בנשיאות משום פגיעה בדמוקרטיה. להיפך, הנשיאות תחזק את הדמוקרטיה, תחסל את הפוליטיקה המכוערת והמושחתת שאנו רואים כיום. אתה מציין את ארה"ב כסתם מדינה בודדת שמקיימת משטר נשיאותי. ארה"ב היא לא סתם מדינה. היא המעצמה. למה לא ללמוד מהמעצמה? אולי יש סיבה שדווקא היא המעצמה, והכלכלה המשגשגת ביותר...

Head Music

New member
ולאן הגיעו המדינות שלמדו מהמעצמה?

דרום ומרכז אמריקה, אפריקה, מרכז אסיה - בכל האזורים האלו יש דמוקרטיה נשיאותית. בעוד שדמוקרטיה פרלמנטרית יש רק באירופה, ישראל, אוסטרלייה, ניו-זילנד והודו.

Head Music

New member
בצרפת יש משטר מעורב מובהק

יש נשיא שאחראי בעיקר לענייני חוץ, וראש-ממשלה שאחראי בעיקר לענייני פנים. גם בארץ יש מעורב, רק שלנשיא אין סמכויות משמעותיות.

בישראל המשטר אינו מעורב

תפקיד הנשיא הוא בעיקרו ייצוגי. בצרפת הנשיא דומיננטי בקביעת מדיניות. הנשיא גם יכול לפטר את הממשלה. בישראל לא.

Head Music

New member
עדיין, לנשיא בצרפת יש פחות סמכויות

מראש הממשלה, זו הסיבה שהוא נבחר לתקופה יחסית ארוכה (כמו בארץ, רק שכמובן יש המון הבדלים).

למעלה