כמה שאלות על ריביות

pagis

New member
כמה שאלות על ריביות

היי, יש לי כמה שאלות על נושא של ריבית להלוואה. שאלתי אותם כבר כתגובה לתשובה שניתנה לי אבל משום מה זה לא 'קפץ' לעמוד הראשון אז אשאל שוב. לפי הבנתי ריבית הפריים משתנה כל חודש, אבל הריבית על ההלוואה היא שנתית לא? כלומר האם הריבית שאני אשלם בסוף תורכב ממוצע ה"פריים" או אולי הריבית נקבעת ברגע לקיחת ההלוואה או ברגע התשלום החודשי של החזר ההלוואה לפי הפריים באותה נקודת זמן? בקיצור איל עובד המנגנון הזה? דבר נוסף, אם אני לוקח הלוואה דולרית (כלומר אני מקבל דולרים ומחזיר דולרים) האם הפריים שאשלם יהיה הפריים של בנק ישראל או של הבנק המרכזי בארה"ב? שאלה אחרונה (בנתיים) הבנתי שככל שההלוואה היא לתקופה ארוכה יותר, בהינתן ערבויות מתאימות, הריבית אמורה לרדת. בהנחה שקיבלתי הצעה לריבית של פריים מינוס חצי להלוואה לתקופה של שנתיים, מה, בהערכה גסה, השינוי שאני צריך לצפות לו להלוואה דומה לתקופה של 7 שנים? תודה רבה

תשובות

ריבית פריים היא ריבית שקלית שמפרסם בנק ישראל בתוספת 1.5%, וכן, ברגע שלקחת הלוואה צמודה לפריים והפריים השתנה אז גם התשלום שלך ישתנה בהתאם. הריבית היא ריבית שנתית שממנה גוזרים את הריבית החודשית (נניח לצורך חישוב החזר הלוואה). הלוואה דולרית תהיה צמודה לריבית ליבור של הבנק המרכזי בארה"ב. עוד משהו חשוב, ככל שהתקופה ארוכה יותר (באותו מסלול), הריבית תהיה גבוהה יותר. נסה להסתכל על זה מהצד השני, אם יש לך פקדון בבנק (למעשה נתת הלוואה לבנק) אתה תצפה שככל ש"תסגור" את הכסף ליותר זמן כך הריבית תעלה אחרת לא תהיה לך סיבה לעשות את זה, תוכל להפקיד לתקופות יותר קצרות ואז לחדש בכל תקופה מחדש.

pagis

New member
אפשר חידוד?

קודם כל תודה רבה על התשובות, זה מאוד עוזר שאפשר לבוא הנה ולשאול שאלות, כלכלה היא עניין מסובך כל כך :)כתבת שככל שההלוואה לתקופה ארוכה יותר הריבית עולה, זה סותר את מה שאמרו לי כאן בפורם בעבר. חשוב לי לדעת האם הריבית אמורה לעלות או לרדת כי הבנתי שהריבית נתונה למיקוח לכן אני רוצה לדעת את כל הפרטים כדי שאוכל להתמקח בצורה חכמה. מצד אחד אני מבין את ההגיון במה שאתה אומר, מצד שני אם אני לוקח הלוואה ארוכת טווח אז הבנק מרוויח ממני יותר כסף כי אני משלם ריבית לאורך זמן. בקיצור, אני מניח שיש טיעונים לכאן או לכאן אבל המציאות היא מסויימת ולכן חשוב לי לדעת האם במציאות הגיוני לדרוש ריבית נמוכה יותר להלוואה ארוכת טווח או שראוי לצפות לריבית גבוהה יותר על הלוואה שכזו. תודה רבה

u 1000

New member
הריבית בדרך כלל תעלה...

ותדרש ליותר בטחונות ככל שזמן ההלוואה יגדל. יש הגיון בכך מאחר והמלווה לוקח סיכון ארוך יותר והוא מבקש שתפצה אותו על כך. אתה, לצורך המחשה (ולא כקבלת האמור כתורה מסיני) ראה את האתר הזה ושחק קצת עם השנים.

pagis

New member
איך נקראת הריבית הבריטית?

מכיוון שאני רוצה לקחת הלוואה בפאונדים בריטים אני רוצה לבדוק את המגמות של הריבית בבריטניה ולנסות לקרוא הערכות האם הריבית שם צפייה לעלות או לרדת (אני מבין שאם אני לוקח הלוואה במטבע זר מבנק ישראלי הריבית תקבע ע"פ ריבית הבנק של המדינה שאת המטבע שלה אני לוקח נכון?) דרך אגב, אם הפריים בארץ הוא ריבית בנק ישראל + 1.5 אחוז, האם זה אומר שהמקבילה בבריטניה היא ריבית הבנק הבריטי + 1.5 אחוז או שבכל מדינה מוסיפים אחוז אחר? תודה

למעלה