כמה שאלות על כבידה

aviax1

New member
כמה שאלות על כבידה

1.האם יש גבול למספר גרויטיונים אפשרייים במקום .? 2. אם תאורטית השעה בחללית ענקית בבטן האדמה של כדור הארץ ואז יעלה בחזרה האם הזמן היחסי שלי יעבור יותר לאט ואני יגלה שבעוד שלי חלפו 6 שנים למשל לאלה שבכדור הארץ חלפו 5 וחצי .? 3. אם מישהו מוצא דרך לבנות בית או מבנה ענק מיסודות סופר כבדים שיוצרים חום בניהם האם ניתן ליצור מבנה דמוי מסה בעלת תאוצה .? אם כן האם ניתן להאיט את הזמן בעזרת ריכוז יסודות כבדים מסביב לחפץ . 4.האם פוטונים נקלטים בעניים שלנו ונבעלים ממש או פשוט איכשהו יוצרים אינטרקציה.? 5.האם מבנה מספיק כבד מסוגל לכופף את האור הנראה מסביב אליו ולהפוך לבילתי נראה .? 6.ואחרון : האם השדה המגנטי משפיע על הכבידה בכוכב.?

bambipoop

New member
תשובות לחלק מהשאלות

1. אם אני זוכר נכון גרויטיונים הם מה שנקרא חומר וירטואלי, אבל הם נוצרים רק כאשר ישנה אינטרקציה בין חומרים ממשים ולכן חייבת להיות הגבלה לכמות הגרויטיונים, ביקום אבל לא נראה לי שיש הגבלה שכולם לא יכולים להיות במקום מסוים. 2. תתנסח בצורה ברורה יותר 3.כנ"ל 4.שאלה טובה, אני חושב שכל חומר באיזה שהיא מידה קולט פוטונים, אחרת אם בחדר סגור הייתי מדליק נורה לכמה זמן ואז מכבה, האור היה פשוט ניתז מהקירות והחדר היה ממשיך להיות מואר, מכיוון שאנחנו יודעים שזה לא נכון, אני חייב להסיק שכל חומר קולט כמות מסוימת של אור (לא חייב בכל הספקטרום, כמו שצלופן אדום קולט אל עצמו את כל הצבעים שאינם אדומים) והעין האנושית לא שונה. 5.כן אבל הגוף צריך להיות מאוד גדול כדי ליצור כוח משיכה מספיק חזק וגם אז זה במידה קטנה מאוד (הפעם הראשונה שהצליחו לאשר זאת בניסוי הייתה כשעשו מדידות סביב השמש בליקוי חמה. זאת ההזמנות היחידה שיש גוף בעל מספיק מסה ושאור מהשמש לא "מסנוור" ומונע לבדוק את מיקום הכוכבים מאחורי השמש. בכל מקרה הגוף לא יהיה בלתי נראה אלא יראו אותו במקום שונה 6. לא נראה לי, בינתיים אם אתה יודע הצליחו להראות שהכוחות האלקטרומגנטי הכוח הגרעיני החזק והחלש מתאחדים לכוח אחד ברמות אנרגיה גבוהות, אף על פי זאת הגרביטציה לא משתלבת אתם, זה שני סוגי דברים שונים שאין להם השפעה אחד על השני. אם מישהו לא מסכים או חושב שאני מערבב עובדות אני אשמח ללמוד על טעויותי

aviax1

New member
שאלה שתיים

בניסוח ברור יותר : האם הזמן עובר לאט יותר בבטן האדמה אם לדוגמא אקח שתי תאומים כמו בפרדוקס התאומים רק במקום שהסיע אחד בחללית במהירות נורא גדולה אני יכניס אותו עמוק עמוק באדמה למרכז של הכוכב וכעבור כמה זמן יעלה אותו האם התאום שישאר על פני הארץ יזדקן יותר מכיוון שאם אני לא טועה בבטן האדמה הכבידה היא החזקה ביותר .?

bambipoop

New member
השערות

אני יודע שכבידה ותאוצה הן שקולות למעשה, מרגישים זאת לדוגמא במעלית כאשר מרגישים את כוח המשיכה "נחזק" או "נחלש" כאשר המעלית מאצה ומאטה. לכן אני מ נ ח ש שהתאום היכנס לבטן האדמה יהיה צעיר יותר(בין היתר בגלל שהוא ימות)

johngalt2

New member
האמת שההיפך...

כדי להבין מה נכון במקרים האלו (לפחות במקרים פשוטים של כבידה חלשה) , צריך להשתמש בגרסא המילולית של עקרון השקילות (אני מניח שקוראים לזה ככה בעברית, בכל מקרה זה equivalence principle), שאומר שלא ניתן להבדיל בין מערכת מואצת לבין מערכת בשדה גרוויטציה. לכן, אם אנחנו רוצים לחשוב מה האם הזמן עובר יותר מהר על שפת כדוה"א או יותר גבוה (בבטן האדמה הכבידה יותר חלשה, ושם יותר מסובך לומר מה קורה), אפשר להסתכל על מה שקורה בחללית שמאיצה בתאוצה קבועה של g. אם מישהו בראש החללית שולח סיגנלים של אור בתדירות (מבחינתו), של, למשל, 10 אותות בשניה, מי שבירכתי החללית יקבל את הסיגנלים האלו בתדירות יותר גבוהה. מכיוון שמספר הסיגנלים הוא מספר ויש לו ממשות פיזיקאלית שלא תלוייה בבחירת מערכת יחוס, כדי שהתהליך הזה יוכל להתקיים צריך להסיק שאם היו לוקחים את השעון של מי שלמעלה ושל מי שלמטה ושמים אותם באותה נקודה, היו מגלים שהשעון של מי שלמעלה נע לאט יותר מהשעון של מי שלמטה, בהפרש תדירויות פרופורציוני לשדה הכבידה של כדוה"א. מדובר במילישניות בודדות ל- 100 שנים.

johngalt2

New member
תשובה

לי היה נראה שכל העניין עם הזמן הוא הרבה יותר מוזר... הייתי בטוח שתשאל על זה. בכל אופן, זה די הגיוני אם אתה חושב על זה שיש בבטן האדמה פחות חומר "מתחתיך" (ז"א, בינך לבין מרכז כדוה"א) שמושך אותך למטה. כל מה ש"מעליך" לא משפיע בכלל.

aviax1

New member
רגע רגע רגע

אבל יסודות כבדים הם בעלי כבידה חזקה יותר לא .? קוראים להם הריי כבדים -כבידה אם אני לא טועה בבטן הכוכב יש את הכבידה החזקה ביותר בגלל שיש שם את היסודות החזקים ביותר ואני די בטוח שאפילו דיברו על זה בסדרה :the univers של ערוץ ההיסטוריה שבליבת הכוכב הלחץ הטמפרטורה והכבידה החזקים ביותר

bambipoop

New member
בקשר לזמן

אני יודע... לא במפורט אבל קראתי קצת על זמן יחסי למקום ויחסי לגופים שונים בתאוצה שונה או כבידה שונה, אבל מה שמוזר לי זה עדיין שהכבידה קטנה יותר, הרי לפי משוואת הכבידה:
g=Gm1m2/r²​
כאשר הרדיוס שואף ל0 הכוח אמור לשאוף לאין סוף בטח שלא קטן...

למעלה