כמה שאלות על גיטרה...

Alongi

New member
כמה שאלות על גיטרה...

התחלתי לנגן לבד על קלאסית לפני משו כמו חודשיים שלושה הכל סבבה מתקדם ועל הכיפאק אבל לפעמים אני נתקל באקורדים שאין לי מושג מהם (Dbm, Bbm) וגם בכאלה : bm\d האם יש אתר שניתן למצוא את כל האקורדים האלה בקלות? ומה אומר הקטע עם ה\? הבנתי שזה קשור איכשהו לבס... ואם יש לכם טיפים על איך ישר לראות לפי אותיות האקורד איך לנגן אותו במקום כל פעם לרוץ ולפתוח ספר\מחשב, אז גם סבבה...

Alongi

New member
הקפצה...

nemoalive

New member
תשובה

העצה הכי טובה שאני יכול להביא לך היא שתיקח מורה, כי אז אתה תלמד את הכל בצורה הרבה יותר מהירה ויעילה. בקשר ל-/ : אם יש לך לדוגמא A/C אז אתה מנגן את האקורד A אבל אתה נותן לו את הבס של האקורד C כך שבמקום לנגן בבס לה (מיתר חמישי פתוח), אז אתה מנגן דו (מיתר חמישי סריג שלישי). לראות את האקורד לפי האותיות יהיה לך קצת יותר מסובך ולכן כדאי שתיקח מורה. האות הראשונה בעצם מסמלת את ה-1 של האקורד ואז אתה מנגן את ה-1 ה-3 וה-5, זאת אומרת באקורד A למשל אתה מנגן לה דו דיאז ומי. כל מספר שמגיע אחר כך למשל 7 אומר לך להוסיף צליל ואז אתה מנגן לה דו דיאז מי וסול. האות M שמגיעה אחרי אות אומרת בעצם שהאקורד מינורי ואז -3 צריך להיות חצי טון מתחת למז'ור (לה דו רגיל ומי). אם הצלחת לעקוב עד עכשיו אז אני מקווה שזה עזר לך. האותיות הן בעצם C=דו D=רה E=מי F=פה G=סול A=לה B=סי. האות תמיד תסמל את הבס של האקורד. מקווה שעזרתי בהצלחה ותאמין לי שיהיה לך הרבה יותר קל ללמוד את כל זה עם מורה.

למעלה