כמה שאלות על גיטרה :)

כמה שאלות על גיטרה :)

אוקיי ככה אני כבר שנה רוצה להתחיל ללמוד על גיטרה אחרי שלמדתי 5 שנים עכשיו מה שרציתי לדעת זה: 1. מאיפה כדאי לקנות ואיזה סוג, כדאי לקנות משהו פשוט או רציני? כסף לא מהווה ממש בעיה אבל עד גבול מסויים... 2. אני אוכל ללמוד לבד עם ספר בהתחשב בזה שאני יודעת אקורדים או שכדאי לקחת מורה פרטי.(יש לי גם שמיעה מוסיקלית טובה מאוד) 3. יש לכם המלצות על מורים או על בתי ספר למוסיקה? כדאי ללמוד בכלי זמר? (אני גרה ברמת גן) תודה...

בבקשה:

1. לרוב לומדים קודם על קלאסית, קלאסית ממוצעת עולה בין 400 ל600 ש``ח. אם את ישר קופצת לחשמלית אז תקני פנדר אמריקאית (בסביבות 5000 ש``ח) או איבנז (מתחילות ב3000 אולי יש יותר זולות) 2. 3אפשר ללמוד עם ספר, אבל הספר לא יתקן לך טעויות (האקורדים שונים ממה שיש באורגן) אז כדאי לקחת מורה לעבוד על טכניקה ותיקון טעויות. 3. רמת גן....לא מכיר מורים משם, לא כדאי בית ספר למוזיקה (זה למידה בקבוצה ולא יחכו לך אם לא תצליחי משהו) ולא ללמוד בכלי זמר!!!!!!!!!!!!!!! לא להתקרב לכלי זמר ואפילו לא לקנות שם כלי נגינה! קורט, בוקר טוב עולם, מה שלום כולם?

Meddle

New member
את לא חייבת קלאסית

והמחירים שכתובים שם הם לגיטרות יקרות מאד, אל תחשבי לרגע שגיטרה קלאסית שעולה 600 ש``ח, מקבילה באיכות ובצליל שלה לחשמלית כ``כ יקרה. גיטרות קלאסיות כאלה הן זולות ופשוטות, כמו שיש גם חשמליות ואקוסטיות זולות ופשוטות. אני אישית הייתי ממליץ לך על גיטרה חשמלית יד שניה (אפשר גם יד ראשונה) בסיבות ה2,000-2,500 ש``ח. יש כאלה מעולות בטווח מחירים הזה (אני ממליץ בחום על גיטרה מדגם Radiator של חברת Godin - היא עולה בערך 2000 ש``ח חדשה והיא ממש ממש ממש טובה בשביל מה שאת משלמת - הרבה יותר מהתחרות - זה בטוח) הייתי גם ממליץ לך ללכת על מגבר טוב או שאפשר להתחיל גם בלי מגבר בכלל, אבל אם את מתכוות לקנות מגבר קטן ולא רציני, לא הייתי מציע לך להוציא יותר מ600 ש``ח - כי ההבדל הין מגבר של 600 למגבר של 1500 הוא לא כזה מהותי. בקשר לשאלה אם כדאי מורה - כןןןןןן!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מורה זה חשבו, מורה טוב זה אפילו עוד יותר חשוב, מורה יכול לעבוד איתך הצורה אישית ועל נקודות ספציפיות שספר לא יכול ומאחר שיש לך רקע במוסיקה אז גם יהיה לו קל להסביר לך את כל התיאוריה של הגיטרה. (לא ללמוד בכלי זמר!!! - וגם לא בשום מקום אחר שלא מלמד מורה אחד-תלמיד אחד.... קבוצות זה חרא וכבר עדיף ספר)

metal head

New member
מממממממ

אל תלמדי בשום בית ספר למוזיקה אלא רק מורה פרטי שיש לו מוניטין טוב ואם את קונה גיטרה קלאסית אז תקני של PALOMA!

wiz

New member
צודק

אני גם התחלתי ישר על חשמלית... היה לי רקע מאורגן (...) והתבאסתי לנגן על קלאסית, אז יש התחלתי על חשמלית. ואני לא מצטער על זה. בקשר למגבר... יד שניה זה אחלה אופציה להתחלה... אני את שלי השגתי ב-700 שקל, וזה מרשל מקורי עם אחלה סאונד. בקשר לגיטרה - לכי תבדקי בחנויות גיטרות, ותביאי איתך מישהו שמבין (אולי את המורה... דבר שיוביל אותי לנקודה הבאה...). תלכי על משהו שיהיה נוח, ולא יקר מדי... גם ככה תרצי להחליף את הגיטרה מאוחר יותר, וגיטרות עד 2000 שקל הן בערך באותה רמה... לא כדאי להשקיע סתם בגיטרה הראשונה. ובקשר ללמידה - רק מורה! אני לא הייתי הולך בחיים ללמוד בקבוצה. את הרי לא לומדת תיאוריה אלא טכניקה, ובשביל זה צריך מורה שיעבוד רק איתך, יתקדם בקצב שלך, ויעבוד על הנקודות שאת צריכה בהן חיזוק, בלי הצרות שיש בקבוצה של כמה תלמידים עם בעיות שונות... אני ראיתי כמה שלמדו הרבה שנים במן בי``ס כזה של מוזיקה (כלי זמר, ימאהה - לאורגן...), והם ממש לא ידעו לנגן... ממש לא כדאי!

avikoo

New member
אני קניתי גיטרה חדשה (מכלי ***) ב

1600 שח.ימאה פסיפיקה והיא די מצויינת גם בצליל ממש יפה נקי.להתחלה

red hot

New member
כדאי לך להתחיל עם גיטרה קלאסית

כדי לעבוד על טכניקות וללמוד את הבסיס ואז לראות אם זה בכלל מושך אותך. גיטרה חשמלית זה השקעה וחבל לקנות סתם אם את לא בטוחה שאת הולכת וללמוד לנגן על גיטרה ברצינות. אני קניתי גיטרה קלאסית: אדמירה פלומה. הגיטרה ממש טובה ובדרך כלל המורים ממליצים עליה למתחילים. היא עלתה 600 ש``ח בכלי זמר בדיזינגוף. לא כדאי לך להשקיע יותר (במוקדם או במאוחר את תעברי לאקוסטית וחשמלית) או פחות (בדרך כלל הגיטרות שעולות פחות הן לא שוות) על גיטרה קלאסית. לא כדאי לך ללמוד עם ספר לבד... תיקחי מורה. את יכולה להתחיל לנגן לבד לפי ספרים ולעשות טעויות ולהתרגל אליהן ואחר כך יהיה לך מאוד קשה לתקן אותן. אל תלמדי בשום פנים ואופן עם קבוצה (אין לי כוח להסביר למה זה ממש לא טוב) תלכי ללמוד אצל מורה פרטי. פתחי דפי זהב, יש שם מלא מורים לנגינה אבל כדאי לך לקחת מורה שאת יודעת שהוא טוב ושאנשים המליצו לך עליו ולא סתם אחד שקורא לעצמו מורה לגיטרה והוא לא יודע ללמד.

Sham 69

New member
יש גם גיטרות חשמליות ב 650 ..

של קיופיד .. חברה מסריחה רצח ..

The DestroyeR

New member
לא למה

קיופיד אתם ממש לא צודקים כל מי שמשמיץ את החברה הגיטרות האלה יוצאות מכיוון בקצב אבל חוץ מזה גיטרות דיי טובות יחסית למחיר אם אתם מנגנים רק איזה שנה או שנתיים אז אתם גם ככה לא שומעים הבדלים בצלילים כי צריך לפתח שמיעה הרבה זמן בשביל להגיד שצליל של חשמלית אחת הוא יותר טוב מהשנייה בקלאסיות זה שונה זה עניין של אקוסטיקה והתמחות של אותה חברה בייצור ועיצוב אקוסטי... אני חושב שכל מתחיל יכול להתחיל מקיופיד גיטרה לא רעה בכלל...!

למעלה