כמה שאלות :) עזרה

risto2

New member
כמה שאלות :) עזרה

היי יש לי כמה נשאלות קטנות אודה לפתרון והסבר.. א. האם מסות כל הכוכבים (במכניקה..)הם נתונים בKG ? ב.האם המהירות במכניקה היא תמיד מטר לשנייה ? ג.מה תהיה הוריית מאזני קפיץ מספינת החלל כשאר הטייס עומד עליהם אם ידוע כי משקלו על פני כדור הרץ הוא 850 N ? אני לא מבין למה זה אפס ? האם בגלל שאין מסה בחלל ? ד.מה זו הנוסחא שדנ כבידה GM\r^2 האם דרך נוסחא זו אני מחשב את שדה הכבידה בהתאם לנתוני הכוכב ,מסה ורדיוס המרחק ממנו הגוף נמצא ? תודה מראש

AnarchistPhilosopher

Well-known member
ובכן:

א. זה לא משנה אפשר גם בגרמים או במילי גרמים. (-: ב. בMKS כן, בCGS לא, ב-CGS זה סנטימטר לשניה. ג. ברור שיש לו מסה בחלל, אלא פשוט בגלל שאין כבידה שתמשוך אותו למטה, ולכן הוא חסר משקל, למרות שהוא כמובן מייצר שדה כבידתי משלו, אבל הוא לא מרגיש אותו אלא עם גופים אחרים מתקרבים אליו. ד. הנוסחא של ניוטון (שיש לה שכלול בצורת טנסורים אצל יחסות כללית) היא F=GmM/r^2 זה הכוח הפועל בין שתי מסות, אם אתה מסתכל על גוף שמבצע תנועה צנטריפטלית, הוא נע תחת כוח mv^2/r לכן מהשוואת שניהם אתה מוצא למה שווה המהירות בריבוע. טכנית, מה שרשמת הוא אינו נוסחא כי אין שם שוויון.

risto2

New member
תודה רבה

תודה רבה על התגובה ממש עזרת לי. לא הבנתי את ב' אפשר שוב ,בשפה יותר פשוטה :) בבקשה ...

AnarchistPhilosopher

Well-known member
MKS זה יחידות של מטר,קילוגרם ושניה.

לעומת CGS שאלו יחידות סנטימטר,גרם ושנייה. יש גם את מערכת היחידות שהאנגלוסקסים משתמשים בהם, כמו inch,foot,mile.

NessT

New member
סליחה על הקטנוניות ../images/Emo8.gif אבל..

יש מקרה אחד בMKS שבו מהירות היא לא בק"מ לשניה וזה כשמשתמשים במהירות זוויתית (ואז המהירות היא ביחידות של מעלה לשניה)... חשבתי שאולי לזה התכוונת בשאלה אז הוספתי.. ועל כל השאר AnarchistPhilosopher כבר ענה לך

ViolSastrad

New member
אם כבר - יותר נהוג רדיאן לשניה.

וכך אני ממשיך את ההתקטננות

johngalt2

New member
זה לא סותר

מהירות קווית ומהירות זוויתית זה שני דברים נפרדים - ולראיה, כמו שאמרת, יש להם מימדים שונים.

NessT

New member
בטח.. ../images/Emo13.gif לא התכוונתי שזה סותר

פשוט הוספתי שיש מקרים שמתיחסים למהירות ביחידות שהן לא km/s גם ביחידות MKS וזה כשמשתמשים במהירות זוויתית

למעלה