כמה שאלות מ 13H

Proteous11

New member
כמה שאלות מ 13H

אני לא יודע למה אבל היית לי נפילה יחסית גדולה בין 10 11 ו 12 ל 13 .... להוזיל : להתייקר 1. להתנגד : לתמוך 2. לאבד : לחפש 3. ללבות : לדעוך 4. לעכב : לזרז שתי טענות א. נחום לעולם אינו מפהק. ב. אין זה נכון שנחום מהפק כל הזמן. 1. א נובעת מ ב 2. ב נובעת מ א 3. סותרות 4. לא נובעות ולא סותרות

a n a t 1 2 3 4

New member
תשובות

אני חושבת ש: לגבי האנלוגיה: להוזיל משמעו לגרום למשהו להיות ההפך מיקר כמו שללבות (להגדיל את האש) משמעו לגרום למשהו להיות ההפך מדועך. אם את לא יכולה למצוא משפט שמגדיר את שתי המילים באותה הטייה את יכולה לשנות את ההטייה אבל גם כשאת מציבה את התשובות במשפט הממ"י. התשובה: 3 לגבי נחום: נראה לי שהתשובה היא 1. כי במשפט אחד אומרים שנחום------- לא מפהק לעולם במשפט שתיים אומרים ש נחום----- לא מפהק כל הזמן .... מכאך שהוא לא מפהק לעולם ניתן להסיק שהוא לא מפהק כל הזמן אבל מכך שהוא לא מפהק כל הזמן אפשר להסיק גם שיש זמן שהוא מפהק ואז זה לא מתאים לטענה א'. לכן טענה ב' נובעת מטענה א'.

a n a t 1 2 3 4

New member
תיקון קטן

התבלבלתי בהסבר.... כתבתי לך הסבר נכון אבל תשובה לא נכונה.... לפי ההסבר שלי למעלה מטענה א' נובעת טענה ב' ולא להפך... אז עדיין נראה לי שהתשובה היא 1

לדעתי

באנלוגיה 3 בהיגיון לדעתי 3 אם הוא לעולם לא מפהק- הוא לא מפהק זה לא נכון שהוא מפהק כל הזמן- אז הוא כן מפהק?! לאמ תיישב

Proteous11

New member
אני מסכים איתך ...

באנלוגיה , סתם התבלבלתי אבל בהגיון אני לא מבין איך זה יכול להיות 1 ... אני גם חושב שזה 3 , אם הוא לא מפהק כל הזמן זה אומר שיש זמנים שבהם הוא כן ( או שאין חיוב ? :( ) ולכן יש סתירה ...

a n a t 1 2 3 4

New member
תכתבי בבקשה את התשובות

את יכולה בבקשה לכתוב את התשובות כי אני רואה שכל אחד פה חושב אחרת..... תודה

ploni100

New member
א:3 ב:2

שאלה ראשונה להוזיל הוא לגרום לתוצאה הפוכה מלהתיקר כמו שלללבות הוא לגרום את ההפיך מלדעוך שאלה שניה אם נחום לא מפהק לעולם ודאי שהוא לא מפהק כל הזמן (2)

dasoona1

New member
התשובות שכתבת הן לא נכונות

גם אני עשיתי את הסימולציה הזו אתמול והתשובה להגיון על נחום היא שב' נובעת מ-א'

dasoona1

New member
בשמחה

אם נחום אינו מפהק, מכאן נובע- אין זה נכון שנחום תמיד מפהק. תחשבי על זה, הטענות לא סותרות אחת את השניה אם את לא מפהקת אז זה לא יהיה נכון אם אגיד שאת תמיד מפהקת, נכון?

אבל אני אגיד לך מה נראה לי

מ2 עדין נובע שלפעמים הוא מפהק. הוא לא כל הזמן, אבל יש פעמים שכן ב1 כתוב שאין מצב תראי אותו מפהק

בז שנות

New member
זה כמו

הקטע של הרוב.. שאם יש רוב בהכרח יש מיעוט. גם לי נראה שאם הוא לא מפהק תמיד משמע שלפעמים הוא כן מפהק.

אבל בשאלות כאלה אם לא אמרו

אז אנחנו לא יודעים אם אומרים יש ילדים גבוהים אני לא יודעת בהכרח מה האחרים. אולי הם ענקים? אולי הם ננסים? אולי אין ילדים אחרים? אני הבנתי שבהיגיון עם כל הצער שבדבר מותר לקחת כמובן מאליו רק את מה שנתון בשאלה

בז שנות

New member
לא ממש הבנתי

אם אומרים שרוב הילדים גבוהים אז אנחנו יודעים שיש ילדים שהם לא גבוהים. לא? משה לא ישן כל היום.. נסיק מזה שחלק מהיום הוא כן ישן.. זה מה שהבנתי משאלות קודמות אני הבנתי שבהיגיון עם כל הצער שבדבר מותר לקחת כמובן מאליו רק את מה שנתון בשאלה?? ומה עם הנחות סמויות?

למעלה