כמה שאלות מוזרות...

כמה שאלות מוזרות...

קדימה . 1. האם אחד/ת ממכם מגדל כלב 2 . האם מותר לחנות בחניה של נכים. .? 3. האם מותר סתם להשים ברכב תו נכה? 4. האם אתם מאמינים במשיח? ומצפים שהוא יבוא? 5.האם אני בשפיות ?

אהממ ובכן...

1. לא, אבל כשהייתי קטנה היו לי. אחד דלמטי בהשראת הסרט "101 כלבים וגנבים" שכיכב אז, עד שהוא עבר אותי בגובה. השאר אני לא יודעת איזה סוג הם היו, אבל חמודים מאוד. 2. משאירה לך את ההתחבטות. 3. כנ"ל. 4. אני חושבת ששכלית גם אם ישאלו אותנו באמצע הלילה נדע לומר שאנחנו מאמינים ומצפים בכל רגע שהוא יבוא, אבל לדעתי זה בגלל שאנחנו מתוכנתים ככה. מגיל קטן זה מה שהכניסו לנו, בדיוק כמו שהשמש זורחת. אם אנחנו באמת מרגישים שאוטוטו הוא מגיע? לא חושבת, הרי אנחנו מתכננים תוכניות גם לעוד חודש וממש לא לוקחים אותו בחשבון. זה מצריך עבודה כדי להרגיש... 5. שוב אני משאירה לך את ההתחבטות

מקור השאלה על המשיח נבעה ממחשבה

שצצה לי. אם יגידו לכל אחד מאיתנו אם מובטח לך 5 אחרי הנישואים דבש . האם כ``כ תרצה את המשיח או בגלל שאתה סובל לכן אתה רוצה אותו.

ולפי מה שאת אומרת. יוצא שאנחנו לא

מצפים באמת למשיח אלא מצפים שהיה לנו טוב.

לא אמרתי שלכולם, לרובם...

מה ההגדרה של אמונה? הרגשה בנכונות של משהו על סמך ידיעה מוקדמת, למשל כשמישהו שלא איכזב אותך אף פעם אומר לך דבר לא כ"כ סביר אתה מאמין לו. בלי הוכחה, כי הוא עצמו הוכחה ליושר ואמיתות. אם כן להאמין במשיח זו הרגשה, ועל רגש צריך לעבוד. אין מה לעשות, לבד זה לא בא.

למה את חושבת שלהאמין במשיח זה לא

כמו להאמין בבורא כי הרי ה` אמר שיבוא משיח היה טוב לא נסבול וכו` זה הכרחי זה אמונה היגיונית אם אנו מאמינים בה` אנחנו צריכים להאמין במשיח.

זה לא אותו הדבר...

האמונה במשיח היא בגלל שאתה מאמין בקב"ה שאמר שהוא יבוא, לא בגלל עובדה רציונאלית שקיימת. לעומת זאת בקב"ה אתה מאמין לא רק כי חינכו אותך לזה, היום יש לאמונה הוכחות שזו כבר לא חוכמה להאמין והיא נהפכה לרציונאלית.

אבל אל תשכחי,שאנחנו חייבים להמשיך

לחיות ..כי אם רק נחכה לו בשילוב ידים..אז אני לא צריך להגיד לך מה יהיה?!., אני מאמין באמונה שלמה בביאת המשיח...ברור שאנחנו מאמינים שהוא עוד שניה פה,אך ממשיכים לחיות עם אמונה בלב.

זו הבעיה...

שאנחנו לא ממש מאמינים בזה לגמרי כי אמונה היא הרגשה על סמך ידיעה, אנחנו יודעים בלי להרגיש כ"כ. לא אמרתי שלא נחיה ח"ו, אבל אפשר לחיות עם הידיעה הזו. יש לי חברה חב"דניקית משיחית, הרבה פעמים אני נתקלת בנושא הזה איתה למשל כשאני שואלת אותה אם היא טסה השנה לתשרי היא אומרת לא. אני כמובן ישר מתעניינת מה קרה, שהיא הרי אמרה שהיא לא מתכוננת לפספס אף שנה בעז"ה. היא מתחילה להסביר שעד שיגיע תשרי מסתבר שהרבי כבר יתגלה ויבוא לארץ ככה שהיא לא תצטרך לטוס, למרות שבפועל היא כן קונה כרטיס טיסה לניו יורק מראש. זו דוגמא מצד האמונה במשיח, וכך בעיקרון היה צריך להיות המצב גם אצלנו.

חח זה קונפליקט

היא מאמינה בדבר בלב ובמציאות פועלת ההפך= היא פשוט לא מאמינה, היא בסה``כ מצפה,מקוה. וכאן ההבדל- ציפיה בלי אמונה אינה שוה.

ההיפך..

היא כ"כ מאמינה, כ"כ יודעת ובטוחה שהוא יגיע אבל מכורח מציאות החיים שלה כאן היא חייבת לעשות השתדלות ולפעול.

ההיפך..

את שמה לב למה שאת אומרת? ידוע שכמות ההשתדלות קשורה לרמת האמונה. ככל שהיא מאמינה יותר כך רמת ההשתדלות צריכה לרדת ובדוגמה שהבאת את אומרת את ההיפך! היא פשוט לא מאמינה! איך את מסבירה קנית כרטיסים מראש?אם כבר השתדלות- אז זה לקנות כרטיס בדקה האחרונה.. והחפץ חיים עשה השתדלות שונה לחלוטין.. מרוב שהוא האמין שבכל דקה המשיח יגיע הוא הכין את הבגד. מבינה כעת את ההבדל?

לא,

לא ציפיתי שכולנו נהיה בדרגת החפץ חיים, זה לא פשוט כלל וכלל. אנחנו חייבים לחיות פה, אחרת אדם לא יתכונן לאירוע שיש לו כי ממילא המשיח תכף יבוא, וגם יגור כל החיים בשכירות כי המשיח יגיע ממש אוטוטו ולא יעברו 12 השנים של המשכנתא. צריך לחיות, צריך לפתח ולהתקדם, וזו גם הסיבה שהיא קנתה כרטיס. אבל כשאני מדברת איתה, וזה לא משנה כרגע אם היא שבוע לפני הטיסה או שזה בכלל על החתונה שלה היא ישר שוללת קיום שלהם. המשיח יבוא עד אז בזה היא בטוחה, אבל היא לא תישאר בלי אולם בגלל האמונה שלה. אני למען האמת לא רואה הבדל כלשהו שאמור להיות מבחינת מעשה אלא יותר בדעה, בידיעה שלמרות שמתכוננים זה לא יקרה.

למעלה