כמה שאלות מאנקורי

Gabi89

New member
כמה שאלות מאנקורי

1.שאלת פ.ט.ל: (1) דוד הרוויח את כספו בפטל רב (2) דודו עובד בנמל כפטיל מכס מזה שנים רבות (3) בכל בוקר אני מתפטל בפארק הירקון במשך שעה (4) לאחר פיטולים רבים נשלחה היחידה אל החזית 2. בעיה: החלבן מדלל חלב במחלבה. הוא שופך לחבית 3 חיטר חלב ו-X ליטר מים כך שהחבית מלאה עד תומה. אם מוציאים מהחבית X/2 ליטר מהחלב המדולל אז 2/5 מהחבית נשארת ריקה. מהי תכולת החבית(בליטרים)? (1)6 (2)12 (3)15 (4)20 3.השוואה כמותית: איציק הברמן ערבב X ליטר מים ו-1/3X (שליש X) ליטר אלכוהול ליצירת משקה. לאחר שעה איציק הכניס עוד 2/3X (שני שליש X) ליטר אלכוהול ו-2X ליטר מים והריכוז לא השתנה. (ריכוז האלכוהול במים הוא 0%) טור א' : 1 טור ב': X

Proteous11

New member
תושובות לכמותי:

לדעתי בפטל זה 1 , שפוט זה בטח עמל הייתי הולך על זה בתור עוגן ... 2 : נניח ש תכולת החבית היא M , 3 + X = M אתה מוריד X\2 ונשאר לך בחבית 3 + X\2 עכשיו 3 + 2\X שווה ל 3 חלקי 5 M אתה מציב ויוצא לך שX שווה ל 12 ומכאן כי החבית היא 15 3: לדעתי זה 4 , יחס הכמויות הוא 1 ל 3 ואתה מוסיף באותו יחס ולכן הריכוז לא משתנה .... יש לך 1X יחידות אלכוהול , ו 3X יחידות מים X יכול להיות 1 ויכול להיות כל ערך שלא יהיה ....

כמותי ראשון-???

תוטכל להסביר לי במה אני טועה? תכולת החבית היא 3+X ליטר (חלב ומים). אם מורידים X/2 מסה"כ התכולה , אז פשוט כופלים X/2 בתכולה. ואז אומרים שזה שווה ל2/5 מהתכולה, לכן אתה משווה X/2 = 2/5 (התכולה, X+3, מצטמצמת).

Proteous11

New member
לא לא .... כנס

אתה מוריד מהכמות X חלקי 2 היה לך 100 עכשיו יש לך 100 פחות X חלקי 2 היה לך 3 + X , עכשיו יש לך 3 + X חלקי 2 ......

אהההההההההההה!!!!!!!!!

שיחנקו מחברי השאלה!!!!!!!!!! אני חצי שעה שובר את הראש בגלל הניסוח המפגר שלהם! מה זה חבל מדולל? חלב שעירבבו אותו עם מים! לכן אם מורידים כמות מסוימת של "חלב מדולל", מורידים את הכמות מהמים+החלב!!!!! רק עכשיו הבנתי שהם התכוונו שהם מורידים רק מהחלב!!! וואי!!! הלכה לי חצי שעה מהחיים כי באנקורי לא יודעים לנסח שאלות!!!

Kayben

New member
סגנון קצת יותר פשוט לדעתי.

כדי לחסוך שני משוואות: הורידו X/2. וזה שווה ל 2/5 של התכולה כולה (X+3) X=12... אבל כמובן שאלו לגבי כל התכולה ולא רק המים, ולכן זה 12+3=15. אולי זה עזר למישהו להבין. :)

למעלה