כמה שאלות לגבי מניות

Idan Golzman

New member
כמה שאלות לגבי מניות

אני לא בטוח שזה המקום הנכון, אז אם לא אבקש שתפנו אותי לפורום הנכון לנושא. שלום לכולם ושבוע טוב. לאחרונה התחלתי מאוד להתעניין במניות ובכול מה שקשור אליהן, וברצוני לקנות מניות. יש לי כמה בעיות: אין לי מושג איך עושים את זה, אין לי מושג למי פונים, ואין לי מושג אם אני יכול לעשות את זה כי אני בן 16 בעוד כמה שבועות. ויש לי עוד כמה שאלות: מה זה בית השקעות, למה [ממה שהבנתי] הוא עדיף על בנק, ומה יכול להיות המחיר של עניין כזה ? חשבתי להשקיע ב Apple, כמה זה יכול לעלות לי חוץ מהמחיר של המנייה עצמה [68$ בערך] ? האם הגיל שלי מהווה בעיה כול שהיא בעניין ? מה זה תיק השקעות ? תודה רבה לכול העוזרים, במידה ויהיו לי עוד שאלות אני אשאל.

קצת מידע

אני גם לא בטוח שזה בדיוק שייך לפורום הזה, אבל אני אענה לך ומקסימום מנהל הפורום ינזוף בי... באופן כללי יש את פורום "בורסה ושוק ההון" בתפוז, וכאן כדאי להתייחס יותר לאספקטים הכלכליים של המסחר או שוק ההון ויש המון כאלה. לגבי הצעדים הראשונים בשוק ההון אני ממליץ לך לקרוא סקירה שכתבתי כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumFAQAnswer.asp?id=29&QID=16913 לגבי שאלתך על הגיל, אין בחוקי מדינת ישראל אף הגבלה על גיל מינימום למסחר בבורסה, כך שאין לך בעיה. עם זאת פתיחת חשבון בבנק מחייבת עד גיל מסויים ליווי והסכמת הורה. בית השקעות כשמו כן הוא, מקום דרכו ניתן להשקיע ולסחור בניירות ערך. לאדם פרטי אסור סתם כך להתחבר למחשב ולסחור ישירות מול הבורסה, הוא חייב לעשות זאת דרך חבר בורסה. חלק מבתי ההשקעות והבנקים הם חברי בורסה ואלה שלא- עושים זאת דרך חבר בורסה אחר. לבתי השקעות יש יתרונות וחסרונות לעומת בנקים, אבל גם המשפט שכתבתי כאן הוא מאד כללי ויתרון בבית השקעות אחד לא תמיד מתאים לאחר. נהוג בדרך כלל להגיד שהעמלות בבתי ההשקעות נמוכות יותר, אבל ראשית זה נכון רק בהכללה (יש מקרים הפוכים) ושנית יש עוד כמה שיקולים בבחירת המקום חוץ מהעמלות, עם כל הכבוד להן. קרא על כך קצת יותר בסקירה שכתבתי כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumFAQAnswer.asp?id=29&QID=16918 בכל מקרה, השלב הראשון הוא לפנות לבנק/ברוקר שבחרת, לפתוח שם חשבון ניירות-ערך, לקבל מערכת מסחר/אתר אינטרנט דרכו תוכל לפעול ולצאת לדרך! מומלץ בשלב ראשון לעבוד על תיק וירטואלי או "על יבש" לפני שסוחרים בכסף אמיתי. לגבי קנית מניה בארה"ב (כמו APPLE בדוגמה שלך), קיימות שלוש עמלות שנוספות למחיר הקניה שלה: עמלת הברוקר (אותה קובע כל בנק/ברוקר), עמלת הבורסה (שאותה קובעת הבורסה, ולכן איננה משתנה בין הברוקרים השונים, אבל כן משתנה מעת לעת), ועמלת מערכת המסחר (בסכומים גדולים- זה בחינם). בקר ב"שאלות הנפוצות" של פורום בורסה ושוק ההון, יש שם מידע נוסף שעשוי לעזור לך.

למעלה