כמה שאלות חשובות

mrlemon

New member
כמה שאלות חשובות

שלום לכולם, יש לי כמה שאלות חשובות שיעזרו לי כנראה לתכן את הלימודים שלי: 1.האם זה אפשרי לסיים את התואר תוך שלוש שנים? 2. האם יש הבדל מהותי בן ביקוש ומשכורות שמקבלים יוצאי מכללות כמו מכללה למנהל ובינתחומי לעומת אוניברסיטה תל אביב? 3.כמה מקבל עורך דין מתחיל לאחר שנת התמחות ואם השכר שלו גודל אחרי נגיד שלוש שנים ובכמה? תודה רבה. אני שואל את כל זה אני מתכוון ללמוד משפטים בשנה ההבאה כנראה.

sacrament

New member
כמה תשובות

1. לא שידוע לי. 2. יש הבדל לגבי ביקוש. מכיוון שהשוק מוצף, יש חשיבות למוסד הלימודים ממנו באת. מבין המכללות המכללה למנהל והבינתחומי הן אלה שיש להן יותר ביקוש, אבל אוניברסיטאות עדיין מובילות בראש. מבחינת שכר - הדברים בכל משרד די קבועים, לא נראה לי שיש הבדל שכר מהותי בין יוצא מכללה לבוגר אוניברסיטה באותו משרד. לכן זה תלוי לאיזה משרד הולכים. 3. המשכורת נעה משכר מינימום ויכולה להגיע ל13 אלף.

mrlemon

New member
אוקיי ובכל זאת..

1. למה לדעתך זה בילתי אפשרי לסיים את התואר תוך שלוש שנים במיוחד שיש לי כבר 10 נ"ז מפתוחה? 2.אתה רוצה להגיד לי שעורך דין אחרי התמחות ועם ציונים גבוהים מעל 88 מרויח גם מינימום לפעמים? אני חשבתי לפחות 7 -8k. תודה.

sacrament

New member
אני בת

1. כי ככה קבעה המועצה להשכלה גבוהה. יכול להיות שיש תוכנית אחת של איזו מכללה שלומדים בה 3 שנים, נדמה לי שביטלו את זה אבל. זו בטח לא תוכנית נחשבת בקרב המעסיקים. עם כל הכבוד ל-10 נ"ז שלך, אם יכירו בהם תוכל לקחת פחות קורסים, אבל עדיין תלמד 3.5 שנים. 2. כן.

mrlemon

New member
הבנתי...ממש מבאס

אני פשוט כבר בן 25 ורק שנה הבא אני יכול ללכת ללמוד.....ודבר שהכי מושך אותי זה משפטים. לפי מה שאת אומרת אם אני כעורך דין אחרי שלוש וחצי שנים ועוד שנה התמחות ועדיין מקבל מינימום. אז זה די מפחיד בגיל שאני אהיה בו בן 30 להרוויח ככה....מבאס מאוד.

Anabol

New member
זה בכלל לא מה שהיא אומרת

זו לא המשכורת של עו"ד מתחיל. זו רק אחת מהאופציות. תפקידך, בשלוש וחצי השנים הקרובות + השנה התמחות הוא לעשות כל שתוכל כדי לא להיות עו"ד שמרוויח מינימום בגיל 30. יש גם עורכי דין שמרוויחים 15K בגיל הזה. זה לחלוטין תלוי בך. נו, אולי לא לחלוטין

B L I M P

New member
מוסיפה קצת למה שאמרו כבר

1. אלא אם כן יש לך תואר ראשון, לא יתנו לך לסיים לימודים בפחות מ 3.5שנים. לא, 10 נ"ז מהפתוחה לא נחשב. השיקולים שלהם הם בעיקר תקציביים. 2. לטעמי לא. המכללות הללו די נחשבות, ואם אתה מסיים בהן בציון גבוה, אתה צריך להיות במצב טוב. מצד שני, אם יש לך ציון נמוך יחסית ואין לך קשרים, אז בהחלט עדיף להיות מאוניברסיטת ת"א/עברית. 3. נראה לי שהמשכורת ההתחלתית נעה סביב 7 אש"ח לעורכי דין שנתפסים בינוניים ומעלה (מבחינת ציונים, מוסד לימודים, מקום התמחות וכו). אני לא מכירה עורכי דין שמקבלים מינימום, אבל מצד שני כל מי שאני מכירה הם בוגרי אוניברסיטאות עם רזומה לא רע. מה קורה בשאר המקרים, אני לא יודעת.

Drunk Bullet

New member
אש"ח ? :)

עניין השכר גם נורא תלוי במיקום הגיאוגרפי של המשרד. בפריפריה לא חסרים משרדים בהם שכר התחלתי הוא באמת מינימום, ונגזר מזה שגם אחרי כמה שנות עבודה, השכר אחרי העליה יהיה עדיין נמוך ביחס לוותק ובהשוואה למקובל במרכז.

B L I M P

New member
זה נראה לי נכון לגבי כל משרה

המשכורות בפריפריה הן הרבה יותר נמוכות. אולי חוץ מהייטק (כל גווניו ומשרותיו) שמשלם הרבה ומקים מפעלים בכל מיני חורים מטעמי מיסוי.

mrlemon

New member
הבנתי בכל זאת רוצה לברר כמה דברים

1.מה הכוונה שלך ש10 נ"ז לא יעזרו לי? עד כמה שהבנתי מאוניברסיטה תל אביב הם יכולים להוריד לי מקורסי בחירה. 2.התכוונתי לפחות לציון 88 סופי. 3.זאת אמרת לעורכי דין שסיימו עם ציונים גבוהים יש סיכוי להגיע גם ל10k בתל אביב ומרכז? 4.האם כדאי לשלב מקצוע אחר עם משפטים כמו כלכלה או ניהול? ואם כן אז מה יותר תורם? האם ההוספה תורמת למשכורת יותר גבוה או עוזרת אחר להתקדם בתחום. 5.האם זה נכון שהרבה בוגרים שמסיימים שילוב של משפטים ומנהל עסקים פונים אחר לתפקידים ניהולים בכל מיני חברות במקום להתעסק במקצועו שלהם או שזה רק אנשים מקושרים? תודה רבה.

Anabol

New member
כמה תשובות

זרקת פה הרבה נושאים ולא לכולם יש לנו תשובה. זה הכול ספקולציות והשערות על סמך מעט מקרים יחסית שכל אחד מאיתנו מכיר. 1. תברר את זה עם מוסד הלימודים. בכל מקרה, התשובה נשארת בעינה. לא ייתנו לך לסיים ב3 שנים. 2. אין איזשהו רף שממנו והלאה זה נחשב ל"ציון גבוה". זה הכול יחסי ומתחבר יחד עם קורות החיים והציונים בקורסים ספציפיים. 3. ועוד איך יש סיכוי. ואפילו יותר. אבל כמו שתמיד אומרים, זה שמור ל"טובים" ואין לאף אחד מאיתנו דרך לדעת אם אנחנו "טובים" או שרק נראה לנו. 4. כדאי זה יחסי. אם אתה רוצה ללכת למגזר הציבורי/פלילי, כנראה שלשלב עם כלכלה זה מיותר. אם אתה רוצה ללכת לתחום המסחרי, זה יועיל, אבל לא בהכרח בתחום ההשכלתי, אלא יותר בשביל התחרות מול סטודנטים אחרים. נוטים לראות את השילובים הכלכליים כיתרון, אבל לדעתי ללא סיבה ממשית וללא הצדקה. כדי להיות עו"ד טוב אין שום צורך בתואר בחשבונאות/כלכלה. 5. זה נכון שיש אנשים כאלה.לא כל המשפטנים נהיים בסוף גם עורכי דין פעילים. אי אפשר להגיד לך כמה התופעה הזו רחבה והאם זה "רק אנשים מקושרים". מה שבטוח זה שהרבה משפטנים מתעסקים בשלל מקצועות, חלקם בהצלחה יתרה וחלקם עדיין מחפשים את עצמם. באופן כללי, אני רואה שהשאלות שלך הן באותו קו - האם יש ביטחון כלכלי במקצוע הזה? ואם לא, מה אפשר לעשות עם התואר הזה? התשובה לשתי השאלות האלה היא על קצה המזלג ככה: אם תלמד במוסד טוב, תקבל ציונים טובים ותשכנע מראיינים ששווה לקבל אותך למשרדים היוקרתיים, כנראה שתחיה בכבוד. אבל עדיין זו לא תהיה קריירה משתלמת בהשוואה לחלק מהמקצועות האחרים. אין מה לעשות, לעודף הביקוש יש השפעה על השכר בשוק עורכי הדין. אם לא תצליח להיות "אחד מהטובים" גורלך עדיין לא נגזר, ויכול להיות שתוכל להשתלב באחד משלל מקצועות אחרים. אבל בסופו של דבר, מה שאומרים נכון, יש מעט מאוד דבש להתחלק בו בין המוני המונים של עורכי דין. האם אתה מספיק טוב להגיע לצמרת? לא ידוע. בעיקר כשאף אחד לא יכול לשים את האצבע על מה זה "טוב".

ubuntu1

New member
שוב תודה על כל הפירוט..

באמת תשובה מנומקת ביותר: נשאר לי רק לשאול אותך שתי דברים אני באמת מעוניין לעשות התמחות בשוק ההון או מסחר אז מה עדיף ללמוד במקביל כלכלה או מנהל עסקים? האם לדעתך להתחיל ללמוד את התואר הזה בגיל 26 וחצי זה לא מאוחר מדי? וזה לא יראה מוזר בעיני מעסיקים או אפילו סטודנטים אחרים. שיהיו צעירים ממני בכמה שנים בטח.

flutter girl

New member
ממוצע הגילאים בתואר ראשון הוא גבוה ממה שנראה

לך. אני יכולה להבין את השאלה כשהיא באה מפיו של אדם בן 60, אבל לא בחור בן 26. אני התחלתי את התואר בגיל 21 והייתי סופר-צעירה. זה ממש לא נראה מוזר בעיני מעסיקים, וככל הנראה יהיו גם הרבה סטודנטים בגילך ואף מבוגרים ממך.

B L I M P

New member
הגיל שלך עובדה

אתה בן 26, ולכן כל תואר שתתחיל תתחיל בגיל 26 - אז מה זה משנה אם זה מאוחר מדי? לטעמי, אפילו מאוד הגיוני שנסיון החיים שצברת והנסיון התעסוקתי שלך בגיל הזה ידרג אותך גבוה יותר משאר הסטודנטים במחזור שלך מבחינת קבלה להתמחות.

ubuntu1

New member
נכון פשוט..

יש תוארים שאתה מסיים איתם ואתה מתחיל עם משכורת טובה כמו למשל תואר במדעי המחשב לא שאני אלך ללמוד את זה, אבל חברים שלי שסיימו את זה מרוויחים יפה ואני מצד שני בגיל 30 כשאצטרך להקים משפחה אתפרנס על קצת יותר ממינימום זה הקטע המבאס. אבל אני לא רוצה לוותר כי זה מקצוע מעניין.

B L I M P

New member
נכון,

ובגלל זה אני אומרת שזו עובדה. הרי לא תלך עכשיו ללמוד מדעי המחשב רק משיקול של שכר..?? יותר מזה, אם אתה לא טוב במדעי המחשב אז גם בכלל לא בטוח שתוכל לקבל כאלו משכורות.

flutter girl

New member
זה משהו שאני מנסה להסביר

לכל יוץ ופוץ שאומר לי "למה הלכת ללמוד משפטים? היית יכולה ללמוד מדמ"ח/הנדסת-שקר-כלשהו ולהרוויח פי 3!!" כן, אבל - אני לא בהכרח טובה בזה, זה לא כזה מעניין אותי, אני לא רוצה לעסוק בזה בחיים... ואני יודעת שאם זה לא מעניין אותי ואני לא טובה בזה - אני לא ארוויח את המשכורות האלה, ואם כן - אז בסבל רב. לפעמים כואב לי שאנשים חושבים שאיכות חיים זה לעבוד מסביב לשעון במשהו שאתה שונא, רק כדי שתוכל לשנורר שבוע בשנה ולנסוע לחו"ל.

sacrament

New member
יש לי חברה

שההורים שלה הסכימו לממן לה לימודים רק אם תלך ללמוד הנדסת משהו (לא זוכרת מה). אז לשם היא הלכה... היא שונאת את זה, היא די גרועה בזה, הציונים שלה חרא. אבל זה מה שהיא לומדת. הנחמה היחידה שלה זה שכאשר תסיים היא תרוויח הרבה אפסים... אז מצד אחד, אפשר להגיד שהיא בחרה רע מאוד, כי היא תעבוד במשהו שהיא שונאת. מצד שני, כבר ראיתי מספיק אנשים שלמדו משפטים ואהבו או שנאו את זה... ושינו דעתם כשהגיעו לפרקטיקה, לטוב או לרע. אז באמת אני לא יודעת אם היא עושה את הדבר הנכון או שהיא דופקת את עצמה...קשה לי לשפוט.

mrlemon

New member
משהו מוזר ששמעתי על השכר

פגשתי היום ידידה שלי שלא ראיתי הרבה זמן במקרה היא עתודאית כבר שנתיים והיא למדה משפטים, היא טוענת שיש לה שתי חברות שלמדו איתה אחרי שנתיים של נסיון מרוויחות 17 אלף שקל במרשד ממש גדול במרכז הארץ נשמע לי מופרך מה אתם אומרים?

למעלה