כמה שאלות- גיטרה

כמה שאלות- גיטרה

קודם כל, סליחה על פתיחת האשכול החדש. פשוט לא ראיתי אשכול שאפשר לנצל"ש אליו. חוצמזה, זה די ארוך. אז ככה: 1. עזבתי את המורה שלי לגיטרה. מכיוון שהגעתי למסקנה שאני ברמה מספיק גבוהה, החלטתי לא לחפש מורה חדש, אלא לנסות להתפתח לבד. יש איזה אתר שיכול לעזור ולהכווין איך להתפתח? רצוי בעברית... 2. יש אתרים שמדגימים ומסבירים את כל הקטע הזה של אפקטים? 3. מה יש לגיטריסטים מנורות באפקטים? 4. קורג זו חברה טובה למולטי-אפקטים? כי מצאתי אחד שלהם שמאד מתאים בשבילי (כלומר, לאקוסטית)... תודה מראש וסליחה אם שיגעתי מישהו...

Kfitzi

New member
לדעתי יש לך עוד הרבה מה ללמוד -

1. הסעיף הראשון שלך הוא הטעות המרכזית שלך. תמיד יש מה ללמוד. תמיד. אני לא עושה את עצמי גיטריסט דגול, אבל אני מנגן כבר תקופה (תפסתי גיטרה בפעם ראשונה בשנת 92) - והיום אני לומד גיטרה עם שני מורים. נקח דוגמא יותר רצינית מחאפר כמוני, ג'יימס לה ברי? מכיר? הזמר של דרים ת'יאטר - לא יודע כמה אתה מכיר אותם, לפני כמה שנים (באיזור 2002) הוא החליף מורה לפיתוח קול. שני דברים, אחד הוא נשמע פי כמה יותר טוב היום ממה שהוא היה בסוף שנות ה90. דבר שני, האיש עדיין לומד. אולי שווה להחליף מורה. מורה יענה לך בבהירות על שאר השאלות שלך. ממליץ בחום על מורה טוב.

הסבר קצר למה זה יהיה קשה

אני לומד בפנימיה, ויש לי רק את יום שלישי פנוי, ואת שישי-שבת. גם ככה הקטע של מורה היה קצת עמוס בשבילי. חשבתי פשוט לעבור ללמוד על גיטרת באס, ובמקביל להמשיך להתפתח בקטע של גיטרה. בעקבות ההמלצה שלך אני ישקול את זה מחדש. אבל בכל מקרה, השאלה עם הנורות די מציקה לי. אני מרגיש ממש אוטיסט (במובן החיובי, במובן החיובי...), כשכולם מתלהבים מנורות ואני בכלל לא מבין על מה מדברים. אה, ולגבי הדיון על סולואים- אולי לא יצא לי לשמוע הרבה סולואים, אבל אני היחיד בפורום הזה שמעריך את סלאש והיה מכניס אותו לרשימת הסולואים המובחרים? סוויט צ'יילד או' מיין זה פשוט |דגש|הדבר...

doc monti

New member
בלי מנורות

היה מאוד חשוך עכשיו! אבל ברצינות, עזוב אפקטים מבוססי מנורות. תשמע מגבר all tube טוב לעומת מגבר סוליד סטייט טוב. אם אתה עדיין לא מבין מה הקטע, חסכת לעצמך כמה אלפי שקלים

לוידע מה הקטע של המגבר...

אז כנראה חסכתי. מה שכן, יש לי מגבר רולאנד מיקרו-קיוב, עם אפקטים ומדמה מגברים, משהו עז. עדיין לא הבנתי למה המנורות חיבות להיות באפקטים כדי שלא יהיה חושך, אבל עכשיו התעוררה אצלי שאלה חשובה: אחותי גיטריסטית גם כן, והיה לה יומולדת לפני חודש. חשבתי לקנות לה מתנה שקשוקה לגיטרה. התקציב הוא משהו כמו 80 ש"ח. מה כדאי לקנות, כיסוי כזה לכפתורים בחשמלית, מיתרים טובים, או מה? נ.ב. מה זה לעזאזל סלייד? מצאתי את זה בחנות של מיוזיק-גייט...

Kfitzi

New member
לדעתי?

הייתי במקומך מחפש מורה טוב (אולי חום - תלוי בך
), מסביר לו את המצב - ומבקש לעשות שיעור פעם בשבועיים ושיתן לך הרבה שיעורים ותרגילים הבייתה. ככה תתקדם הרבה לבד, יהיה לך זמן ומצד שני הכל יהיה תחת פיקוח מסודר ועם קו מסודר ומישהו שיבקר אותך ויתן לך המלצות ותרגילים. נושא המנורות הוא ארוך. מסובך... ומתיש. בטוח שכתוב על זה כאן משהו במאמרים. או בוויקיפדיה... סלאש? כבודו במקומו מונח. אתה יודע איך זה על טעם וריח. עם הניסיון בתחום אתה תגלה המון נגנים מיוחדים ושונים... כרגע אתה פשוט לא מכיר הרבה נגנים. תעבור על השמות שאתה לא מכיר מהסקר ההוא, וחפש סרטים ביו טיוב. לך תדע מה אפשר ללמוד...

שכנעת אותי. סופית.

מישהו יכול להמליץ לי על מורה לגיטרה באיזור פ"ת, טוב וזול? למורה הקודם שילמתי 75 ש"ח לשיעור של שעה. ומה אפשר לקנות לאחותי? יש לה הרבה כסף, אז חשבתי שיותר טוב משהו לפנק את הגיטרה ממשהו שיש לו ערך משמעותי, כי את זה היא יכולה כנראה לקנות לבד. יש לה גיטרה חשמלית וגיטרה אקוסטית מוגברת. מה אפשר? וקבלו קישור לקליפ חמוד חבל זמן. גם השיר יפה. http://www.intro.de/audiovideo/sehen/23036524

MerlinTheWizard

New member
תגובה בקשר לזמר של דרים

וואי אני ממש מעריך אותו בעקבות האלבום Scenes From A Memory (זה האלבום היחיד שלהם שנאי מכיר ממש טוב כאילו כל השאר סתם מההופעה בבודוקן וזה ) והאלבום הוא משנת 1999 זה אומר שבאלבומים שהיו אחרי הוא עוד יותר טוב ??? הוא פשוט זמר ענק

Kfitzi

New member
האלבום הזה וההופעה המפורסמת

של "לייב סינס" זה ללא ספק נקודת השפל שלו בקריירה. יש כאן שני "כמובנים" בדרך : כמובן ש98 אחוז מהזמרים בעולם היו מוכרים את נשמתם לשטן בשביל לשיר כמו נקודת השפל שלו. וכמובן שני, בדיסק הוא שר טוב, הוא לקח הרבה טייקים והרבה זמן אבל התוצאה בדיסק בכלל לא רעה. הוא שר בדיסק האחרון של דרים (אוקטבריום) הכי טוב שהוא שר בקריירה שלו לדעת רבים... או לפחות טוב כמו פעם (אוויק, אימג'ס). ובלי קשר - הדיסק האחרון של דרים העליב אותי אישית. ממש זילזול בי כמאזין. פשוט דיסק גרוע. מאוד מאוד מאוד גרוע (לטעמי כמובן)

Pipe Dreamer

New member
יש בו משהו מזלזל

אבל יש בו גם כמה פנינים (אוקטבריום החל מדקה 18:45 ובטח עוד כמה רגעים קטנים ויפים שלא עולים לי לראש). מה שכן, שירים 4 ו6 פשוט מביישים את דרים. להיות מושפעים מלהקות זה בסדר, להיות מושפעים מלהקות שלא קרובות לסגנון הייחודי שלהם זה עוד איכשהו בסדר, אבל לכתוב שני שירים שנשמעים כאילו נלקחו הישר מאלבומים של U2 ושל מיוז? זה באמת זלזול במאזין. את U2 אני לא מכיר כ"כ אז אני לא יודע עד כמה זה נורא, אבל Never Enough פשוט נשמע כמו מיוז בביצוע רע של Stockholm Syndrome. לגבי לאברי - השירה שלו באלבומים האחרונים באמת השתפרה פלאים, וחבל שזה בא על חשבון מגמת ירידה באיכות המוזיקה.

3Style

New member
צודק, פרוייקט נגריה למתקדמים לעומת

שאר האלבומים שלהם.

Black Hawk B

New member
קופץ להגנת דרים!

דבר ראשון- לייב סינס היא לא נקודת השפל של לאברי, אלא, לפי דעתי, ההופעה של בודוקאן, שם אפילו בקטעים קלים ביותר ב-AS I AM לאברי חורק. דבר שני - תגידו, אתם רציניים? אז ההתחלה של Never Enough קצת דומה לשל מיוז, יש עוד עשרים אלף להקות שיש להם אותם ריפים ויש גבול עד לאן אפשר להגיע (את שאר השיר שמעתם?). אנשים פה בעצמם אומרים ש-I WALK BESIDE YOU הוא פשוט העתקה מ-U2 בעוד שאומרים שבקושי מכירים את הלהקה הזאת. שוב- יש מלא, אבל מלא שירים שהם בסגנון הזה. U2 בטח ובטח שלא המציאו את הז'אנר הזה ואף אחד לא אמר שלהקה אחת או אחרת לא יכולה לנגן בסגנון כזה. זה שיר קליל ונחמד ביותר שכיף לשמוע אותו. בכלל- אוקטבריום זה לא אלבום ששם דגש על להאזין ולהתעמק בקטעים הפרוגרסיביים (שלא נדבר על פנינים כמו PANIC ATTACK, SACRIFICED SONS ואוקטבריום שבכלל התעלה מכמעט מעל כל דבר שהם עשו בעשור הזה. אוקטבריום זה אלבום שכיף לשמוע. כן, הוא לא נמצא בטופ של הטופ באלבומים הכי אהובים עליי של דרים, אבל בחייאת, להשוות את זה כזלזוז במאזין? קצת שינו סגנון וזה נקרא זלזול? יש להקות שהולכות כל החיים שלהם על אותו סגנון וצליל, ודרים ת'יאטר היא אחת מהלהקות היחידות שאני מכיר שחברי הלהקה משתדלים בה למצוא כל אלבום כיוון אחר ללכת אליו ולמצוא צליל אחר. מפה ועד ביזיון למאזין יש יקומים שלמים. לאברי נמצא בשיאו עכשיו, אחרי SCORE שהוא פשוט הפציץ שם. ותירגעו - אין שום מגמת ירידה באיכות המוזיקה של דרים. חכו לאלבום הבא, אין עוד הרבה זמן לחכות.

Octavarium

New member
גם קופץ להגנת דרים

לייב סינס אכן נקודת שפל לא קטנה... מאז לאבריי היה במגמת שיפור ניכרת... אבל בואו לא נשכח מה גרם לזה.. אותה מחלה שהשביתה אותו להרבה זמן וגם כשהוא חזר הוא חזר מוחלש בקשר למיתרי הקול שלו.... והוא משתפר משנה לשנה (עסק לא פשוט זה היה) נמשיך לאוקטבריום רגע... אתם אומרים שNEVER ENOUGH זה כמו מיוז... זה לא קצת עלוב שדרים עושים משהו בהשפעת להקה, ועושים את זה הרבה יותר טוב ממנה? ובקשר ל"אני הולך לצידך" דרים סיפרו על הטראק הזה... הם אמרו שהם תמיד חלמו לעשות שיר כזה וסוף סוף זה יצא לפועל... בכל מקרה.. אוקטבריום אומנם לא השיא של דרים... אבל לקרוא לזה זלזול במאזין? :\ אם אני מדרג את אוקטבריום מבחינת איזה אלבום הכי טוב אני שם אותו מקום 6... הוא בהחלט טוב מפולינג והוא טיפה יותר טוב מטריין.... קצת קשה לטריין להתחרות בשיר כמו אוקטבריום, 24 דקות של שלמות. דרים ת'יאטר היא להקה עם גיוון שחסר ללהקות אחרות... אין 2 אלבומים שנשמעים דומה אפילו... דומה! וחוץ מזה שהתיאום שיש בין הנגנים שם זה משהו שכל להקה מרטיבה בלילה כשהיא רואה את זה...

מסכים עם כל מה שאמרו פה...

ובכלל, לשמוע את לברי שר ב Score זו חוויה בפני עצמה.

NYMets Man

New member
כמובן שזו דעתך

אבל כל השוואה נוסח אוקטווריום בשביל דרים זה כמו סיינט אנגר בשביל מטאליקה היא מטומטמת האלבום הוא טוב אהבתי אותו פחות משאר האלבומים שלהם אבל עדין הוא אלבום גדול וכל מעריץ מיוז שמשווה את נבר אנף לשיר של מיוז יורה לעצמו ברגל כי שמעתי מיוז ושמעתי את השיר הזה וזה פשוט הרבה יותר טוב ממה שמיוז עושים וזה עוד בסגנון שלהם ובמגרש הביתי שלהם חיקוי? לא השפעה? יכול להיות בכל אופן זה יותר טוב

Pipe Dreamer

New member
טוב או לא זה סובייקטיבי

אבל בתור אחד שאוהב מאוד את המוזיקה שמיוז עשו בשלושת האלבומים הראשונים, Never Enough היה נשמע לי פשוט כמו ניסיון לחקות אותם, בין אם זה בריפים, בשירה, במבנה, בתיפוף ובסולואים. ואולי לדעתך הם עושים את זה יותר טוב, לי זה נשמע יותר כמו "בואו ננגן דברים שנשמעים כמו מיוז רק מהר יותר ומסובך יותר, כי אנחנו יכולים והם לא". ברור לי שזאת לא הכוונה ואני מקצין כאן, אבל זה פשוט נראה לי מגוחך שלהקה בסדר גודל של דרים תכניס שיר כזה לאלבום שלה. זה שיר שהיה יכול להכנס הרבה יותר בקלות לAbsolution של מיוז, מאשר לכל אלבום של דרים. נראה שהם קצת איבדו את המקוריות.

Kfitzi

New member
אני לא השוותי אף להקה לדרים -

והפוך. יש לי הרבה כבוד אליהם והערכה. הם באמת אחת הלהקןת היחידות שכל דיסק שלהם הוא עולם שונה מקודמו. לי אישית - אוקטבריום עושה חררה. אני מאוד מאוד לא אהבתי אותו. היו שם יציאות טובות, אבל במקום דיסק טוב עם נקודות חלשות, לדעתי יש כאן דיסק חלש עם יציאות טובות. זה לא משהו. בכלל, כל הקטע של "זלזול" במעריצים - נאמר טיפה בהקצנה, כהרגלי בקודש, אבל בכל זאת אני מרגיש מהדיסק הזה וויב שלילי שמרגיש לי מעושה ונותן לי תחושה שהדיסק הזה בא כדי להרגיע את המעריצים הוותיקים של הלהקה שהתאכזבו מטריין. רק בגלל זה שזה דיסק שנותן לי תחושה שהוא נעשה בשביל לרצות מישהו - זה מעליב אותי. מוזיקאלית? לא התחברתי כמעט לכולו. הוויב שלו עושה לי רע. עכשיו אפשר לקלל אותי כמה שאתם רוצים. אני אוהב את דרים, אפילו אוהב מאוד ומעריך, אני פשוט לא אוהב את הדיסק האחרון שלהם. זהו. עשיתי כמה וכמה ערבי מחווה לדרים ת'יאטר עם אחת הלהקות הקודמות שלי, יש לי הערכה... להכל חוץ מלדיסק האחרון. אין צורך להעלב ממה שאני חושב. אחרי הכל זוכתו של כל אדם לחוות תחושות שונות על אותם דברים. רק בחייכם, תנו לי טיפה קרדיט, אני לא שומע דרים מאתמול ואני חושב שאין פלוץ שהם הקליטו שאין לי או שלא שמעתי. הדיסק האחרון, לדעתי נקודת השפל של דרים כלהקה.

למעלה