כמה קל לטעות

lunatick

New member
כמה קל לטעות

קראתי את סקירתו של איל שחר על לז-ארק והאסימון נפל.
כתבתי כבר בפורום המכובד איך הגעתי ללז-ארק בפעם הראשונה ועל ההתלהבות שאחזה בי אחרי הירידה מ3200 ל1200. זה היה בתחילת אפריל בלאפלאן שלשם נפלתי בגלל הצעה שאי אפשר לסרב לה ואכן נפילה זו היתה: שלג וגשם, חם ומסלולים משעממים. הסקי פס כלל גם יום בלז-ארק ולמרות שהמעלית שמקשרת בין האתרים היתה רק תוכנית השקמתי קום וב 8 בבוקר כבר היתי בלז-ארק. שנתיים אחרי כבר ביליתי שם שבוע וללפלן אני לא אחזור. לז-ארק עם שפע מסלולים שחורים ואוף פיסטה שהוא לא ממש (לא מחייב מדריך) וכמובן האיגלי-רוז.
אז איפו הטעות? לפני שנה הינו שוב בלז-ארק והפעם במועדון בקבוצה (על המיון הרשלני לקבוצות כבר כתבתי) אבל הצלחנו להגיע לקבוצה סבירה ולמרות זאת שום דבר מנפלאות לז-ארק לא חווינו. אף שחור, אף אוף-פיסט, פעם אחת בשישה ימים האיגלי-רוז וגם אז עם איזה 5 עצירות, אז אם זו היתה הפעם הראשונה שלי היתי אומר שזה אתר כמו כולם שום דבר מיוחד.

marceloros

Member
מנהל
מעניין מאוד

skiforce

New member
אז מה המסקנה? לא בטוח שהבנתי. ועל אילו קבוצות מדובר?

marceloros

Member
מנהל
מרשה לי להשיב?

מה שהבנתי הוא שגלישה בקבוצה עם מדריך זו טעות.
לבד נהנים מהאתר כי גולשים היכן שבא לך, בקצב שלך, בלי לחכות לאף אחד, בקושי שאתה בוחר - ובסיכום גם בזה אני מודה גולשים הרבה יותר.
בקבוצה המדריך מתאים עצמו לקבוצה, ואישית עוד לא הייתי בקבוצה שלא היה בה מישהו שעיכב, צריך לחכות למי שמתקשה, למי שנופל, והמדריך נושא באחריות ובוחר מסלולים כך שכולם יעמדו באתגר.
&nbsp
מכאן נובע שאתה יכול להיות בלזארק, ולטייל במסלולים היותר קלים והמשעממים...אגב גם המדריך שלנו טען שלה-פלאן משעממת.
&nbsp
יש הרבה שפורשים מהקבוצה גם בקלאב מד, אני שוב תכננתי להבריז אבל לא יצא, גם מז"א, גם הייתי מרוצה מהמדריכים, וגם הכי הכי חשוב החברה.

Cמן רשום

New member
אפשר ליהנות מהטוב מכל העולמות

מדריך פרטי שגם לוקח אותך למקומות שאתם מחליטים עליהם וגם משפר לך את הגלישה על הדרך.

איל שחר

New member
אז אם כך, למה קלאב בכלל?

1. אוכל? אני ממילא ניזון מצ'יפס, יוגורט, ירקות ואולי קצת עוף.
2. הדרכה? לא מציאה גדולה על פי רוב. נכון שלפעמים יש מדריך טוב וקבוצה של פחות מעשרה אבל זה לא נפוץ. והינה הצעת לוותר כלל.
3. סקי אין/אאוט? יש בהרבה כפרים/מלונות/דירות סביב לקלאב.
4. ציוד? יש לי משלי.
5. נוחות בנושא ילדים? היה רלבנטי בעבר ולכן הקלאב. היום כבר לא רלבנטי עבורי.
6. הסעות והעברות? נכון, נוח אבל האם מצדיק את הכבילה לשעות הטיסות שלהם?
7. מיקום? פעמים רבות הקלאב מנותק מ"מרכז העניינים".

לכן, אם לזארק, נראה לי ששווה להגיע בתחבורה ציבורית, למצוא לינה ב 1800, לאכול היכן שמתאים לי ולקחת הדרכה פרטית מתי שמתאים לי.

דעתך?

marceloros

Member
מנהל
התשובה לא כזו פשוטה

קודם כל לגביך אני הראשון שניסה לשכנע אותך להפסיק לנסוע לאותו קלאב ולאותו אתר ולאותה מדינה, נסה אוסטריה למשל במלון עם ספא טוב ובריכה.

הקלאב כידוע נוח מאוד מבחינת ההזמנה, ובמקרה של הזולים, גם לא יקר והתמורה שלו ידועה ומבחינתי די קבועה.
ברור שאם מגיעים כקבוצה (נסיעת פורום, חג המעוז) זהו הפתרון הכי טוב, כי כל הארגון והאחריות והדאגה מוטלת על הקלאב, ואם סוכן יתפור חבילה ולכל כך הרבה אנשים, יהיו לו כנראה לא מעט דאגות.

1. אוכל - אני נהניתי מאוד, במקרה שלך נשמע שאתה לא מרוויח הרבה.
2. הדרכה - פטריס לא היה טוב? אני השתמשתי בכמה טיפים שנתן ועזר לי, כמובן שהחברה הייתה מעולה. יש יתרונות ויש חסרונות. אני לא בהכרח הצעתי לוותר, אבל אם לא מתאים לך, תוותר.
3. אחרי אוסטריה זה לא פוגם לי בחופשה אם אין סקי אין/אאוט.
4. ציוד - בכלל שכרתי מחוץ לקלאב, חסכתי 200 שקל בערך.
5. ילדים - נכון, הקלאב נוח עם ילדים
6. הסעות./העברות - דוקא יש להם כמה טיסות ומועדים, גם לא יצא לי במקרים אחרים לבחור את שעת הטיסה.
7. מיקום - העניין שלא באמת צריך לצאת מהקלאב.

אם תעשה מה שאמרת עם לזארק 1800, ובהתחשב במחיר ששילמתי שם על אוכל, אתה גם תהנה מאוד, רק תסכם בסוף את המחיר. באוסטריה אני שילמתי יותר ממה ששילמתי הפעם, ואני מתכוון ביורו לא קשור לשער שלו מול השקלים.

Cמן רשום

New member
אני לא חסיד של קלאבים אבל...

אני יודע על אנשים שנושא הילדים קריטי עבורם ולכן לא ישקלו מסגרת אחרת. זה שיש לך ציוד לא רלוונטי. ממילא למיטב ידעתי הוא לא כלול בחבילה.

אבל אל תבין אותי לא נכון, אני גם לא הייתי ולא מתכוון להיות בקלאב.

I Gabe

New member
שמתי לב בשבוע שעבר באלפ דואז

שהרבה מאד צרפתים הגיעו במכוניות שלהם, עם הציוד שלהם, בלי ילדים, למיטב הבחנתי לא השתתפו בהדרכות ובכל זאת בחרו בקלאב מד ולא סתם מלון. לא בטוח מה השיקול שלהם אבל כנראה שהרבה אנשים אוהבים את הקלאב בזכות עצמו ולא בזכות השירותים הנוספים שהקלאב מציע.

skiforce

New member
אה, הבנתי

אני בד"כ גולש לבד. השנה גלשתי עם חבר'ה ולמרות שהיה נחמד לפרקים, לא הרגשתי שזה בשבילי. לפעמים אני עיכבתי אותם, לפעמים חיכיתי איתם לאחרים, צריך לשים לב מי נמצא איפה... מישהי שהייתה איתנו (וגולשת מצוין) הרביצה טיסה מרשימה פלוס השתטחות על הכתף במסלול כחול קל מאוד, רק בגלל שהתרכזה לרגע בחיפוש אחד החברים לפניה ולא שמה לב לאיזו גבשושית.

עוד דבר: גיליתי שאני אוהב לעלות על אותו מסלול כמה פעמים ברצף: בהתחלה כדי להכיר אותו קצת, מה שמאפשר לי בהמשך להתרכז פחות בתוואי השטח ובניווט ויותר בשיפור יכולת הגלישה ובהנאה מהשיפור בצליחת המסלול בכל פעם. בד"כ בקבוצה עוברים כל הזמן ממסלול למסלול.

תודה על ההבהרה

lunatick

New member
יש בזה יותר ממשהוא

כשאנחנו לבד (וזה קורה בערך 60% מהזמן) זה כמעת כלל לחזור על כל מסלול לפחות פעמים, פעם ראשונה ללמוד להסתכל להנות מהנוף ופעם שניה לרוץ. מסלול שירדנו אתמול בסוף היום אינו אותו מסלול הבוקר, וכמו שכבר נאמר "אינך יכול לרחוץ באותו נהר פעמים".

marceloros

Member
מנהל
זה בידיוק מה שאני אומר כל הזמן

לגבי החזרה על מסלול מוכר.
בקבוצה של חברים לא מפריע לי לחכות, זה בגדר מנוחה, שיעור אבל זה שונה.

מזדהה למרות שהרבה פעמים אני גולש בזוגות

גרושתי גולשת נהדרת והיינו נהנים מאד לגלוש יחד (כשעוד היינו יכולים לסבול אחד את השני על אותו הר). פרק ב' גלשה רק פעם אחת לפני שהכרנו אבל אני מטפל בזה. ביום האחרון בשאמוני היה ממש נחמד ביחד. הבן הגדול שלי גושל תותח ופעם הייה לנו ממש כיף יחד. אבל משנה שעברה שמתי לב שהוא מעדיף כבר קבוצות של בני גילו. מדי פעם עושה לי טובה וגולש איתי
. יותר משניים לא יכול לתאר לי את עצמי נהנה לגלוש בדיוק מהסיבות שמנית. הבדלי רמה, הבדלי עניין, קשה לקבל החלטה דמוקרטית לאיזה מסלול ללכת לגלוש עכשיו.

I Gabe

New member
נפרדת מאחת שאוהבת לגלוש????

תגיד, אתה בסדר? אנחנו חולמים על אחת כזאת ואתה נפרד ממנה?

סתאאאאאאם...

Cמן רשום

New member
המסקנה שהדרך למנוע הפתעות לא נעימות

היא לא להזמין בטרום עונה אלא רק כאשר מתבררת מפת מזג האוויר או איך שנתי קורא לה. או להזמין רק דברים שאפשר לשנות או לבטל ללא קנס כמו טיסות ליעד מרכזי כמו ז'נבה או מינכן ומלון בבוקינג.קום עם אופצייה לביטול. כמובן שלשיטה הזאת יש גם חסרונות אבל צריך להחליט מה יותר חשוב לך.

BARACUDA1

New member
דווקא בדיוק חזרנו בשבוע שעבר מהקלאב בלזארק והופתעתי לטובה...

אז גם אני אינני חובב קלאבים מושבע והפעם האחרונה שהייתי בקלאב מד זה לפני שבע שמונה עונות...
השנה הצטרפתי לחברים שנסעו לקלאב מד בלזארק וממש הופתעתי לטובה מהכל...אבל בעיקר מהמדריך
שהיה לנו שם,בחור מקומי בשם מנו שלקח אותי ואת החבר'ה שלי אל הקצה אנחנו כולנו גולשי סנובורד
וגולשים ברמה גבוהה מעל עשר שנים...בכל אופן היה שבוע עם אופפיסטים מטורפים שכללו גם טיפוסים
ואף הליכה רגלית כדי להגיע לפאוודר הכי טרי...הבנאדם תותח על והביא אותנו אל הקצה ומשם בטיסה
למטה עם צרחות של אושר מהפאוודר האינסופי שהיה שם...
אז ההתרשמות שלי שזה מאוד תלוי על איזה מדריך
אתה נופל שם...אנחנו בכל אופן נפלנו ממש טוב !!!

marceloros

Member
מנהל
השם מנו כבר עלה כאן כמה פעמים, לטובה

רק שאנחנו סקיירים

amit1261

New member
הייתי בקבוצה של מנו בשנה שעברה,

הבחור תותח אמיתי, נחמד והוביל אותנו לאופפיסטים הכי טובים שיש.

למעלה