כמה קטנות

Eldad S

New member
../images/Emo26.gif שם, בגרסת Ibid

האם יש חובה לכתוב Ibid עם נקודה אחריה, בהערות השוליים? או שמותר גם כך:
Ibid, p. 5.​
אני שואל, כי ידוע לי ש-ibid היא קיצור של ibidem, "שם", אבל אני מתלבט באשר להוספת הנקודה (ויש לי עבודה די ארוכה, שבה ייתכן שתהיה בעיה להוסיף את הנקודות בעריכה - בגלל הכמות של האיבידים שם).

henor

New member
בחוברת "הכנת כתבי-יד והתקנתם

לדפוס" של האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים, החטיבה למדעי הרוח, הם מורים לכתוב ibid עם נקודה אחריה, ובכתב מוטה.

Eldad S

New member
../images/Emo51.gif תהיתי אם בכל זאת

כבר אפשר כיום בלי נקודה. אנסה לחפש ברשת דפים המכילים מראי מקום, כדי לראות אם היום יש נטייה לוותר על הנקודה המסמלת את הקיצור. אכן, כאשר הגשתי את העבודות שלי באוניברסיטה, נהגתי תמיד לכתוב את ה-Ibidים בכתב מוטה, ועם נקודה אחריהן.

Eldad S

New member
../images/Emo26.gif פסיק לפני who

מהו הנוהג הרווח בפיסוק האנגלי לפני who - האם יופיע פסיק או לא? חבל שאי אפשר לבדוק את המופעים בגוגל, שם מופיעים בערבוביה מקרים שבהם יש פסיק לפני who, ואחרים ללא פסיק. ההתרשמות שלי בינתיים היא שיש יותר מופעים ללא פסיק מאשר אתו.

Eldad S

New member
../images/Emo26.gif המילה "אתו", "אתה" וכו'

האם בעברית, נגיד, בעריכה, מקובל להוסיף יו"ד למילה "אתו", "אתה", וכו'? נראה לי שיש צורך להוסיף, כי "אתה", "אתם" וכו' דומים מאוד למילים האחרות, ולכן צריך להבדיל ביניהן: איתה, איתם, איתכם וכו'. מה דעת עורכי הלשון המלומדים בעניין? (אני לא אחת נוטה להיצמד לכתיב חסר היו"ד, כפי שמומלץ על ידי האקדמיה, אבל נראה לי שאני צריך להיגמל מנוהג זה).

אני מתעקשת

על כתיב מלא, ומת העולם. אבל אולי מפני שבכתוביות זה פשוט נדרש. בספר אפשר תמיד לנקד, אם זה מתבקש.

Eldad S

New member
../images/Emo220.gif טקסט בשפה זרה בוורד

מהי הדרך המועדפת להעלים את כל הקווים האדומים בקובץ וורד שכתוב ב"שפה זרה" שוורד אינה מזהה? במקרה הנדון מדובר בטקסט באספרנטו, ואני מעוניין שהתוכנה "תאשר" א-פריורי את כל המילים (כמובן, בלי שאדאג לאשר אותן, אחת אחת, עבור המילון של וורד).

טרודי

New member
פשוט להגיד לו לא לבדוק איות

אין לי Word כאן אבל נדמה לי שזה משהו כמו
Tools->Language->Spelling​
ואז לכבות את ה-checkbox שכתוב לידו check spelling as you type

Eldad S

New member
מדובר על פעולה

שאני מעוניין לבצע אד הוק, רק לקובץ הנוכחי. האם פעולה זו שותלת קוד "כיבוי בדיקת איות" בקובץ? אנסה זאת בהמשך.

Eldad S

New member
מצאתי (אצלי זה

בעברית, אז אכתוב בעברית): כלים > אפשרויות > איות ודקדוק > הסתר שגיאות איות במסמך זה. שוב, תודה על עזרתך.

למעלה