כמה עצוב

מעמקים39

New member
אופטימי? יש בי אפס אופטימיות

תמימות? התמימות רק מחזקת את הבוז שלי לבני אדם שדואגים לנצל אותי בלי סוף כי מבלבלים תמימותי עם טפשות.
רומנטי? את הצד הרומנטי אפשר להגשים רק עם אדם אחד, מה שמשאיר את שאר האנושות קודרת לעומתו וזה מסתדר יופי עם הבוז שלי.

Berethor

New member
מעניין איך את מצליחה "לשמר על התמימות" למרות כל מה שקורה

מה שמרבית האנשים עושים במקרה כזה זה פשוט מפסיקים להיות תמימים, כי מבינים שזה גורם להם יותר נזק מאשר תועלת, קל מאוד לנצל אנשים תמימים, במיוחד על ידי "אנשים לא תמימים" ולא טובים, ולכן קל מאוד לבלבל בין תמימות לטפשות. במקום בוז עדיף חשדנות, לא לבטוח בכל אחד, וכך לחסוך מעצמך הרבה מאוד צרות. בטח שיש לך אופטימיות, את ממשיכה לקוות למרות שכל פעם זה נכשל.

Berethor

New member
לתמימות יש משמעויות שונות

בכל אופן כמובן שהכוונה היא יותר לתמימות מחשבתית ולא לתמימות מבחינת מעשית. אף אחד לא נשאר תמים מעשית אחרת שהוא נפגע כתוצאה מניצול התמימות שלו, אפילו אם הוא לא לומד מזה כלום, לטוב ולרע. הכוונה פה היא גם לתמימות של חוסר ידע או חוסר רצון לפעול לפי הידע הזה, או אמונה שבאמת הכל יהיה טוב ויפה או אמונה "בדברים יפים" שנוכל יכול להגיד לך כדי להוליך אותך שולל, בלי לחשוד. בסופו של דבר אם לא משתמשים בידע, אז הוא לא נותן הרבה.

Berethor

New member
אני ההפך ממך כנראה

יש לי "תמימות מעשית", אני לא מעורב בהרבה דברים רעים, מצד שני אני לא תמים מבחינה מחשבתית. בדרך כלל אני גם מרוצה שכך הוא המצב שלי.

Berethor

New member
את כבר מכירה תחוסר תמימות המחשבתית שלי

כאשר את מדברת על "אהבה בלי תנאים", אני מציג את "העובדות הקשות", שיש תנאים. בנוסף יש לך נטייה לחשוב "שכל הנשים טובות", ולי אין כזאת.

מעמקים39

New member
אתה לא מציג עובדות אתה מציג את דעותיך בלבד

והן לרוב שגויות. למשל ההתעקשות שלך על קיומם של תנאים באהבה מלמדת שמצד אחד אינך יודע מהי אהבה ומצד שני אתה בטוח שגם אחרים לא יודעים.
זה נכון שרוב האנשים זבלים ומתנים "אהבתם" לאדם אחר, אבל, תתפלא, לא כולם. יש אהבות גדולות נטולות תנאים שלא נחשפת אליהן ולהצהיר בצורה כל כך גורפת שזה לא קיים, מעמיד אותך באור לא חכם. שולחת ואמשיך

Berethor

New member
אני בטוח שאהבה כזאת קיימת, במיוחד בסרטי דיסני

וכפי שציינתי אפילו כאשר היא מתקיימת היא לא דבר כזה חכם במלא לדעתי. שיש תנאים זה יותר חכם, כי זה מראה שמדובר בגבר או אישה שיודעים מה הם רוצים, ולא סתם מתאהבים במישהו בלי סיבה מובנת. אני גם לא מאמין שאהבה היא זאת שקובעת מי מתאים לך, לכן אני רואה בזה דבר טיפשי, לאהב במישהו או מישהי שנורא לא מתאים לך או במישהו נורא מפוקפק וכו. בין אם זה קיים ובין אם לא, זה גם לא חסר לרובנו.

מעמקים39

New member
זו לא פעם ראשונה שאתה מבלבל בין אהבה ללא תנאים לאהבה עיוורת

מי אמר בלי סיבה מובנת? לאהוב בלי סיבה? אני אמרתי זאת? אין בסרטי דיסני אפילו אהבה אחת המתקרבת למה שאני מתארת לך אולי חוץ מהסרט לאון, שם היתה אהבה אמיתית.

aaa123

Member
אהבה בהחלט יכולה להיות למען צד שני ולא למען אינטרסים של עצמך

אבל גם במקרה הזה לא נראה לי סביר לאהוב בלי תנאים,ומן הראוי להחליט שיש משהו שאם הצד השני יעשה אז לא אוהבים אותו(אחרת מגיעים למצב של נשים מוכות שאוהבות את הגבר שהן נשואות לו למרות שהוא ניסה לרצוח אותן).

מעמקים39

New member
לא כל הנשים טובות אבל רובן קורבנות בעולם הזה

אנחנו חיים בעולם שנשלט על ידי גברים מה שהופך את נשות העולם למקופחות מדוכאות ומנוצלות ולכן אני בעד נשים.

מעמקים39

New member
אני חשדנית מאוד. חושדת גם בזבוב שעל הקיר

לך תדע אולי הוא מקליט אותי

מעמקים39

New member
אני לא פועלת באופן מודע לשמר משהו

אני תוצר של מה שעשו ממני ואני לא מאמינה בחופש בחירה. גם אנשים שחושבים שבחרו כך או אחרת בחייהם, קיבלו את הכלים לבחירותיהם. הכל תלוי בקלפים שאדם מקבל וזה עלוב מצידו לחשוב שהוא יכול לשנות את גורלו שמוכתב לו על ידי חוויות ילדותו.

Berethor

New member
את לא מאמינה בבחירה חופשית? אני כן מאמין בא

אחרת אנחנו כמו רובוטים, או למעשה כמעט ולא אחראיים לכמעט שום דבר שאנחנו עושים, טוב או רע. לא מאמין גדול בגורל, מאמין שאדם צריך לפעול כדי שמשהו יקרה, אומנם לא תמיד זה עוזר אבל זה מעלה תסיכויים שזה יקרה. אני גם מאמין שהבחירה שלנו מוגבלת, לא הכל תלוי בנו, יש גם תנאי שטח, אנשים אחרים, וכל אחד והמאפיינים הטובים והרעים שיש לו. יש דברים שניתנים לשינוי ויש כאלה שלא, כך אני מאמין. הכרתי אנשים שהשתנו, והכרתי כאלה שנשארו כפי שהיו, לטוב או לרע, או שהשינויים שהם עברו לא היו מספיק משמעותיים לטוב או לרע.

"בחירה חופשית או רצון חופשי הם ביטויים הבאים לציין שהתנהגותו של האדם (מעשיו, החלטותיו, מחשבותיו ורגשותיו) הם פרי רצון עצמאי ובן-חורין, ואינם קבועים מראש ומוכתבים בידי הסיבתיות הדטרמיניסטית ואף לא על ידי הגורל, או כוחות על-אנושיים. לפי תפיסה זו לאדם יש יכולת להחליט וחופש לבחור את מעשיו והלכי-רוחו, ובכך לקבוע במידה מסוימת את השתלשלות חייו."

"בניגוד לרעיון הבחירה החופשית עומדת ההשקפה הפטליסטית שלפיה גורלו של האדם קבוע מראש, השקפות דתיות מסוימות שלפיהן "הכל בידי שמיים", ההשקפה הדטרמיניסטית, הרואה כל התנהגות אנושית כנובעת משרשרת נסיבתית קודמת הכרחית, ועקרונות מסוימים בפיזיקה, שמצביעים על כך שכל מאורע נקבע באופן הסתברותי ו/או אקראי. תפיסות אלו רואות את האדם כמי שנשלט על ידי כוח חיצוני, על-אנושי, אלוהי או טבעי, אשר קובע באופן מוחלט את התנהגותו וגורלו בחייו, ולפרט אין אפשרות לשנות עובדה זו."

http://he.wikipedia.org/wiki/בחירה_חופשית

מעמקים39

New member
לא התכוונתי לגורל המוכתב ממעלה

אין בחירה חופשית כי אנחנו עבדים של חוויות ילדות. מה שקרה לך בילדותך הפך אותך למי שאתה. אדם שמצליח לתפקד בחברה קיבל את הכלים האלה בילדותו, לא בהכרח מהוריו. קרה לו משהו בנקודת זמן כלשהי שאיפשר לו לעמוד על רגליו! אדם שריסקו אותו באופן קבוע והוא נטול חוויות מתקנות- לא יתפקד בעולם הזה כראוי ויתהלך כרוח רפאים. יש פה סופה מטורפת, רק שלא יתנתק החשמל איזה פחד

למעלה