כמה עצוב

Berethor

New member
את מבינה שקשה לדעת עד כמה זה מולד או נרכש?

אחד הנושאים הכי מורכבים בפסיכולוגיה זה לברר אם נטייה כלשהי היא מולדת או שהיא בגלל טראומה כלשהי, או שזה סתם מאפיין אישיותי פרטי של אותו אדם, מאפיין טוב או רע. בכל מקרה זה גם לא משנה הרבה בסופו של יום, מה שלא תהיה הסיבה שאת כמו שאת היום, זה מה שאת, לטוב ולרע. "זה מה שיש ועם זה ננצח" או נפסיד. אני כן מאמין שלפעמים יש בעיות חשוכות מרפא ושלא לכל אחד צריך או אפשר לעזור. בכל אופן יש מלא דברים בחיים שנובעים מהבחירה שלך, א באמת לא מודעת לכל הבחירות הטובות או הרעות שעשית בחייך? באמת כל דבר ודבר היה אצלך על "אוטומט"? למעשה אפילו אנשים שיש להם נטייה למשהו לא תמיד פועלים לפי הנטייה, למשל גבר יכול להמשך לאישה מסוימת ועדיין לא להגיד לה כלום על כך. כך שלרוב יש בחירה בכל מקרה.

מעמקים39

New member
מודעת היטב לכל הבחירות ומודעת היטב לכך שהן נכפו עליי

כל בחירה, כל דרך בה בחרתי היא תוצאה ישירה של דברים שעשו לי. האופן בו אני מתנהלת מול אנשים, האופן בו אני הולכת, החשיבה הפסימית...
שום דבר מזה אינו תוצאה של הדף הלבן שנולדתי איתו אלא תוצאה של הקשקושים שמרחו על הדף הזה

pov2

New member
צודקת. ואתן דוגמה להמחשה:

עד כמה אדם יכול לבחור אם להתרגש או לא מחג סוכות למשל?
אם הוא גדל בסביבה שקידשה את חג שמחת תורה, אז סביר שיתרגש מכך גם כבוגר
אך אם הוא גדל בסביבה שזילזלה בחג הזה ובשאר החגים- הרי שמבחינתו זה עוד "יום חול שהתחפש"
&nbsp
והחג הוא רק דוגמה כאמור.
כמעט כל תגובה שלנו לקורה סביבנו- שואבת ממה שהורגלנו אליו בילדות.

מעמקים39

New member

היי, דווקא פמיניסטית מתאימה לך, - אשה פמיניסטית

בד"כ רואה זאת ככבודה האישי להחליף גלגל במכונית וברז במטבח ובאמבטיה. היא לא מצפה שתכרכר סביבה (זה אפילו מורט את עצביה) והיא תעריך אם פשוט תפרגן לה את הצלחותיה.
שמע, אבל: אם אתה מכוער פיזית, מה לעשות? אתה באמת מצפה שנשים "יידבקו" אליך?
אולי המחשבה הבאה תעודד אותך: נשים מכוערות פיזית עושות הרבה כדי לתקן ולייפות את הופעתן. חוץ מזה רבות מהן משתדלות להתבלט חברתית ורוחנית. רמזים בשבילך.

Berethor

New member
לפחות היא כנה, חוץ מזה אתה תמיד יכול לחפש מישהי עיוורת

"A character with a freakish appearance, experiencing loneliness, happens to stumble into a blind person who doesn't realize that the freak is not quite human. They strike up a friendship or even romance, and the audience learns An Aesop that blind people might be better than we are because they are quicker to recognize inner beauty."

"Of course, there are also the Unfortunate Implications that you'd have to be completely blind to fall for someone so ugly, or that it's okay to lie to blind people."

[URL]http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/BlindAndTheBeast[/URL]

מעמקים39

New member
זה שאתה טוען שאתה מכוער, לא בהכרח נכון

אני שמתי לב שדווקא אנשים שחושבים על עצמם שהם יפים- טועים ובגדול, מלבד העובדה שהם מכוערים אישיותית כי הם שחצנים. אדם שמצהיר על עצמו שהוא מכוער אני מיד חושדת בו שאינו רואה עצמו נכון וסיכוי טוב שמדובר באדם יפה וצנוע. מלבד כל זאת אני חושבת שזה ממש לא חשוב איך אנשים נראים, העיקר איך הם מתנהגים ומה הם חושבים. לא חושבת שאתה צריך לעשות משהו בכדי לטפח את עצמך, רק להיות מוסרי וטוב, זה כל היופי.

הטרול כאן זה אני

מי אתה בכלל כדי להטריל אנשים במקומי? מי נתן לך זכות כזאת?

למעלה